"Då kommer jag också att bli förkyld"

Idag beklagade jag mig för Anna och sa att jag var förkyld med hosta och ont i halsen och hängig. Då säger Anna: "Å nej, då kommer jag också att bli förkyld." Säger hon som har varit typ sjuk i två veckor, med stämbandsinflammation och hostat blod och sånt strunt. Jaså, säger jag om det. Undra vem som har smittat vem? =)

Tråktisdag.

Idag är det tråktisdag. På måndagen har det precis varit helg, och då har man lust och ork för att jobba och "leva". På onsdagen så är det nästan så att det är helg, på torsdag är det ännu mer nästan helg och på fredag är det ju i princip helg! Men tisdag?! Kom igen, fy vilken tråkig dag! Det har ju dock kommit fram något som gör tisdagarna liiiite bättre. Teckenspråkskursen! =) Så idag får jag se framemot den, trots att det varken blir grupp med småttingarna eller att jag jobbar till 17.

Ha en bra dag!

Spontant? Ja. Smart? Nej.

Idag tänkte jag på Anna när jag visste att hon var och arbetade. Tänkte att vi skulle kunna gå och fika, men kom på att det skulle bli rätt sent, eftersom jag trodde att hon slutade klockan 21. Hon ringde sen under tiden jag pratade i telefonen, så jag svarade inte, men ringde upp vid 21-tiden. Den lilla rackaren lurade ner mig på stan på en spontan-fika. Som ledde till det som det så ofta leder till - vi drar raggen =)
Sätter oss i pärlan och åker iväg. Idag tog vi väst på stan och irrade omkring på umedalen och överallt. Men roligt var det. Men ni ser ju själva vad klockan är. Inte smart med tanke på att jag ska jobba i morgon. Fast samtidigt kan jag tycka att det är som Anna så. Man lever för mycket för helgerna. Tänker att man inte kan göra något på veckorna för att man jobbar och sånt, och så ska man försöka hinna allt på helgen. Klokt Anna, klokt! =)

Nu ska jag betala någon räkning, och sen sova!
Gonatt!

Många känslor nu alltså..

Vilken härlig helg detta har varit!

I fredags kom syster yster med Carro och Johan. Roligt. Blev lite fest, sen drog de, jag orkade verkligen inte, hade ju jobbat en hel vecka. Lördagen blev lite stressig. Hade glömt min bh i Luleå, den som jag skulle ha, så jag blev tvungen att fara på stan och köpa en. Trodde att det skulle ta hela dagen, men som tur var hittade jag en på en gång! Toppen! Köpte linnet också, som jag köpt tidigare och lämnat igen. Bestämde mig för att ha det på mig iaf, på kvällen när vi skulle ut. Nina var med på stan och blev väldigt glatt överraskad tror jag när jag shoppade så fort =) Hon brukar alltid annars klaga på att det går så långsamt.

Efter många om och men och fram och tillbaka och allt man någonsin kan tänka sig så var vi iaf hos mig och åt maten som jag och några till hade varit och handlat. Fick plocka upp Carlström på vägen också, som pga "trötthet" hade missat två bussar =) Och nu pratar vi inte lokalbussar, utan buss från Luleå.

Jag, Nina, Linda, Anna, Carro, Johan, Josefin, Carlström, Philip blev vi. Och så Linnea en stund, trevligt!!

Efter lite singstar och sånt gick vi ut på schlagerklubben. Anna hade kirrat så vi stod på listan. Fick ta med oss småttingarna OCH gå före i kön. Sweet! Men så sjuuuukligt mycket folk. Galet! Man kunde knappt andas! Blev många luftpauser.

Vilket väder det var igår. Härligt. Blev frukost/lunch vid älven med en subway-macka. Lagom start på en söndag. Fortsatte med att sitta i solen, och sen fara hem. Där behövdes det städning kan jag lova =) Men sen blev det lite mys!

Nu är det saknad som gäller. På många olika sätt!!!

Hoppas att Sofia kommer i helgen! Hoppas hoppas hoppas!!

Och på torsdag blir det grillning Linda!! Kom ihåg det! =)

 

Onödigt..

Mina sår efter tejphistorien såg inte så roliga ut när jag lossade på tejpen igår. Tänkte att jag skulle köpa nya kompresser innan jag tog bort de gamla. Så jag köpte kompresser och tejp. Kom hem nu och tog bort kompresserna från benet och skulle byta. Såren har ju läkt! Onödigt köp!!!! Men bra att de har läkt!

Dagens hata!

Folk som är i närheten av en på stan och har samma sms-signal. Man hinner ju bli glad och förväntansfull och så har man inte ens fått ett sms!!!

Första cykeldagen

Idag ska jag cykla till jobbet. Det ser ut att vara sol idag också! Härligt. Det blir cykelhjälm, viktigt!!
Vill bara vara ute ute ute om det är fint väder.
Sotar förresten för min goda magnum från igår nu. Oooont i magen.
Är inte så sugen på jobb idag. Vet inte varför. Har varit så trött hela helgen, och är det fortfarande. Känner mig trött ända in i märgen, vill bara ligga i sängen. Kan kanske vara därför jag inte vill jobba.. kan jag tänka mig.. Det blir ju bara bättre av att jag stänger.... 17.30 tack! Nä, nu ska jag sluta vara bitter! Jag tycker ju faktiskt om mitt jobb! Men jag är bara så trött...

Linda!

Har du hört den spanska versionen av Tokyo? Känns som att det kan vara något för dig? =)

Hör och häpna!

Jag gjorde ett ryck på en gång. Nu har jag tvättat kuddöverdragen och de hänger på torkning, och jag har strukit alla kläder som skulle strykas, och rensat garderoben. Nästan alla klädesplagg fick varsin galge. Tack så hemskt mycket Sarah!! Nu glömmer jag inte bort kläder som hänger under andra... hmm.. det där blev nog nästan dagens i-landsproblem tror jag. Låttips förresten. "I-landsproblem" av Movits. Grymt rolig/träffande!

Glass, parlamentet och tvättning..

Idag har jag ätit "sommarens" första glass. Huttrandes, men en glass skulle jag ha. Utomhus, nu har jag bestämt mig för att det är vår. Gillar inte att det blåser dock. Det intressanta var nog ändå vilken glass jag åt. Jag är ju nämligen mjölkallergiker. Men jag blev så less att inte kunna äta vad jag vill, så att jag köpte en magnum. Och inte vilken magnum som helst, utan en ny. Chokladglass inuti, med någon kräm också tror jag. Och bitar av vit choklad och brownies. Oooo så gott! Nu väntar jag bara på att jag ska få sona mitt straff och få ont i magen. Men jag tror nog ändå att det var värt det.

Ikväll är det parlamentet. Eftersom Soran var med förra veckan så kommer han ju inte vara med ikväll tänkte jag, men jag tänkte att jag ändå skulle kolla vilka som är med. Och det visade sig att Sveriges just nu snyggaste komiket (enligt mig) ska vara med. Martin Soneby. Eller jag vet inte snygg, men så otroligt het! Skillnad finns, jajemän! Så nu ska jag sitta bänkad 20.30.

Innan dess måste jag göra någonting trist.. Tvätta kuddöverdrag. Jag gillar inte att behöva tvätta för hand. Kläder som måste tvättas för hand kan få ligga i tvättkorgen i två månader, bara för att jag tycker att det är så tråkigt att tvätta för hand. Men detta måste göras snart. Inge roligt med prydnadskuddar utan överdrag.
En annan tråkig sak som måste göras ikväll - stryka. Så embarmligt tråkigt! Dock en sak som gör det hela överkomligt, och det är att jag har fått galgar av Sarah. Så nu kanske jag t.o.m. slipper ha tre plagg på varje galge, det vore ju trevligt.

Ska väl ta tag i det.. Suck!
Återkommer med resultat om hur mkt jag egentligen ides göra..

God morgon

Igår kväll bestämde jag mig för att jag skulle gå ut på en promenad innan jag åt min frukost. Nu sitter jag här i soffan. Utanför är det solsken och härligt. Så nu skulle jag alltså snöra på mig skorna och gå ut. Har svårt för att ta mig ur soffan dock. Men snart. Alldeles snart.

Suck

Ja. Jag är skalman. Men trots det:

Kom hem idag vid kvart över ett, och la mig och vilade i soffan. Vaknade av att jag hostade, tydligen är det någonting i soffan jag inte tål längre, antingen filten eller någon dammig kudde eller något sånt, jag är inte förvånad hur som helst. Ja så då flyttade jag till sängen, för jag var fortfarande galet trött. Ställde klockan men kunde inte förmå mig till att vakna. Sov alltså i princip från kvart i två till klockan fem. Syster yster ringde, men jag orkade inte ens svara för att jag sov. Det är ovanligt. Och även då jag vaknade efter att ha sovit tre timmar så var jag trött och fick kämpa för att ta mig upp. Typiskt skalman-syndrom. Lustigt, när jag gjorde ett test på facebook (de är ju vetenskapliga och helt tillförlitliga) så blev jag skalman.

Så nu sitter jag här och är nog inte riktigt trött. Rastlös. Om jag hade vågat gå ut och gå hade jag gjort det. Blir less på att man inte kan gå ut och gå på kvällarna för att det kan hända någonting.

Men om jag känner mig själv så kommer nog skalman-syndromet att slå till strax. Dvs. att jag blir toktrött på fem sekunder och klipper ihop ögonen och somnar på studs. I morgon kväll måste jag nog hitta på något, känner på mig att jag kommer att bli rastlös om jag sitter själv hemma en kväll till.

Jag skulle iof sig kunna lägga mig nu. Och läsa boken jag har börjat på, Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Skandal egentligen att jag inte har läst den tidigare. Undra varför, jag som älskar såna typer av böcker. Författartips om ni gillar sånt: Elizabeth George. Fantastisk!

Jo, så gör jag nog. Borstar tänderna och går och lägger mig.

Tack å goodnatt!

Ååå vad roligt!

Jippi! Sofia kommer till stan! Om bara två helger. Har inte träffat henne sen i somras, och hon har inte varit här sen vi gick ut skolan. Ska bli supermysigt. Hoppas att det blir fint väder så att vi kan grilla och vara ute mycket!

13!!

I morgon slutar jag 13! Jippi. Och börjar 7.30. En fantastisk dag. Har dock ingenting att göra i helgen. Vi får se vad som händer. Hade ju varit trevligt om det skulle bli fint väder, men det verkar ju inte så. Hojja snö! Så om någon har någon ide på vad jag kan hitta på, säg gärna till! Annars blir det väl någon promenad och mkt vila. Nu ska jag sova! God natt!

Snor

Många tycker att man gör det bra som jobbar med barn när man ska byta bajsblöjor och sånt. För mig har det aldrig varit problem. Inte bajs, inte ens kräks. Men någonting som jag tycker är äckligt är snor! Är nog för att jag själv inte kan snyta mig. När man torkar snor på barnen och det är så mkt att pappret glider. Usch. Ett exempel idag. En pojke som hade tutte nös ut den typ och hade MYCKET snor från näsan ner till hakan. Och stoppar in tutten på en gång. Utan att torka. Då rös jag till. Kanske töntigt, jag vet inte? Men just den aspekten har jag lite svårt för.

Mera bilder från hemavan

Jag försöker göra bilderna mindre, men det blir inge bra.
Så det får vara såhär:



Det fanns även en replift. Här används den av två barn som åker pulka




Det började spricka upp. Den underbaraste blåfärg jag någonsin har sett på en himmel.




Vi upptäckte ett snabbt sätt att ta sig ner för backen till restaurangen.




Vackert!


 


Bilder från hemavan



Lunchen dag ett =)







Vatten. Undra vilket?




Såhär stod vi måååånga gånger. Tittandes i pistkartorna.






Hemavan del 3

Tänker inte skriva så mkt mera.. Bara att jag höll på att dö av utmattning och inte borde ha åkt de tre sista åken. Jag överlevde dock =) Överlevde även en bussresa på sex och en halv timme. Linda var aningens mer less än jag. Kan man säga utan att överdriva tror jag. Eller, Linda?


Nu kommer fortsättningen!

Det har varit strul med datorn här hos mamma och pappa. Det trådlösa internet har inte fungerat, och har inte varit jättepepp på att sitta i vardagsrummet på en stol och skriva. Så därför Linda, och alla ni andra som har undrat?, kommer fortsättningen först nu =)

Hmm.. hur långt hade jag kommit nu då... Vi klev in i rummet och det var liiiitet!
När man klev in var man i en minimal hall. När man stod i hallen hade man precis till vänster en liten toalett. Och precis till höger en duschkabin. Och det rymdes absolut inte mer än en person i hallen. Charmigt!?

Nåväl, vi var ju framme iaf, det var ju mysigt! Installerade oss lite på rummet, och gjorde upp planer tills dagen därpå. Sen slocknade vi.


När jag vaknade var den första tanken: Hoppas, hoppas, hoppas att det är fint väder. Det var det inte. Eller rättare sagt, det var ingen sol. Själva vädret var det väl egentligen inget fel på, om man bara räknar bort solen. För det var inte jättekallt. Och det blåste inte heller. Så helt ok.

Var god frukost också. Vi kom dock på att vi varken hade tagit med oss bestick eller tallrikar till sen när vi skulle äta medhavd lunch, så vi fick "låna" av hotellet!

Sen gav vi oss ut i backen, och innan jag gjorde min första sväng var jag superrädd. Tänk om stukningen skulle dras upp, eller om jag skulle ha så ont att jag inte kunde åka. Men det gick bra! Jippi! Hela helgen funkade utmärkt.

Vi åkte, tog pauser, åkte, fikade och lite sånt. Åkte i alla möjliga backar och ägnade stor del att läsa pistguiden =) Till nästa gång kan jag nog kanske tänka att man åker och inte läser så mkt. Samtidigt är det nog bra att veta på ett ungefär hur det ser ut. Vid fyratiden började det att spricka upp och bli fint väder! Vi gick upp på rummet, fast kom fram till att vi skulle gå på after ski i täckisar och underställ. Råkul! Roligt liveband, iof sig kan det bli ngt annat när man heter riff raff ruff?? =)

Sen skulle vi ju ha oss någon middag. Vi bestämde oss för att ta oss ned till dalen och äta där. Vi bodde ju en bit upp i backen, så vi gick en bit på en väg, sen blev vi tvungna att gå i backen, det är ju dock rätt jobbigt. Jag tog en chansning och satte mig ned, för att se om det gick att rutscha ned på rumpan, och jajemänsan! Kung, då gick det fort att ta sig ner ju!


Efter maten och den jobbiga promenaden, som nästan uppvägdes av den underbara utsikten och det fantastiska vädret, så gick vi upp på rummet och vilade, duschade och sånt. Sen gick vi ner på det som på stämpeln kallades för "högis". Utestället to be?? Inte jättemkt folk direkt, men det droppade in efter ett tag. Värdelös Dj dock, lite synd, men det blev en del dans iaf. En del chocker fick jag på dansgolvet, galet vad folk bjuder ut sig ibland alltså. Och det ska ändå till rätt mkt för att jag ska bli chockad =)

Kom faktiskt ett liveband dit också, som var riktigt bra! Vad var det de hette nu igen... hmm... brightlightagenda tror jag. De har en hemsida har jag för mig, gå dit och kolla. Kanske jag länkar dit sen också.


Sent omsider kom vi i säng iaf!
Och nu måste jag sova, resten av resan får komma i morgon!
Godnatt!!


Hemavan!

Ni som känner att ni inte riktigt vill veta allting om min hemavan resa, det är lika bra att ni slutar läsa nu. För jag tänker beskriva i princip allting jag kommer ihåg, dels för att jag vill berätta. Men även för att jag själv ska kunna gå tillbaka och läsa och återuppleva hur bra det var!

Alltså, jag slutade 16.00 på jobbet. Bussen skulle gå 17.30. Där emellan skulle jag till Linda och hämta grejer, hem och hämta grejer, lämna bilen, åka buss till stan och äta. Vi hade iaf tänkt ut en plan, så allt gick trots allt rätt smärtfritt. Jag hade tagit med mig all packning till jobbet, i bilen. När jag slutade for jag med ilfart till Linda, och så packade vi in alla hennes grejer i bilen. Tycker ändå inte vi hade så mycket med oss. Var den där hojja kylbagen som drog iväg. Vi fick för oss att vi skulle ta med en kylbag för att kunna ta med mat och spara pengar. Det hade varit lika dyrt att köpa mat ute, insåg vi senare, och konstaterade att vi inte skulle ta med kylbagen nästa gång.

Vi körde in till stan, och jag lämpade av Linda och all vår packning på busstationen. Satte av med bilen hemåt, lämnade den och tog en buss till stan. Stegade bestämt och fort på till busstationen, och vi satte oss där och åt. Första etappen avklarad.


Bussresa skulle vara till 23 tror jag, eller något sånt (rätta mig Linda om jag har fel). Problemet var bara att när vi frågade busschauffören om det var här vi skulle kliva av när vi skulle upp till högfjällshotellet så idiotförklarade han oss när vi sa att vi skulle gå dit. Vilket visade sig var rätt befogat när han sen, efter att ha släppt av alla andra på bussen, tillkännagav att vi skulle få valuta för pengarna och skjutsade upp oss till hotellet, trots att det inte var dit han skulle. Vilken lång väg!! Och så många kringelkrokar! Och uppåt heeeela tiden!


Där blev vi alltså lite sena, men det var det värt. Klev in och hämtade nyckeln i baren, och försökte sen ta oss in i hissen, och genom dörrar och sånt med all packning. Ja, vi hittade då rummet (längst in i en korridor såklart) och öppnade. Litet!

Fortsättning följer, jag måste skicka iväg det här, är rädd att det kommer att försvinna =P

Värdelöst tangentbord

Kom precis på varför jag inte vill skriva blogginlägg när jag är hemma i Luleå. Mor och far har ju ett helt värdelöst tangentbord. Eller, egentligen är det faktiskt inte tangentbordet det är fel på. Säger man egentligen tangentbord när det är en bärbar dator förresten?? Anyway.. Det är musplattan som det är fel på. Den är så otroligt känslig att det räcker med att vara nära den för att den ska reagera. Men jag tror faktiskt att jag i skrivandets stund nu har upptäckt en funktion som gör att man kan stänga av själva musplattan. Och bara skriva. Fantastiskt.

Luleå nästa

Idag ska jag fara till Luleå! Jippi! Får tom en busskamrat - min goda vän Anna!

Förra helgen vi ju till hemavan. Som ni nu vet. Har varit så trött och har haft så fullt upp hela veckan att jag inte har orkat blogga alls. Ska lägga upp bilder och skriva ett lååååångt inlägg när jag kommer hem till Luleå, när jag har tid och så. Ska öppna nu, klockan 6.30. Har stigit upp konstigt tidigt idag, väckarklockan ringde 05.15, och jag var hyfsat pigg. Vilket alltså betyder att jag inte höll på att dö av trötthet och kunde hålla ögonen öppna. Till råga på det så har jag faktiskt sovit hela natten, och inte vaknat stup i kvarten, som jag brukar när jag ska öppna. Kort sagt, en bra men kort natt! Somnade sent. Men det spelar ju inte så stor roll nu. Slutar 14.30, då ska jag bränna hem med bilen och ta bussen in till stan. Så ska jag och Anna köpa en macka på Subway och ta med innan vi åker iväg med bussen.

Det jag inte tycker om med att fara iväg långt är att man måste vara så noga innan man åker. Ta ut sopor och diska och sånt tjafs =)
Stressigt att hinna göra det på morgonen... så jag bloggar istället =)
Nej, men seriöst så ska jag ta och göra det när jag kommer hem efter jobbet!

Nu blire tandborstning och så skutta iväg till jobbet! Ha en bra dag!


Amputera foten!

Kan någon amputera min fot och stoppa dit en som är bra istället?!
Är så less nu alltså! Jag som älskar att gå i högklackat och allt.. nu är det allt dags att krya på sig foten!!!

Väckarklockor är sjukt härliga!

Ni kanske inte riktigt förstår vad jag menar. Kanske har jag berättat det här förut, men det är så skönt med väckarklocka. Ställer min telefon på när jag absolut måste kliva upp, eftersom jag har en värdelös signal på telefonen, som man blir skrämd av och vaknar på fel sida. Och så ställer jag väckarklockan på typ en kvart innan, och kan SNOOZA, världens bästa morgonaktivitet (nästan) =)

Parapapapa.. I´m loving it!

Bindningar

Hur vet man om man har monterat sina bindningar rätt?!?!?
Har monterat mina nya nu, och hoppas på det bästa.. =)

RSS 2.0