En mycket trevlig kväll

Jag har haft en mycket trevlig kväll. Började redan idag på jobbet när jag satt och bläddrade i tidningen om bland annat evenemang som händer i Umeå. Då stod det att Sophie Zelmani skulle spela ikväll. Då gick det upp ett ljus för mig. Jag hade bokat biljetter dit! Jag, Anna, Fredrik och Oskar. Hur kan man glömma en sån sak!?

Jag kom hem ca tio i fem. Vi hade bestämt att vi skulle träffas på stan klockan sex, så vi hann äta innan klockan åtta när konserten skulle börja. Så när jag kom in till stan ringde jag till Anna. Fredrik svarade och jag sa att jag var nere på stan. Han frågade om jag hade biljetterna med mig, och hade jag det? Svar nej! Det är absolut inte likt mig, jag brukar inte vara en slarvmaja. Jag kom nämligen på i duschen att biljetterna hängde på kylen, och tänkte typ hela tiden i duschen att jag måste packa ner biljetterna. Sen tänkte jag byta väska, så jag la biljetterna på bordet. Och där blev de kvar, tyvärr.

Efter många om och men så hamnade vi då på O´learys och åt mat. Trevligt. God mat och gott sällskap. Kan inte bli fel liksom.

Hade redan då börjat oroa mig för att jag skulle blir trött. Jag har ju nämligen varit uppe sen halv sju i morse. Men jag förträngde det såklart. Drack lite cola och hoppades på det bästa. På vägen till Idun och konserten gick vi förbi Anna och Fredriks nya lägenhet. Så fin! Orginell. På ett bra sätt.

Så kommer vi då fram till stället där konserten ska hålla hus. Det stod ju på biljetten att det skulle börja åtta, så det skulle jag väl överleva jag och min trötthet tänkte jag. I mitt stilla sinne. Men det var bara en sak som gick fel. Klockan åtta stämde inte. Klockan halv nio skulle ett förband spela. Klockan nio skulle Sophie Zelmani spela. Ojoj. Ja, det var ju inte så mycket att göra åt. Men det är ju så mysig musik. När jag satte mig kände jag att det här blir jobbigt. Usch vad jag är trött. Om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt att jag slocknade en liten stund. Slöt ögonen och fick knappt upp dem. Vaknade till av att Zelmani började spela munspel - det är faktiskt inte världens vackraste ljud.

Men det var mysigt och trevligt. En lyckad kväll!


Bara en dålig sak med kvällen: Varför var jag så feg ikväll? Jag som brukar kunna ta för mig? Blir galen, undra om chansen har glidit mig ur händerna nu. Hoppas inte.

God natt!!

En ny sort!

Nässpray alltså. Det är nog en av de bästa uppfinningarna. Men nu när jag hade köpt en flaska och skulle ställa den bredvid sängen (vill ha en där om jag vaknar och är täppt i näsan så jag slipper kliva upp) så upptäckte jag att det redan stod två flaskor där. Tomma. Och förutom att jag vill ha en bredvid sängen så vill jag ha en i väskan, utifall att. Jag har alltså i min ägo nu fyra nässpraysflaskor. Inte så bra kanske.

Orsaken till att jag förbrukar så mycket nässpray är att jag inte snyter mig. Någonsin. Jag tycker att det är äckligt. Så därför tar jag nässpray istället. Något som många, för att inte säga alla, av mina vänner påpekar är äckligare än att snyta sig. Men det tycker inte jag.

Iaf. Nu har min kusin tipsat om ett nytt nässpray som har kommit - Otrivin komp. Tydligen ska det vara jättebra, både mot rinnsnuva och nästäppa! Funderade på att köpa det redan innan, men nu när Linda var eld och lågor över det så lär jag ju köpa det. Hoppas att du inte tycker att jag överdriver kusin vitamin.

Meddelar er med en recension sen av det nya nässprayet!

Orsak

Om ni tycker att jag skriver onödigt många inlägg, istället för att skriva ihop det som har hänt på en dag så är detta anledningen: Jag har svårt för att skriva om saker som inte alls hör ihop i samma inlägg. Det blir liksom fel tycker jag. Så ni får stå ut med det helt enkelt. Om ni nu vill läsa min blogg.

Glömde..

Jag glömde ju bort att berätta om det bästa inköpet jag gjorde på min lilla shoppingtur. Ett par tofflor!! Med sula. Ludd inuti. Sidentyg utanpå, mönstrat. Helt underbara. Och varför är det här det bästa köpet? Jo, de kostade bara 39.50! Så om ni ska på rusta för att t.ex. köpa en rosa julgran, som jag vill ha, så köp ett par tofflor. Ni lär inte bli besvikna!

Idag försökte jag lära ett av barnen på förskolan den gyllene regeln. Ni vet, allt som ni vill att andra ska göra för er det ska ni också göra för dem. Det var ett barn, låt oss kalla honom Ola, som sa Anna Panna till mig. Då kallade jag honom för Ola Pola, skämtsamt såklart, men det gick ju inte hem. Han blev typ sur och sa att så fick jag inte säga. Jag sa att då kan han inte säga så till någon annan heller, om han inte vill att någon ska säga så till honom. Då sa han det till ett annat barn istället för till mig. Då frågade Jossan som jag jobbar med att Ola skulle fråga det andra barnet om han tyckte att det var roligt när han rimmade på hans namn. Om han fick reta honom. Så Ola frågade om han fick reta honom. Sen vände han sig till oss: "Jag fick inte reta honom"

Nu måste jag plugga. Ska på kurs på fredag. Har inte pluggat på typ ett halvår. Måste läsa 30 sidor på en timme är mitt mål. Så det är bäst jag startar. Hörs!

Inköp

I går fick jag mina pengar. Eftersom jag tycker att mina pengar på något sätt alltid mystiskt försvinner, så bestämde jag mig för att spara mina kvitton och se var alla pengar försvinner. Och så har jag bestämt mig för att inte småhandla mera. Var och handlade på coop igår, och nu ska jag inte småhandla på åtminstone hela veckan! Är min tanke iaf :P

Var och shoppade på Rusta igår också, när jag nu var på ersboda. Eller det var egentligen därför jag skulle dit, hade nämligen sett en annons. Fransdraperier för 49 kronor, och det bästa av allt var att de fanns i den färg jag ville ha: Guld! Har nämligen tänkt mig några slags julgardiner i år, eftersom jag kommer att vara i Umeå ganska mkt. I typ rött och guld. Är så sugen på att börja julpynta, jag får lägga band på mig själv!

Är så sjukt less även på att inte ha någon parkeringsplats. Att behöva åka runt och leta på liljansberget i typ 5 minuter, bara för att inse att jag måste ställa mig på skolan, för att de 7 parkeringsplatserna för boende och de 14 platserna för besökande är upptagna. Konstigt?! Har fått plats från första januari, men det är ju då det.. Är ett bra tag kvar tills dess...

Halloween...?

Nästa helg är det dags för halloween. Med massor av halloweenfester såklart. Men den som jag skulle på är inställd. Såklart. Det är typ inte meningen att jag ska vara vild på helgerna. Och jag som var sugen på att vara det. Får väl se vad veckan bjuder på, kan ju hända att jag får någon härlig inbjudan till någon annan galej. Vore kul.

Inte för att jag bryr mig om halloween, har inte så mkt övers för just den "helgdagen", eller vad det nu ska kallas. Man glömmer liksom bort den fina dagen, alla helgons dag, då man kan tänka lite extra på de man känt och tyckt om som har gått bort. Det är en av mina tolkningar iaf.

Dock kan jag känna att det vore roligt att komma ut, träffa lite folk och sådär.

Jag har en liten tråkig känsla just nu. Att jag har glömt något. Någonting jag borde ha gjort idag fast jag har glömt bort det. Hmm. Det kanske kommer fram. Eller så känner jag fel. Hoppas det.

Trött

Jag är så sjukt trött. Har ställt om dygnet väldigt fort nu i helgen, var uppe till halv tre i natt. Och har inte sovit middag och tänker lägga mig tidigt idag istället. Men jag är så sjukt trött.

Har dock varit rätt duktig idag. Gjort de flesta av mina punkter, de jag kan göra iaf. Har tappat bort min kursbok, hoppas att den finns någonstans på jobbet. Annars vet jag rakt inte vad jag ska göra. Improvisera typ.

Att göra

Dagens att-göra-lista:

  1. Stryka kläder
  2. Plugga inför TRAS-kursen
  3. Förbereda inför utvecklingssamtal
  4. Diska
  5. Laga mat
  6. Dammtorka
  7. Byta sängkläder
  8. Handla
Vad av detta har jag gjort? Punkt nummer ett. Helst skulle jag vilja sova. Men det är bara att fortsätta beta av listan.

Ska jag bli längre?

Kommer ni ihåg när man var liten? Och hade växtvärk, i vaderna och så? Kommer ihåg att mamma och pappa fick stryka på vaderna och att det var sjukt skönt mot den lilla "plåga" jag hade.

Jag har det nu, fast i låret. Och i knät. Lite varstans. Undra om jag ska bli längre. Jag tippar mera på att min kropp har tagit stryk av att jag varit sjuk så länge och inte orkat röra på mig så mycket som jag har velat och behöver. Plus mitt fina lilla ryggskott och låsningen i bäckenet.

Men kul ändå att ha växtvärk. Känner mig som ung igen.

Rödgråten

Har precis sett en, som jag anser, av tidernas bästa filmer. Ingen sån där stor film, men ändock. "What´s love got to do with it". Handlar om Tina Turners liv. En så sjukt bra film.

Den är lite svår att rekommendera eftersom den typ inte går att få tag på i Sverige. Går inte att beställa från de "vanliga", typ CDON och ginza. En god vän till mig fixade den åt mig på något mystiskt sätt iaf, och vi har sett den ikväll. Å vad jag har gråtit. Å vad den är bra. Kom på mig själv någon gång med att titta hur lång tid av filmen som var kvar, eftersom jag ville att det skulle vara länge kvar för att den är så bra.

Eftersom filmen inte går att få tag i i Sverige så är det ingen svensk text, utan man kan välja till engelsk. Det var ju hur bra som helst. Förstod, och så skrev de ut allt, och inte komprimerar och tolkar som de kan göra i översättningar till svenska.




Städning

Har förresten städat idag. Skulle ta upp mina utemöbler på vinden som jag har haft på balkongen under sommaren. Plus en grill. Plus en massa kläder. Och jag hade ingen ledig golvyta i förrådet. Det blev intressant. Ganska mycket organisation och utrensning krävdes.
Jag kommer ju inte komma åt någonting där i första taget nu. Det är proppfullt, varenda kubikmeter. Inte för att det säger så mycket, det är ungefär världens minsta förråd. Plus att det är snedtak! Kom igen. Då får man ju inte plats med någonting.

Det är intressant det där. Nästan alla förråd är sjukt små och med snedtak. Och sen finns det ett förråd som är helt sjukt stort. Ungefär som fyra vanliga, och med vanligt tak! Undra vad man måste göra för att få det privilegiet.

En annan intressant sak med vårt hus är att hissen bara går upp till fjärde våningen. Den sista våningen, som är upp till förråden, får man traska i trappen. Det är lite konstigt. Om man vill ha hiss till någonting, så är det ju till sitt förråd. Å andra sidan så ryms det ju ingenting som antingen inte väger mer än typ 10 kilo, eller som är typ en gången en meter, så det löser sig nog ändå.

Tycker iaf att det är skönt att bo på fjärde våningen. Är nöjd att jag tog mig i kragen och fixade det där, sånt brukar jag vara dålig på, sånt som kräver mer ansträngning än att städa i lägenheten. Nu måste jag bara ta upp mina sommardäck från bagaget i bilen. Tur att jag har balkong. Finns inte en chans i världen att de skulle rymmas i förrådet.

Vad händer ikväll??

Är den stora frågan!!
Jag är sjukt sugen på att träffa folk och hitta på ngt, men jag hittar ingen. Alla ska antingen göra någonting annat eller är sjuka. En del kan ju tycka att jag inte är ute i riktigt god tid.

Kan någon bjuda mig på en fest?
Eller tipsa mig om något annat roligt att göra?

Någonting!

Rastlös.

Frustrerande.

Det är så frustrerande. När man sitter och kollar på tv och så kommer det en sekvens som man inte förstår. Ett skämt man inte fattar. Nu är ju jag ganska smart, så tillfällena är inte så frekventa. Men när de kommer. Fy vad less jag blir. Speciellt som nyss, då det var det sista skämtet i programmet. Nästan så att detta kan klassas som Dagens I-landsproblem.

Kväll.

Höll nästan på att glömma min lilla kära blogg, vet inte riktigt vad jag tänkte egentligen. Förmodligen tänkte jag inte. Eller jag vet inte. Om ni kommer att undra varför detta inlägg är svamligt, så beror det på att jag egentligen borde ha varit i säng för typ tre, om inte fyra timmar sen. Men jag har lite svårt att lägga mig när man för en gångs skull får vara uppe för att man är ledig.

Har varit en supermysig kväll. Haft kusin på besök här. Vi lagade gomat (kyckling och pommes) och åt tills vi höll på att spricka, och sen slötittade vi lite på idol och såg en massa klipp på youtube (speciellt på soran och björn, är ngn förvånad?!). Fast mest snicksnackade vi, och hade det trevligt. Tack för kvällen Linda!

Har ju som jag tidigare sagt boken om barns citat och tankar. Satt och bläddrade i den och hittade en massa lustiga saker barn sagt kring ämnet Gud, så nu tänker jag leverera lite. Njut:

"Gud är så snäll att han sitter inne i solen och lyser" - Henrik, 5 år

"Det är Gud som äger solen. Han stänger av den på natten för att spara på strömmen" - Nicole, 5 år

"Ibland kan jag se rök på himlen efter Gud. För att han flyger så fort och har så bråttom. Han spyr ut rök." - Iselin, 5 år

"Jag tror att det är roligare och mer spännande hos djävulen för det har jag sett på teve. Hos Gud har de bara vita madrasser, det har jag sett på video." - Stefan, 5 år

"...fast djävulen är ju dum i skallen" - Jon, 6 år

"Nu har det blivit ett ozonhål i himlen. Det gör att golvet inte är riktigt tätt hos Gud längre. Det kan bli problem." - Jakob, 7 år

Barn är härliga!

Nu ska jag iaf gå och sova, kan snart inte hålla ögonen öppna! God natt!

Allergisk mot råtta

Intressant. Att veta om att sina två främsta allergier är kanin och råtta. Inte jättevanligt kanske. Katt och kanin. Eller hund och kanin. Men råtta?! Och, som jag frågade personen i fråga, hur vet man om att man är allergisk mot råtta?

Delina alltså.

Börjar redan komma på andra tankar.. Ett smeknamn som "Del" är ok. Men risken finns att folk hör fel och tror att hon heter Elina. Det vill jag inte. Så. Får se om det blir något annat. I keep yóu posted.

Utopi

Vad betyder ordet utopi? Det dök upp i mitt huvud häromdagen och jag ids inte kolla upp det. Tacksam för svar.

Delina

Jag satt och såg på tv. Har funderat mycket över namnet Delinda när jag har sett på Las Vegas. Ni vet, man funderar över namn till sina barn, ända sen man har varit liten. Jag iaf, jag ska inte dra alla över en kam. Mina namn har varierat ganska mycket under åren, i alla fall tjejnamnen. Killnamnet har som alltid varit klart. Benjamin. Tjejnamnet har bl.a. varit.. ja, nu kommer jag såklart inte på något av de.. Melanie kanske.. Det har alltid berott på vilka böcker jag har läst. Men nu, iaf. Delina. Det är nog det nyaste. Det är väl ett fint namn?

En hel natt!!

Som ingen kan ha missat har jag ont i ryggen och har även varit förkyld/sjuk i tre veckor. Vilket har inneburit att jag inte har sovit speciellt bra. Vaknat minst en gång per natt, när jag hade som mest ont i ryggen var det varenda dag jag vände mig. Inatt har jag sovit HELA natten. Helt fantastiskt. Dessutom vaknade jag själv innan väckarklockan ringde och klev upp själv. Nöjd.

Dock är det lite tråkigt att ryggen har blivit värre idag. Är rädd att mitt jobb kanske inte hjälper mig i min läkning. Lite väl mycket lyft tror jag. Jaja.

Nöjd iaf!

Är ni nöjda nu?

Ni som klagat att jag inte är lika frekventa med mitt bloggande nu. Borde kanske inte gått ut så starkt som jag gjorde i början? =) Men nu fick ni ju en novell att läsa iaf.

Klart slut varulvstjut!

Bildäcksbyte

Till att börja med: Robert är dagens vän och dagens snälla!

Idag skulle jag för första gången med hjälp av Robert byta till vinterdäck. Det är sådana dagar jag undrar varför jag har skaffat bil. I vilket fall som helst så skulle jag se efter att jag hade domkraft och fälgkors. Fälgkors - inga problem. Domkraft - problem. Hittade verkligen inte. Men farfar sa (har fått bilen av honom, en nissan bluebird årsmodell 87) att den skulle ligga i ett fack på höger sida men jag hittade inte. Så jag fick ringa till farfar, vilket alltid är lika roligt eftersom han inte hör så bra, om man uttrycker sig lindrigt. Men han hjälpte mig iaf. "Titta i kofferten, och till höger finns en lucka, öppen den". Jag älskar pitbondska, det är Kung! Efter många om och men hittade jag domkraften iaf. "Vänt, ska du få höjr, hur i bruk göra", berättar farfar då. Han ville att jag skulle ringa sen också. Han är ju som gullig, farfar.

Då kommer Robert och ska hjälpa mig. Plockar fram domkraften och tar loss två navkapslar. Sen suckar Robert. Och konstaterar att det hade varit bättre att göra det i en bilhall, så man kunde hissa upp bilen = enklare. Sagt och gjort - då gjorde vi så istället. Då vi kommer dit får vi en hall och ska precis köra in när vi upptäcker att det är fel sorts lift, en som hissar upp däcken också. Den kommer vi ju inte så långt med precis, med vårt däckbyte.

Självklart var de hallarna upptagna, en hade varit upptagen 2 minuter och den andra 30. Vi ställer oss i kö och kör fram till hallarna iaf. Då hissas en port till en av hallarna upp, och hoppet tänds. Men han skulle bara in på OK (skulle väl köpa mat, eftersom han skulle vara här hela natten, som bittre Robert sa). När han kom ut igen hade han ett fälgkors med sig?! Snygg kille. Hoppas att han hade varit i hallen 2 minuter och inte 30.

Sen blev det då äntligen våran tur. Min tur började på en gång. Jag kämpade med en navkapsel som inte ville lossna (alternativt var jag för svag och feg) och när den slutligen lossnade så föll jag baklänges och blötte ner mig.

Var ändå stolt över mig själv, jag gjorde så mycket som jag kunde. Skruvade muttrar, plockade ned däck, satte upp däck, vevade med fälgkors, allt möjligt. Egentligen så skulle jag kunna göra det själv upptäckte jag, bara jag hade varit lite starkare. Robert sa att jag var duktig, jippi!

Det blev egentligen en trevlig stund. Jag och Robert umgås sällan ensamma, och det var mysigt att få prata och skratta lite tillsammans! Och så fick jag en otrevlig sak gjord samtidigt, perfekt. Tack så mkt Robert! Ska bjuda på middag någon dag!

Jobb

Äntligen har jag varit på jobbet idag! Och jag känner mig på bättringsvägen, inte tvärtom. PEPPAR; PEPPAR!!! Har bara haft 11 barn idag, så det går ju lite sjukdomar på förskolan. Tredagarsfeber (endast hög feber + utslag), hosta ( tills man spyr), magsjuka (behöver inte förklaras), ögoninflammation (både varianten med röda ögon och den med variga ögon) och halsfluss. Så jag har ju oddsen emot mig. Lite grann.

Det var härligt att vara tillbaka iaf. Har målat med några barn idag. Först med kladdkritor och sedan vattenfärg på det. Färgen fastnar inte där det är krita. Förutom på några teckningar där barnen typ gick åt så hårt på pappret med pensel att pappret höll på att gå sönder. Men bara de har roligt så! De utvecklar ju sin finmotorik också. Här skulle jag kunna lägga in ett läroplanscitat, men jag ska låta bli. Får bli en annan gång.


Vad göra?

Nu ligger jag här i soffan. Igen. Sjuk. Igen. Eller egentligen har jag ju aldrig varit frisk. Varit hos sjukgymnasten på förmiddagen iaf, det känns väldigt skumt att betala 100 kronor för typ 20 minuter. För något en kompis hade kunnat göra i princip. Känner mig ytterst skeptiskt till detta. Funderar på att strunta i att gå dit. Å andra sidan så är det väl lika bra. Allt som kan hjälpa den här ryggen mottages tacksamt. Lite svårt också att få ryggen att bli bättre, eftersom jag är sjuk och inte orkar röra mig så mycket.

Nu ska jag försöka lura ut om jag är sjuk, eller om jag kan gå till jobbet i morgon. Det är alltid lika jobbigt. Sist diskade jag. Idag tänker jag försöka städa upp lite kläder och möjligtvis skura toaletten. Funkar det så drar jag till jobbet i morgon. Vill verkligen inte vara hemma. Om jag ska plocka bort mitt skynke av förnekelse som hänger framför mitt förnuft, så vet jag att jag borde vara hemma hela veckan. Det vet jag. Men vem vill jobba med någon som alltid är sjuk? Ångest. Helt enkelt. Hade varit en sak om jag jobbat på en arbetsplats i ett större arbetslag, där man inte är så beroende av att någon är sjuk. Men som jag jobbar nu. Det håller inte att vara borta.

Funderar även på att fara och köpa hostmedicin. Är kanske lika bra att offra några slantar på det. Tror jag. Är inte ok att hosta som jag gör nu. Inte ok. Enda faran är att ica och konsum är väldigt nära apoteket. Brukar kunna resultera i något icke försvarbart gott, typ godis eller fika. Får se till att ha ätit ordentligt med mat innan jag far, isåfall

Nä, nu ska jag ta och resa mig från soffan. Kanske är jag bara lat. Hoppas det!!


Lite smått och gott..

Ingenting spännande alls har hänt mig i helgen, så det har inte egentligen varit någon vits för mig att skriva något här.

Så här kommer lite spännande info om andra saker:

För det första: Dagens kommentar: "Han är en sån typ av norrlänning jag inte förstår mig på"

För det andra: Ni som har facebook: Bli ett fan av reaggebusschauffören. Det går. Han är kung!

Godnatt!

Roligt.

Sitter i fåtöljen här och myser för mig själv. Ser på Disney channel. Hos Musse, heter det här programmet. Sjukt bra, för någon som jag, som älskar Disney. Nästan alla filmer. De som kommer ut nu, suck.. Det är inte många bra barnprogram som visas nu som är bra. Därför är jag så glad att det här programmet visas, med alla gamla klassiker karaktärer. Ska lista de fem bästa disneyfilmerna här:

1.Den lilla sjöjungfrun - har alltid älskat den filmen, vet inte riktigt varför. Hör väl lite samman med att man tyckte att hon var så fin, när man var mindre. Jag älskar ju Sebastian speciellt när han är nervös och benen skakar så att de skallrar. För att inte tala om musiken, jag ryser. "Under the sea". Det är typ min theme song.

2.Lejonkungen

3. Herkules - tror nog att jag gillar den här filmen mest p.g.a Skrik och Panik, de där små varelserna. Speciellt när han den onde killen var galen över all uppmärksamhet Herkules fick och alla souvenirer man kunde köpa av honom. Och så hör man ett gnissel och när han tittar ner så står Skrik (eller Panik, kommer inte ihåg) med ett par herkules-sandaler: "De är jättesköna". Sen hör man ett slörpande ljud och så står Panik (eller Skrik, kommer som sagt inte ihåg) och dricker en Herkulesdricka. Tror att scenen var ungefär så, kommer inte riktigt ihåg. Roliga var de iaf!

4.Björnbröder - mysig film, helt enkelt

5.Mulan - gillar den här filmen skarpt faktiskt. En av de bästa karaktärerna är draken, kommer inte ihåg vad han heter. När Mulan först träffar honom, kallar hon honom för ödla, varpå han replikerar: "Jag är en drake, inte en ödla. Jag gör inte den där tunggrejen."

I varje disneyfilm finns det roliga karaktärer, som är till bara för att vara roliga känns det som. Bra! Känner också att jag måste uppdatera mig på filmerna, kommer inte riktigt ihåg alla.

Har två andra filmer också som jag tycker är sjukligt bra, men vet inte om det är Disneyfilmer. Kan vara något annat. I vilket fall som helst:

Hitta Nemo
Ice age

Kan till och med vara så att de kvalar upp sig till andra och tredje platsen. Lilla sjöjungfrun går inte att slå, så enkelt är det bara.

Vilka tecknade filmer är era favoriter? 


Tips!

Tänkte bara tipsa om ett bra klipp på youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=baB8oBAoqcg

Har försökt påminna folk om det här, men det verkar inte som att folk uppskattar ett bra program! ;)
Iaf, lite nostalgisk blir jag! =)
Skulle btw vilja göra en undersökning.. alla ni som sett det här på tv, gör en liten kommentar..

Hahaha

Inatt har jag haft en lustig dröm.

Jag befann mig på ett hotell som Måns, Soran, Björn och Özz precis hade bott på. Rummet skulle städas men jag smög in där, jag jobbade ju nämligen inte där. Där stod två dubbelsängar och så var det lite flaskor och ett litet födelsedagskort där det stod typ Grattis Soran, och så adressen till hans blogg. Det var från någon kille som hette Emil. Sen fick jag gömma mig under sängen för det var någon som kom in, typ han som ägde hotellet eller något sånt. Kommer också ihåg att jag var besviken för att jag inte träffade dem.

Antar att det st'ämmer det där att man bearbetar saker i drömmar man varit med om. Jag ville ju trots allt också städa på hotell.

Till slut: Döm mig inte, jag är inte knäpp. Även om det kan verka som att jag är besatt. Men så är det inte.

Dagens barncitat

"Alla människor tror inte på Gud, en del tror på Allan också"

Alltså.

Bara lite snabbt, såhär i reklampausen. Criminal minds är kung!

Jag vill också städa hotellrum!

Nu kom jag på det! =)

Min lillasyster umgicks med en vän till henne idag, som arbetar med att städa hotellrum. En dag när hon städade kändes det som att hon var iakttagen. Då vände hon sig om och där stod Måns Möller: "Skulle bara kolla så det går rätt till" ;) De chit-chattar ett litet tag och sen kommer Soran ut också, som gubben i lådan! Och sen Björn. De hade haft sin turne i Luleå och bott på det hotellet. Alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR Soran Ismail, och Björn Gustavsson också för den delen. Ska beskriva den kärleken en annan gång. Men men.

Slutsatsen blev denna för mig iaf: Jag vill också städa hotellrum! Prata med Måns, Soran och Björn!!


Fruktansvärt irriterande.

Jag hade verkligen  tänkt ut någonting roligt som jag skulle skriva, istället för någonting vanligt meningslöst. Och så glömmer jag bort det. Fruktansvärt irriterande.

Sjukgymnastik.

Då har man varit hos sjukgymnasten för första gången. Funderade först på att strunta i att gå dit, eftersom ryggen började bli lite bättre. Men jag gjorde det ändå. Och det gjorde jag rätt i. Jag hade tydligen en ordentlig låsning i bäckenet. Och på andra sidan var det tydligen en massa stramningar. Vilket jag faktiskt har känt.

Det var lite spännande också, har ju aldrig varit hos en sjukgymnast tidigare. När jag kom dit, så var det typ i en vanlig lägenhet. Blev lite skeptisk, trodde att det var något hum-bug. Men det fungerade, tror jag... Hon tryckte lite och masserade lite och sånt..

Men för att komma fram till det som kändes så jobbigt. Hon sa att jag inte borde jobba när jag har varit på sjukgymnastik. Gah! Jag kan inte vara hemma från jobbet hela tiden. Idag hade jag redan sjukskrivit mig för att jag är sjuk. Men nästa gång då? Och gången efter det? För tydligen måste man gå dit flera gånger.. Why oh why?


Nu.

Tänkte jag försöka skriva någonting positivt. Trots att jag har sjukt ont i halsen. Trots att jag har ont i ryggen. Trots att jag mår illa.

Får kanske bjuda på det enda skämtet jag någonsin kommit på själv:
"Vilket djur är det som inte gillar svängar?"
Svar: "Antilopen"

Fruktansvärt roligt. Tycker jag själv.

En annan klassiker i vår familj är ju att vi lackar julklappar och rimmar. Lite grann iaf, så mkt vi ids och så. Det blir fantastiskt dåliga rim, så dåliga att de nästan blir bra. Iaf. Det bästa rimmet som någonsin har kommits på, var när pappa skulle få ett rakvatten. Då levererade mamma det här rimmet:

"Här får du ett H2O, så du slipper lukta ko!"

Hur klockrent är inte det!? Kungligt!

Hem eller inte hem?

Funderar på att möjligen åka hem och mysa med min familj i helgen, eftersom jag är sjuk och för typ fjärde helgen i rad inte kan göra ngt livligt. Känns mysigt... vill träffa dem! =)

Det där är ju också spännande det där med att "åka hem". När jag är i Umeå, vilket är min hemstad och funderar på att åka till mamma och pappa i Luleå där jag är uppvuxen, så säger jag att jag ska "åka hem". Då blir ju mamma och pappa jätteglada att jag kallar deras hem för hem. Men sen, när jag ska tillbaka till Umeå, då säger jag att jag ska "åka hem". Något förvirrande kanske? Förutom för de som kan läsa tankar förstås, för de vet ju om jag pratar om att vara i Luleå eller i Umeå.

Idag blev min arbetskollega Jossan sjukt plötsligt illamående, och blev tvungen att fara hem i ilfart.. hoppas verkligen att det inte var något allvarligt utan bara något tillfälligt. Annars åker jag väl på magsjuka också, som grädde på moset! (Nä, jag är inte alls bitter)

 Barnen hos oss leker alltid polis och allt poliserna gör är att "panga". Så vi ringde till polisen och frågade om de kunde komma till oss och prata lite om vad de gjorde och så. Idag var polisen och hälsade på på vår förskola. Gissa om barnen var begeistrade, de kunde knappt sitta stilla under frukosten. Och fort gick det att klä på sig när vi skulle ut. Sen kom polisen, med blåljus, uniformer och sirener och allt. De stannade i 45 minuter och barnen var som ljus. Då var de verkligen engagerade, för att vara stilla och (ganska) tysta i 45 minuter när man är 3-5 år är inte så enkelt.

En riktig eloge till polisen som tog sig tid att komma ut till en förskola och visa sitt yrke för barnen!!! Uppskattat!!

Jag vill bara vara frisk.

Fy vad less jag är! Kan detta ta slut någon gång? Jag vill ju bara vara frisk!

Alldeles tomt.

I huvudet på mig just nu. Har jobbat mellan kvart i åtta och kvart i sju idag. Och alla som har jobbat med barn vet att det inte är världens lugnaste jobb precis. Dock har det varit vissa saker som hänt som varit roliga idag som jag måste berätta om:

Idag har vi haft maskerad, och då försökte en av mina kollegor vara lustig. Först gick ett barn förbi som hade klätt ut sig till häxa. Sen gick jag förbi. Då säger Bengt: "Har du också klätt ut dig till häxa?" hmpf. Lustigkurre där.

Vi har en prao på våran avdelning. Hon har aldrig varit på förskola tidigare, och våra barn är ganska uppi henne. Det var tex en som lekte hund och kom fram och slickade henne på kinden. Hon såg aningens förfärad ut! =)

Senare kom ett annat barn med en "noppa", små klossar med små pinnar på som man kan sätta ihop med varandra. Vår prao har nämligen väldigt lockigt hår som står rakt ut från huvudet, som våra barn är väldigt fascinerade av. Hon som hämtade skulle borsta hennes hår. Men då fick vår prao sätta stopp. "Sätter du dit den där får du inte ut den igen", sa hon =) Så då gick vårat barn (ska inte säga namn, det får vi inte i vårt yrke) och hämtade en duplo kloss i stället och borstade med. Hon får stå ut med en del. Moahaha, hon ska härdas! ;)

Nä, nu blir det sängen nästa!
God natt!

Ett måste

Fick precis en tillsägelse av lilla syster att jag inte har bloggat idag. Måste alltså göra någonting åt det. Så detta får bli lite av en klagomur idag, värdelös info som ingen egentligen är sugen på att veta.

Har typ inte sovit någonting inatt för att jag har så sjukt ont i ryggen, så fort jag vänt mig har det krampat i ryggen. Har ringt en sjukgymnast idag, ska få komma dit på torsdag. Ska bli intressant, har aldrig varit hos en sjukgymnast tidigare.

Sen håller jag på att bli vansinnig på mitt virus, som vägrar släppa taget om mig. Så rolig är jag  väl ändå inte?! Ont i halsen, hängig, hosta.. Blä!

Har iaf fått hjälp med att färga lite utväxt och sånt, tack Anna! =)

Har verkligen försökt låta bli det här, men jag måste =) Ni måste kolla in videon på Soran Ismails blogg, hur de laddar upp inför sina shower. Sjukt kul: http://soranismail.bloggagratis.se/

Sov gott!

Nästan lite tragiskt.

Satt idag och tittade i kalendern på namnsdagsbarn. På fredag är det Antonia och Toini. Då tänker jag: "Hon som jobbar på labbet på bergnäsets vårdcentral heter ju Toini" (jag är uppvuxen på bergnäset), och så får jag en bild av henne också. Rött hår med mycket guldsmycken. Väldigt bra på att ta blodprov, jag är svår att sticka. Man kan ju fundera lite över om man har liiite för mycket sjukdomshistoria när en titt i kalendern kan starta de tankarna?

My refuge.

You know who I am inside
You know when I lie
You can tell when I'm amazed
You can see my faith
You know when I don't believe
You know when I'm free
You can tell when I need love
You know I'm in need

Dagens kloka ord

Många av de citat jag skriver här är kanske mest roliga och inte så kloka =) Men eftersom jag tycker att barn är otroligt kloka och att vi kan lära oss väldigt mycket av dem, så får det heta dagens kloka ord iaf. De är också logiska och smarta som sätter ihop det de lär sig och hör till ett sammanhang. Ibland blir det bara lite lustigt.

"Mamma säger att jag är avundsjuk på Simon, men det är inte sant. Det är bara helt vanligt hat."  - Ingrid, 8 år

God natt!

Saknad

Har precis pratat med en väldigt nära vän som jag pluggade med, när jag läste till förskollärare. Hon har flyttat till Stockholm, hon och en annan som jag också är väldigt nära. Vi var de tre musketörerna typ, kompletterade varandra och hade fantastiskt härligt tillsammans. Var och hälsade på dem i somras, och höll på att börja gråta både när jag träffade och när jag for ifrån dem. Just nu saknar jag dem så att det skär i hjärtat, sitter typ här och gråter. Det kan som aldrig bli samma sak igen.. kommer inte att få en sån gemenskap och vänskap på det sättet tror jag. Nu sitter jag absolut inte här och ringaktar mina nuvarande vänskapsrelationer, men man har ju olika typer av relationer. Jag saknar den som jag har med Madde och Sofia. Jag hoppas att de ska komma och hälsa på mig snart...


Härlig känsla!

Jag är glad. Har egentligen inte någon direkt förklaring, bara att jag känner mig nöjd. Jag har världens bästa familj verkligen, jag älskar de över allting på jorden! Jag har många fina vänner, som jag uppskattar för bland annat deras mångfald.

Har funderat en del över det, och kommit fram till att människor kan uppfylla olika behov hos en själv, och man behöver inte alltid fundera över vilket som är mer eller mindre viktigt. Det viktiga är bara att fundera över om de tar av ens energi mycket mera än vad man får tillbaka.

Dessutom var jag tillbaka på jobbet igår, och insåg att jag även har världens bästa jobb. Har dessutom möjligheter att utveckla mig känner jag. Spela mera gitarr, något jag har börjat göra, och gå in för att lära mig mera teckenspråk. Det känns som att mitt liv är precis rätt för det som jag behöver just nu.

Jag är tillfreds, och det är väldigt skönt. Det ända är väl att jag är hemligt och olyckligt kär, men det är egentligen bara roligt, eftersom det inte känns så seriöst ;) Eftersom jag tidigare beskrivit min 100% personlighet, så kan ni kanske förstå att jag mår väldigt bra just nu. Önskar er den här känslan som jag har! Kram!

Dagens kloka ord

Fast idag är det mest roligt:

"Min mamma bara jobbar och jobbar för att tjäna pengar till mat, ändå är jag nästan aldrig hungrig" -Matilda 6år

Godnatt!

Broccolipaj

Igår skulle jag testa ett nytt recept. Broccolipaj. Jag älskar broccoli. Jag älskar paj. Det kan ju inte bli fel. Eller? Tydligen kan det det. Jag följde ett recept, och då kan man ju tycka att det borde bli bra. Men icket. Det smakade ingenting och det blev degigt. Jag skyller på receptet och inte på kocken! Lite synd, eftersom jag lagt ned tid på maten. Här är receptet iaf. Ett allergi recept, eftersom jag är allergisk mot det mesta.

Förklara gärna för mig hur jag kan misslyckas med detta:

Ingredienser (4 portioner)   Instruktioner
 
Ingredienser
Pajdeg:
3,75 dl vetemjöl
1 dl majsolja
½ dl vatten
½ tsk salt
Broccoliröra:
500 g broccoliblommor små
5 dl broccolispad
1 dl havregryn
½ dl persilja, sköljd hackad
1 st lök skalad hackad
3 msk majsolja
½ tsk salt
2 krm peppar
  instruktioner
Blanda samman ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Ställ degen kallt.
Koka broccolin i lättsaltat vatten i 5 min. Spara 5 dl kokvatten.
Blanda samman alla ingredienser till röran utom broccolin.
Kavla pajdegen mellan smörpapper och klä en ugnsfast form med den.
Grädda pajdegen i ugn 225 grader 15 min.
Ta ut pajen och fördela broccolin jämnt i formen. Bred ut röran över broccolin.
Grädda i ugn 225 grader ca 25 min.




Hittat honom med stort G.

Vet inte om det är för att jag skrev om mysteriet. Eller om det berodde på att jag bäddade om sängen. Hur som helst. Jag har hittat getingen! =) Den låg i ena hörnet av min säng nere vid fotänden. Lite läskigt alltså. Som min syster sa: "Då har du sovit med han en vecka alltså." Det betyder att getingen ute på balkongen inte var den getingen vi slog ihjäl. Många getingar nu alltså. Gillar dem inte alls.

Ett mysterium

När min syster var och hälsade på mig förra helgen hände en konstig sak. Jag har hela sommaren och hösten haft in en massa getingar så jag slutade ha balkongdörren öppen. Men nu har det blivit för kallt för getingar tänkte jag. Och hade fel såklart.

Vi fick in en lägenhet lördag morgon. Den var ju helt vimmelkantig och studsade och svajade omkring överallt. Var helt omöjlig att slå ihjäl.

Min syster tog iaf på sig uppgiften och utrustad med en tidning startade hon jakten. Till slut satte sig getingen på mina körsbärspersienner. Jag skriker: "Slå den Nina, slå den!!" Varpå Nina slår allt vad hon kan på mina persienner, men getingen surrar in i henne på något sätt. Kanske beroende på att hon blundade när hon slog, som jag fick reda på sen. Men men. Nina blir rädd och springer över tältsängen, som bara har fjädrar under, så hon slår typ foten i golvet genom sängen. Sedan springer hon skrikandes till badrummet med mig tätt efter, som rycks med utan att egentligen veta varför.

En rolig parentes är att Nina endast har ett par trosor, en handduk runt kroppen och en handduk kring håret, och denna utstyrsel är inte den samma efter flykten från getingen.

Åter till själva kärnan i berättelsen. Vi hittade inte getingen! Helt galet, den är borta! Vi letade i persiennerna, i sängkläderna, i soffan, på golvet, ja överallt! Och jag har inte en stor lägenhet. Och balkongdörren var ju stängd. Mysterium. Igår hittade jag en död geting på balkongen. Hmm...

Dagens kloka ord

Tänker säga god natt ikväll också med ett citat från ett barn. Helt enkelt.

"För att komma till Gud måste man åka rymdskepp. Sedan tar man till höger på Vintergatan och till vänster i första rondellen. Då kommer man till Guds hus."

Men kom igen!

Nu när jag börjar känna mig bättre och har bestämt mig för att jobba i morgon. Vid gott mod lägger jag mig för att sova middag en liten stund innan jag ska laga mat. Men vad händer?! Jo. När jag kliver upp för att tvätta (som jag kom på när jag hade sovit färdigt och höll på att missa tvättiden - igen) så är min rygg paj! Galet! Smärta, fick sitta på en stol när jag skulle sortera tvätten. Som en gammal liten tant. En kvalificerad gissning till det plötsliga tillståndet är att jag har sovit sittandes på sidan varje natt pga av hostan i typ en vecka nu. Jaja.. Hoppas att det är borta tills i morgon!

Dagens i-landsproblem

Några av de saker som är sjukt jobbiga och tråkiga och som man måste göra varje dag är duscha och borsta tänderna.
Varje kväll är det lika drygt. Man blir lite för trött och vill verkligen inte orka borsta tänderna. Klart jag gör det, annars vore jag äcklig, men det är så jobbigt!
På morgonen är det lite enklare för då är man ju på väg att vakna. På kvällen är man ju på väg att somna. Det är så sjukt drygt. Ibland känns det som att det är värt det, när man känner sig mkt fräschare. Men oftast är det inte värt det, utan bara jobbigt.

Som sagt. Dagens i-landsproblem.

Baconchips.

Läste precis ett inlägg på Soran Ismails blogg om en sak som hade hänt dem när de var ute och åt mat i Norrköping efter showen igår.

"När vi hade ätit klart frågade servitrisen:

Vill ni ha något mer? Jordnötter kanske? Baconchips?

Björn - Har ni baconchips?

Servitrisen - Ja..

Björn - Alltså, jag vill inte ha, men ni har baconchips här?

Servitrisen - Ja...

Björn - Det har dom fan alltid på badhus.

 Alla - (tyst)"

 

Baconchips på badhus?! Det har de väl inte? Har jag aldrig varit med om iaf. Delicatobollar, dammsugare och petit choux är det jag har erfarenhet av. Baconchips har de på bio! Eller?!


Dagens kloka ord

Har boken om barns tankar av mark levengood och unni lindell. Tänkte dela med mig av någon klok tanke per dag. Här kommer dagens:

"Jag blir väldigt irriterad när de vuxna tjatar om vad jag ska bli. Jag är ju någonting, eller hur? Jag är ett barn."

Sjukt tänkvärt!

Dilemma

Dilemma alltså. Känns som att en stor del av min hosta beror på att det är så sjukt dammigt här. Så kanske skulle min hosta minska lite om jag dammsuger. Men jag är ju lite sjuk. Så jag orkar inte dammsuga. Om jag skulle göra det, så skulle jag säkert börja hosta mera för att jag anstränger mig. Så. Dilemma.

En annan klubb..

.. som jag funderar på att starta men som jag egentligen fick ord på av min kusin Linda är denna: "Vi som älskar morgongodis". Det finns ingenting bättre än att kliva upp en söndagsmorgon, sätta sig i soffan med en filt, och upptäcka att det finns godis kvar sen lördagen!!! Det är sååå gott! Kan tyckas vara ganska konstigt, men prova! Det är magiskt gott!

En klubb - 100%

Ni som känner mig vet att jag inte är så mkt för ordet lagom. Det existerar liksom inte i min värld. Mina känslor är alltid 100%. Är jag ledsen är jag förkrossad. Är jag glad är jag exalterad. Typ. Det är lite jobbigt ibland. När folk inte förstår att jag måste få leva ut mina känslor. Typ som när jag är nyfiken. Eller när jag vill ha som jag vill. Funderar på att starta en klubb. Vet dock inte vad den ska heta. Som en vän sa, den kan ju inte heta lagom. Det vore ju lite ironiskt iof sig. Har någon något förslag? Ska även inbjuda en god vän Viktor att delta i klubben. Ni som känner honom vet att han skulle platsa i klubben.

Många inlägg.

Om du tycker att jag är väldigt entusiastisk inför det här med bloggande, och knappt hinner med i alla mina svängar, så ska jag förklara lite. Nu när jag är sjuk så har jag inget liv. Dessutom är det nytt, och nytt är spännande. Punkt slut. Men nu är det iaf god natt!

Längtar tillbaka..


Barn är härliga.

Jag längtar tillbaka till mitt jobb. Tänk att det kan vara så härligt att man kan ha ett jobb som man längtar efter att gå till. Det måste vara en del av ett koncept till ett lyckligt liv.

Människor.

Man kan inte ändra sig över en natt. Så enkelt är det. Och man ska låta bli att såra människor oväntat. Det är inte ok. När man ser sina nära och kära bli sårade på onödiga sätt så skär det i hjärtat. Iaf för mig. Och jag tror att jag talar för många andra också.

Hur kan man egentligen veta vilka känslor man bär på undrar jag? Hur kan man definiera.. Arg, ledsen, sårad, besviken.. de är ändå hyfsat enkla kan jag känna.. Men hur vet man vad som är äkta kärlek? Och vad som "bara" är förälskelse?

Saknar dig, fina fina! 

idag..

.. kan det nog bli många inlägg.. Har så sjukt tråkigt.. Är sjuk i en lägenhet på 28 kvm.. känner mig ngt instängd.. Och så är det fint väder ute också.. Min höjdpunkt den här dagen är iaf att kusin vitamin kommer och hälsar på framemot eftermiddagen. =)

Och så såklart att läsa Sorans blogg.. (http://soranismail.bloggagratis.se/) det gör jag nästan för ofta.. Hans undersökning som han gör nu är hur ofta man läser hans blogg... Det alternativet jag valde var: "Alldeles för ofta. Mitt liv börjar vittra sönder och allting är ditt fel. Du är ett as." Det var dock 15,8% som hade valt det alternativet så jag är inte helt ensam om att vara knäpp tydligen..



 

Jaha..

Då har man själv fallit för trenden.. att ha en blogg.. Den här bloggen kommer väl att användas precis
som alla andra använder sin blogg.. Skriva av mig lite.. dra mina dåliga skämt.. Kommer nog inte att bli
så långa inlägg, har inte riktigt tålamod för det..

Men men.. nu är den här iaf, min blogg..

Btw. Hur svårt ska det vara att lyckas hitta på ett namn på sin blogg? Ganska svårt verkar det vara för mig iaf..
Skulle gärna vilja ha några teorier om varför jag tog det här namnet, någon? =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0