Underbart väder!

Det är ju helt fantastiskt ute. Och igår var det också helt underbart.

Jag har bott i Umeå i sex år men aldrig satt min fot på mariehemsängarna under brännbollscupen. Ni vet, den enormt stora cupen där det är flera tusen människor som spelar brännboll (det är en del drickande också, polisen cirkulerar med helikopter, sätter in extra resurser och hade omhändertagit 30 stycken natten till lördag). Men iaf. Jättejätteroligt.

Att se alla lag kämpa (en del var dock så övertaggade att det inte ens var roligt), och alla utklädnader var kul. Och jag gillar själva grejen att kunna sitta och njuta av solen och lyssna på vad folk säger, jag gillar att smyglyssna =) Och att alla människor är så engagerade! Nu verkar jag vara i extas över allt detta. Men det är jag inte. Det har bara varit väldigt trevligt och roligt!

Reseångest

Jag har det senaste dygnet sett på så många resor att jag är alldeles snurrig i huvudet. Om det ens gäller det senaste dygnet, är nästan de två senaste dygnen.

Vi tänkte ta en resa som var på reseauktion, men i sista timmen bestämde vi oss för att inte ens lägga bud, eftersom det inte var luftkonditionering i rummet.

Nu velar vi: Boka i tid? Sista minuten? En vecka? Två veckor? När? Ta ledigt? Vi ska iaf låta det ligga på is tills på fredag, då tänker vi gå på någon resebyrå och försöka få lite tips och råd. De borde ju veta mer än oss iaf.

Förresten, ni kanske undrar vem "vi" är? Jag och Anna.

Ny allergi

Köpte honungsmelon igår, mums! Nu sitter jag och har ätit några bitar. Det kliar runt munnen så att jag tror att jag blir galen. Jippi. En till allergi.

Då var det dags igen...

Att jag då aldrig kan få vara frisk som normala människor! Nu har jag även övergått från normala sjukdomar som typ halsfluss eller förkylning eller något sånt, till knäppa saker. Typ stuka foten, det är ju inte normalt!

Och nu då.. vaknade igår natt av att jag hade ont i sidan. Tänkte att det bara var att jag hade legat konstigt eller så. På morgonen var det helt fruktansvärt ont. Hela vänstra sidan, speciellt vid bröstkorgen, bara krampade. AAAAJJ!!!
Dessutom rosslade det när jag andades. Ett tag där var jag rädd att jag skulle få en hjärtinfarkt, men den tanken var dum insåg jag.

Hade ont hela dagen igår och inatt, så jag blev ju som tvungen att gå till läkaren. Jag fick göra ett EKG, hemska tanke att det skulle vara något med hjärtat, och sen fick jag komma in till läkaren. Han lyssnade och klämde och kände och sen sa han iaf att det inte var något fel på mina lungor. Det var revbenen. De hade kommit ikläm eller något sånt. Har typ någon revbensinflammation eller sånt. Normalt. Inte. Rosslet beror på min hosta. Bronkitinflammation. Normalt. Ja, ganska, tydligen.

Det blir tydligen aldrig något slut på dessa krämpor..

Låååång sökning!

Jag och Linda satt och pratade igår och barnprogrammet Simpor och Grodfötter kom upp. Vi blev tvungna att googla på det för att se om det fanns några klipp. Då hittade vi den bästa sidan nånsin! Här får ni:

http://hillansplace.blogg.se/90tal/category/tv-programm-fran-the-90s.html

Det här är ordentliga barnprogram, inte de här värdelösa som finns nu för tiden!!

ÅÅÅÅåååååååååå neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!!!!!!

ÅSKA!!!! Jag är ju åskrädd ju! Detta är ju inte sant! Och solen lyser ändå. Kan det vara åskan verkligen? Och så haglar det också? Eller? Regnar det? Sjukt konstigt väder!  Nej, det är inte ok. Och nu ser jag en geting på balkongen, då åker dörren igen. Men är det åska som är ute och går?? Hjälp! Nej, nu får jag sluta sjåpa mig!
Återkommer!

God morgon!!

Har en lite sång på hjärnan just nu, som mamma har lärt mig. Eller egentligen har mamma inte lärt mig den, utan hon hade hem en cd-skiva för att själv kunna lära sig den. J
ag lärde mig den då, lite fortare än mamma. Hon har lite svårt med texter.
Duktig på sjunga och spelar gitarr och så, men texter är inte hennes starkaste sida. Det roligaste är även att hon fyller ut de orden hon inte kan med ord som hon själv hittar på. Kul att lyssna på ibland.
Den här sången är en av de sånger som mamma ska sjunga med sina barn (hon arbetar också på förskola) på deras sommarfest:

Gul som solen, gul som gull
Vi har hela ängen full
Av smörblommor som står och nickar
Vårt sommargolv har gula prickar

Mysig sång, blir bättre med musik förstås =)

Annabesök, slingor och da vinci koden???

Nu är Anna här. Som vanligt.
Och det är trevligt och mysigt. Som vanligt.
Vi ska äta lite mat (kryddkorv och pommes, mums!), se Grey´s anatomy och så ska Anna göra slingor på mig! =) Och så hoppas jag på att få Anna att se Da vinci koden, så att vi kan se "Änglar och demoner" på bio sen. 

Det var rätt roligt när vi pratade om att se film nyss, jag och Anna.

Jag: "Vi borde fara och hyra en film"
Anna: "Det är lätt att vara efterklok"
Jag: "Vi som har tänkt ha filmkväll!"
Anna: "Man kan ju... "
Så såg hon att jag anade vad hon skulle säga..
Anna: "Vad ska jag säga?"
Jag: "Att vi kan hyra film på hemmakväll och se film hemma hos dig"
Nog hade jag rätt alltid! =) På pricken!

Vilken härlig dag!

Behövde komma ut fort från lägenheten idag, och jag och Linda hade bestämt oss för att göra en favorit i repris idag och sitta utanför ub och sola/plugga/läsa/prata. Jättemysigt. Jag kom till skolan vid 12, och satte mig först vid muren vid några maskrosor tills jag fick en spindel i håret/bröstet och såg två humlor komma emot mig på maskrosor.
Då flyttade jag ut på gräset närmare dammen (som Linda envisas med att ibland kalla för sjö, som tydligen verkar ha en bra förklaring ;) ).
Men då tyckte jag att det blåste för mycket, så jag flyttade upp till väggen där vi satt igår. På gruset. Inte det bästa eller skönaste underlaget, men det är  ju så härligt i solen!

Iaf kom Linda sen och så satt vi och hängde, sen blev jag hungrig och skulle äta. Sprang fram och tillbaka till fiket, till affären, fyllde på vattenflaskan, köpte en cola osv.

Men en riktigt skön dag hur som helst. Inga krav liksom, bara satt där och solade och hade det skönt. Avslutade med en isglass på väg hem, jag och Linda. Nu får det väl ta och bli sommar va?!

Utmanad!

1. Hur många resväskor äger du?

En, en brun och rosa som det står någonting på, just nu kommer jag inte ihåg.


2. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Definitivt inte, jag är väl något  av en linslus =)


3. Har någon någonsin kallat dig lat?

Hmm... jo, säkert!


4. När var senast någon stötte på dig?

Igår =)


5. Vad åt du till middag senast?

Jag och Linda grillade denniskorv och åt potatissallad igår. Mums!!


6. Använder du huvtröjor?

Nix pix, inte min grej


7. Vem var den senaste som ringde dig?

Anna. Fast det var från Ullis telefon, så jag vet inte riktigt hur man ska se det.


8.Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?

Berg- och dalbana helt klart. Men jag älskar att vara på nöjesfält, blir som ett litet barn igen. Fast det blir jag ju ganska ofta, man har väl barnasinnet kvar.


9. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Köpcentrum.. vad är det då? Närmaste affären är Berghem. Men närmsta köpcentrum är väl kanske Mariehem, om det räknas??


10. Hur många syskon har du?

En underbar älskad lillasyster!!


11. Hur många stolar står kring ditt köksbord?

Har inget köksbord


12. Har du en stationär dator eller en laptop?

Laptop!


13. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Ja, fast jag tror inte att jag kommer att göra det. En liten blomranka på vristen som slutar i en blomma på foten där jag ska skriva namnen på mina barn (om jag får några =) ). Men jag kommer nog inte att göra någon.


14. Vad har du med dig in på bion?

Popcorn och en coca cola light, kanske en liten godis också


15. Gillar du att flyga?

Sådär. Går rätt bra om jag inte är ensam. Är ju rätt mysigt och så. Men jag har  lite cellskräck, så om jag sitter inträngd mot fönstret och tittar upp på resten av flyget så får jag liiite panikkänslor. Men det är bara att tränga tillbaka med en bok eller så!


16. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Njae.. inte just nu, men jag borde!


17. Hur gammal blir du nästa födelsedag?

26, åren bara rinner iväg!


18. Tycker du om att krama folk?

Ja, jag älskar kramar!!!


19. Vad är du allergisk mot?

Vad är jag inte allergisk mot? Mjölk, ägg, fisk, soya, mandel, lakrits, pälsdjur, gräspollen, gråbo, sälg.. och har säkert glömt något nu =)


20. Gillar du din boendesituation?
Ja o ja, min lägenhet är den bästa! Det enda jag saknar är söderläge. Vore underbart att få sola när jag kommer hem från jobbet och kunna ha blommor som överlever och blir fina eftersom de får sol.

Som man bäddar får man ligga???

.. eller???

Inte en toppendag idag.. vill inte tänka.. Bara kämpa för att inte trilla in på jobbiga tankar..

Kanske jag berättar mer sen, orkar inte just nu.. blev bara tvungen att pysa ut lite.. Ha en bra dag!

Sista gången...

Idag var det slutet på räddningen av tråktisdagarna. Ni som läser den här bloggen vet att tråktisdag är den värsta av alla veckodagarna! Det enda som har muntrat upp mina tisdagar på senaste tiden är min teckenspråkskurs! Så roligt, lärorikt och utmanande. Har verkligen behövt någonting att utmana mina hjärnceller med.

Och så var det då dags för sista gången. Idag. Jättetrist. Verkligen en rolig lektion, med meningar och en massa sånt. Men tråkigt att behöva sluta med teckenspråket. Jag vill verkligen fortsätta, och riktigt lära mig prata, inte bara fundera en stund för att komma på ett ord.

Tråkigt. Men kanske finns det någon möjlighet för mig att få fortsätta, man vet ju aldrig. Större saker har ju hänt liksom.

Det var dagens uppdatering.

God jul

Jag har länge sagt att jag måste köpa toapapper, men det är ju en sån sak som man självklart glömmer bort när man går till affären. Och så fick jag dessutom besök i helgen, så då gick det ju ännu mer toapapper än vad det brukar göra. Så nu har det tagit slut, och jag har glömt köpa nytt. Så nu ligger det servetter på mitt badrumsgolv. Där det står God Jul.

NCC construktion sverige ab...

Hej.

Under vecka 20 (11/5 tom 15/5) åtgärdar vi kvarstående besiktningsanmärkningar adr. 122 och 124. Arbetet bedrivs mellan 7.00 och 16.00 måndag till fredag.
Kontroll av utförda arbeten sker tisdag den 19/5 med start 10.00

Huvudnyckel kommer att användas






Vad betyder då detta för mig? Jo, ingen sovmorgon alls!!!  Jag vet ju inte alls vilken dag de kommer, så nu istället för att få sova till halv åtta i morgon så måste jag kliva upp tio i sju. Tänker nog ringa i morgon iaf.. de borde ju veta vilken dag de kommer till min lägenhet? På ett ungefär kan man tycka?


Farligt att sätta sig ned

Då var det det här med städningen igen. Idag ska jag dock göra färdigt allt har jag bestämt. Har tagit upp lite vinterkläder på vinden, skor, gått ut med en massa sopor, plockat ned utebordet och lite så. Nu ringde mamma och jag satte mig ned. Och då är det ju kört igen. Inte är det ju så att jag studsar upp ur soffan och med en liten glädjesång fortsätter att städa. Speciellt eftersom jag ska dammsuga. Då hör jag ju inte hockeyn heller. Vilket är VIKTIGT!

I morgon kommer mamma, pappa och nina. Tänkte kanske ta och grilla lite korv när de kommer. Denniskorv och lite chorizo maybe. För att välkomna på ett somrigt sätt! Det ska bli mysigt att de kommer! Vi ska fira moster Monica (jag kallade henne mumme när jag var liten, min syster kallade henne mucko, aningens roligare =) ).

Nä, nu ska jag ta tag i dammsugningen under periodpausen!

Stockholmslängtan

Tro det eller ej, men jag längtar till Stockholm. Vill dit och njuta av det vackra vädret, strosa, sitta på fik, träffa och krama om vänner, slippa tänka på sömn och jobb. Vore väldigt skönt!

Ta vara på veckorna med en schmäckboll

Anna har lurat iväg mig igen på en fika. Mitt i natten som mamma uttryckte det. Trots att klockan endast var 21. Men om man tänker på att jag har sovit fem timmar i natt så kanske jag borde tänkt efter en extra gång innan jag satte mig på schmäck och hade det mysigt. Vi får se i morgon hur det går. Vad smart att jag iaf går och lägger mig när jag kommer hem. Typ nu. Eller? =P

En sista sak bara: Våga fråga och våga svara!!!!!

Trött..

Borde städa, borde plugga, borde baka.. borde borde borde

Orkar inte.. Får bli i morgon eller så.. nu blire gonatt!

Kommer att få ont i magen.

Har ätit mkt dumt på sistone. Och idag MKT dumt! Kommer nog att få ont i magen idag, och förmodligen inte kunna sova i natt. Så nu tar jag och sover lite middag =)

Komplettering

Ninas kort har blivit uppätit av bankomaten =)
Lite lustigt är det ju..

That´s my girl!

Jag älskar min syster, hon är helt underbar. Men ibland är hon lite lustig. Detta är två av hennes "statusar" på facebook den senaste månaden:

Nina Lundberg Nästan lyckats explodera en burk vax i micron pust å crap


Nina Lundberg double crap! har just stekt min mobil laddare på spisen..ajajaj



Love you! =)

Fundering..

Funderar lite av och till på det här.. Det här är min åsikt: Ok om någon säger upp vänskapen med mig, det känner säkert den personen en anledning att göra. Men jag tycker att jag har rätt att få reda på varför.
För jag tycker själv inte att det är några enorma fel med mig, och jag tycker att jag oftast behandlar mina vänner bra! Om jag nu inte skulle råka göra något omedvetet.
Och när detta då händer, att personen som inte längre vill umgås med mig inte säger varför, så börjar jag automatiskt att fundera i banor om att det är något som är fel på mig. Något som jag gör som sårar människor. Typ. Och det gnager lite, även fast jag försöker att inte hänga upp mig på det..

RSS 2.0