Städning av datorn

Idag orkar jag inte alls göra mkt vettigt. Funderar på att bara slå på rent och lägga mig i sängen. Kanske sova en stund. Borde ta tag i disken men för ngn dag får man väl bara strunta i allt?!

En djup tanke: Rätt otroligt ändå.. hur många olika slags människor det finns.. i utseende.. i sätt..

Kanske ska göra ngt vettigt ändå, innan jag tar min lilla skalman-nap.
Typ bränna ut saker på skivor som jag ändå inte använder..
Återkommer om jag lyckas bry mig om det!

Och nu när det äntligen är fint väder ute..

.. tar jag mig ut då? Nä, såklart inte. Var ju så enkelt hos mor och far, då gick man bara nerför en trappa och så hade man sällskap och sol utanför dörren.
Men självklart så ska jag tycka att allt är så mkt jobbigare här. För här måste man ju faktiskt ta hissen. Och så måste man gå typ hundra meter.
Det blir nog en kandidat till dagens i-landsproblem tror jag.

P.s. Jag har en ny kärlek. Öronproppar!

Dagens i-landsproblem

Jag tycker att det är så oerhört drygt att äta. Visst, det är gott med mat, och mysigt om man är flera. Men just nu är jag inte alls sugen på att äta mat, och ännu mindre sugen på att laga.
Vilket resulterar i att jag äter varma mackor när jag borde äta riktig mat.
Jag är hungrig nu. Kan dock inte strunta i det den här gången eftersom jag måste ha energi för att fixa den här dagen. Men ändå. Undra om det månntro kan vara dagens i-landsproblem.

Att inte vilja äta eftersom det är så drygt att laga mat, trots hunger.

Jo, det måste vara dagens i-landsproblem

Nytt!

När jag har något jobbigt som jag är i, så måste jag fokusera på något annat, för att styra bort tankarna från det negativa. Den här gången har det varit inredning. Vilket har resulterat i ganska stora förändringar. Jag har inga förebilder, men jag tänkte göra något som är en ganska stor grej för att vara jag. Lägga upp efterbilderna här i bloggen. Brukar vanligtvis inte orka det, men nu!




Nya hatthyllan!



Det nya "sjalskåpet". Det står upp, men jag orkar inte börjar vända på det. Svart spegelskåp, står på den lilla väggen bredvid ingången till stora rummet.



Ny matta, ny affisch, nytt bord, ny filt, nytt databord..



Det mönstrade är en tapetrulle som mamma och pappa skulle ha men som inte passade. Ska jag ha den? I så fall ska jag även nåla upp två våder till, och även under hyllan så att det blir som att den sitter "på riktigt".



Och till slut, min nya sänglampa och mitt nya överkast.

Oj, vad mycket saker jag har köpt upptäcker jag. Tur att jag fick en del i födelsedagspresent. Och jag tänker att jag skulle ju fara utomlands men det gick ju inte så därför får jag köpa det här istället!

P.s.

Jag har lyckats hitta Rent på internet, i den variant jag vill ha. Så jag har beställt den, när jag får den kan jag se den hela tiden. Jippi! =)

Drygt!

Jag lovade mig själv att inte vara bitter om det skulle vara fint väder här i Umeå när jag har kommit tillbaka. Och det var inte fint väder, och jag blev inte bitter.

Men idag är det fint väder! Och då kanske ni tänker: Vad bra, då behöver hon ju inte ens behöva oroa sig för att vara bitter. Men tyvärr är det tvärtom. Det är idag jag är bitter! För jag ska på läkarbesök idag. Halv två, så jag hinner inte sola innan heller. För jag måste duscha idag också..
Måste ta tag i andra jobbiga saker idag också..

Håll en tumme för mig!

Vilket mörker

Hatar att behöva börja pussla med semesterlön, sjukskrivning, ersättning från försäkringskassan. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Det är så mkt siffror på lönespecen, fattar ju knappt ngt. Jag får väl väcka min hjärna från semester. Eller nåt..

Rent - igen

Idag har vi varit och hyrt film, jag och pappa. Igen. Vi hyrde en film av Lukas Moodysson. Han gör många starka filmer. De tränger liksom in på en, skoningslöst på något sätt. Det här var en sån film: "Mammuth". Den var klart sevärd, fast inget man ska se om man behöver muntras upp.

Och så hyrde jag rent. Igen. Ska se den i morgon. Den är så underbar!

"Något jag inte skulle vilja vara"

Var och hälsade på min syster Nina häromdagen. Hon har en ovana att fastna i de spelen som finns på mobilen. I hennes förra telefon lossnade hennes beroende först när hon tappade telefonen i golvet så att hennes highscore försvann.
Nu har hon skaffat en ny telefon, en Nokia. Och självklart har den det gamla klassikerspelet - snake. Eller det kanske heter som Nina säger - snok.

(Kommer ihåg min Nokia 3210, det var grejer det. Höll vad som helst. Och så snake. En liten rektangel som for omkring och käkade saker och blev längre. På Ninas telefon är den färgglad och ser ut som en orm. Inte ok. Det var bättre förr. Jag gillar inte förändringar)

Då säger Nina plötsligt något väldigt djupt och filosofiskt!?: (ungefär såhär lät det)

"Något jag inte skulle vilja vara är en orm... "

Jag: "Nähä?"

Nina: "Ja, tänk man skulle alltid fastna i saker när man for omkring.. och så skulle man typ inte kunna äta något..."

Hon är för härlig, lillasyster. Väldigt empatisk.

Glad och trött! Men bostaden är under all kritik!! Inte ok!

Ett konstigt sista ett och ett halvt dygn har det varit. Jag, pappa och Nina hetsade ner till Umeå igår kväll. Nina skulle titta på ett rum med pentry och jag skulle få ner lite prylar, några ikeamöbler bl.a.
Jag rensade lite garderob och skor och sånt igår kväll, galet, jag var alldeles för slut men ville verkligen göra det.

Idag började vi med att vi skulle fara och titta på rummet åt Nina. Det var ju en historia i sig. Hon har fått ringa x antal samtal för att få tag i någon som kunde visa lägenheten.
Till bostaden för att få reda på någon som skulle visa lägenheten.
Nej det var universitetets lägenheter, så de visade. Nej hon var på semester, ring bostaden.
Nej de har inga nycklar, ring kvartersvärden.
Nej det där vet jag inget om, ring den här snubben som bodde här innan, han är engelsktalande btw. No, i moved out two weeks ago.

Till slut skulle kvartersvärden visa iaf. Så vi gick upp till rummet och ringde på utifall att. Då bodde det en tjej där!! Som hade bott där två veckor!! Katastrof! Bostaden är under ALL kritik!!!

Iaf så har jag fått upp ett spegelskåp och en hatthylla idag. Och mitt nya bord. Allt är underbart! =)
Men ooo så trött jag är!

I spy.. rostbiff!

Sitter här och knåpar ihop ett litet inlägg medan jag väntar på att lillasyster ska bli färdig med disken.
Har hängt med henne idag. Vi har ätit på stan, gått i typ två affärer, sen vart vi trötta och slöa. For hem till henne och somnade framför tv:n båda två. Skönt.

Nu har vi hyrt en film och skulle köpa lite mat. Vi bestämde oss för potatissallad och gick och kikade tills Nina säger: "I spy.. rostbiff!" Ni som sett björnbröder vet vad som menas. Nu är det dags för mat.


Meningsfullt inlägg..

Stress!!

Jag börjar känna mig stressad! Känns som att snart har hela sommaren gått och jag har inte gjort ett jota. "Åsitt it na!", som farfar skulle sagt. Ja, typ varit på en middag med en kompis. Annars har jag bara varit hemma hos mamma och pappa. Inte för att det är något större fel i det. Men om man har semester vill man väl göra något!

Å andra sidan så har jag ju inte semester. Jag är sjukskriven. Så det är väl inte så mycket jag kan göra egentligen. Men jag ska försöka styra upp så jag kan sitta på någon uteservering någon dag iaf, och se lite folk. Det står ju faktiskt på mitt läkarintyg att jag får vistas utomhus. Så det tänker jag göra.

Men stressad känner jag mig ändå. Som sagt, det är ju sommaren. Sommaren vill man ju njuta av. Det kan jag inte göra just nu. Och det stör mig.

Rent!!!

Jag älskar ju musikaler. Och jag och Anna var för några år sedan på Strömbäcks folkhögskola och tittade på deras uppsättning av rent. Den var underbar. Lite konstig, men underbar.

Nu hyrde jag den och har sett den ikväll. Fortfarande lika underbar. Är som lite djup också, inte bara en musikal liksom. Om ni tar fasta på mitt tips, se då live-föreställningen från Broadway..

Fantastiskt. Jag grät och log.

Lite positivt

Inatt var livet verkligen surt. Idag har det varit bättre.

Jag var hos lungläkaren och fick positiva nyheter. Infektionen i lungan har nästan helt läkt ut sig, och vätskan i lungan har minskat. Från 3 cm till 1 cm. Fast jag blev ändå sjukskriven i två veckor till.

Men då vet jag ju iaf att det går åt rätt håll.

Och så hade gulliga mamma ringt försäkringskassan idag när jag var hos läkaren. Och jag får ersättning utifrån min lön. Man måste uppge sin inkomst först första gången man har kontakt med dem. Sedan måste man rapportera in om man får förändrad lön. Puh!


God natt

Nu måste jag nog sova. Trots att jag är arg över allt som händer och har hänt och ska hända...
Trots att tankarna flyger som de där nycklarna i Harry Potter-filmen. Ska ju trots allt upp i ottan i morgon.
Så god natt. Eller natt iaf....

Vad jag gör för att skingra tankarna:

Just nu är det inredning som står högst upp på min lista över att tänka på saker så att jag inte ska gräva ner mig i min sjukdom. Jag har köpt ett bord idag:

http://jysk.se/130/465/3612302/a/catalog

Och en pall, den svarta:

http://jysk.se/210/136/138/3640903/a/catalog

Och så ska jag köpa en matta, en svart:

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10122553

Och så vill jag ha en tamburmajor från

bolagret.se

Men den kanske är för stor för min hall, är jag rädd... Det går inte att länka, men om man är intresserad kan man gå in på adressen, och klicka på FÖRVARING och sen Kläd- och skoförvaring.

Den heter Eken..
Vad tycker ni??



Såhär ska min vecka börja:

09.00 Sunderby sjukhus, lungmottagningen.
09.20 Sunderby sjukhus, röntgen.
10.00 Sunderby sjukhus, lungmottagningen, lungläkare.

Jag har verkligen försökt att vara positiv genom allt det här, och att inte tycka synd om mig själv. Men det finns tillfällen då jag faller igenom ändå, och inte orkar. Det kan nog säkert delvis vara för att jag är en sån positiv människa och jag inte alls tror att jag är så sjuk som jag är och inte tror på att jag skulle kunna vara sjuk. För såhär har det faktiskt varit:

Jag har haft problem med lungan och sjukdom i 7 veckor.
Det blev ingen utlandsresa.
Det är inget fint väder.
Jag fick aldrig säga glad sommar till barnen.
Jag orkar fortfarande inte mycket.
Jag kanske inte får pengar från försäkringskassan.
Jag kanske inte ens orkar med att fara på pdol, det enda som jag sett framemot att verkligen ha ork att kunna göra i sommar.
Jag kommer inte att kunna göra min årliga stockholmssommarresa, som är så härlig för att stockholm är så fint på sommaren.
Och så det tunga beskedet. Som jag inte ens orkar skriva om här.

Och hela tiden så har jag varit så naiv. Trots att de la in mig på sjukhus den 12:e juni, så trodde jag att jag skulle kunna fara utomlands den 7:e juli.

Jag var helt säker på att vara "frisk", även om jag nu inte skulle kunna fara utomlands.

Idag visade det sig att jag inte har gjort något som man tydligen ska göra, nämligen att anmäla sin lön till försäkringskassan. Det hade jag inte en aning om att man måste göra. Och det är aldrig någon som har sagt något om det till mig. Så nu kanske jag inte ens får ut några pengar därifrån. Det som har varit min enda tröst. Att jag iaf har kvar mina semesterdagar för att jag är sjukskriven, och får pengar från försäkringskassan.

Det är som att det aldrig tar slut. Det bara går emot mig hela tiden. Från början blev jag ju piggare, men nu är det som att det har planat ut. Vissa dagar är jag tom sämre. Det är kanske inte så konstigt att jag inte hela tiden orkar vara uppåt. Även om jag försöker.

Jag är väldigt glad att jag har min familj. Vet inte vad jag skulle göra utan dem.

Middag

Igår var jag och åt middag på stan med Lisa. Härligt att äntligen komma ut bland allmänheten. Vi var på allstar och invigde matsedeln där. Precis min typ av mat faktiskt, kan bli en del besök där känner jag =)
Jag åt ribs. Lisa åt någon kyckling med nudlar och sånt. Typ spice thai eller nåt.

Var jättetrevligt. Vi pratade om ditt och datt. Hon har köpt en lägenhet, var jätteroligt att höra om den och hur hon ska göra och så. Jag älskar att prata om hur folk ska inreda lägenheter och stugor och hus.
Hade ju funderingar på att bli inredningsarkitekt där ett tag. Men det blev ju inte riktigt min grej =)

Sen drog vi vidare till Karlsvik till mina föräldrar. Jag blev slut nämligen, och blev tvungen att vila i soffan.
Irriterande.
Så åt vi lite äppelpaj  och sen for Lisa hem och jag gick och lade mig. Jag har ju på senaste haft lite problem med att somna på kvällarna. Igår var det inte alls några problem, jag somnade så fort jag lade ner huvudet på kudden. Så det kan nog vara så som mamma säger, att jag är understimulerad =)

Pappa-uttryck

Pappa har en massa uttryck som han använder regelbundet, men med ibland dyker det upp tillfälliga uttryck. Som nyss.
När jag var på toaletten så säger han:

"Ska du gå och mugga?"

Jooo.......

Dagens i-landsproblem

Jag och mamma satt och åt lunch. Jag skulle äta en bit melon och tog en av de skivorna som mamma skurit upp. Efter en liten stund:

Jag: "Mamma, den här melonen är inte bra"
 
Mamma: "Varför inte?"

Jag: "Den är för stor, jag kan inte äta den"

Dagens i-landsproblem....

Negativt med att bo hos mor och far

Är bara över sommaren, jag har inte flyttat dit, bör jag kanske säga först.
Nu till det jobbiga.

1. Jag har rummet vid köket.
2. Det är papperstunna väggar.
3. Det är inte listat runt dörrar än.

Jag kan ju inte bli arg på mamma och pappa. De måste ju få kliva upp och äta frukost och så. Men jag vaknar när någon av dem börjar spola i kranen. Och det är inte kul. Varje morgon. Jag vet också att de försöker vara tysta. Men ändå. Längtar tills lillasyster får semester och jag kan få sova ut ostört någon morgon hos henne.

Tasty burger

Jag älskar hamburgare, att gå ut och äta på hamburgerrestauranger är helt klart min största last. Har varit på korvgubben, sibylla, max, men självklart är min favorit frasses eftersom de inte har ägg, mjölk eller soja i sina hamburgare. Klart värt!
Men dock, när jag och Linda var på stan så invigdes jag i Tasty burgers fantastiska värld. Så underbart gott! Ojoj. Värdelös kundservice dock, men det var det värt.
Exempel på det. Jag hade ju aldrig varit där, så när jag kom in och frågade vad ett tastymål är så skulle en tjej svara men då var det en man som avbröt henne, jag misstänker att han är den bittre chefen, som är så snål att han ger 2 delar is och 1 del dricka i muggen, och svarade mig: "Det ser du väl där uppe på bilden". Som var en liten bild där man bara kunde se en hamburgare, inte vad det var på eller någonting.
Men jag smålog bara. Ides inte bry mig. Men som sagt. Underbart god mat. Och Linda har lovat att vi snart ska gå dit igen.

Sms

I morse när jag vaknade så tänkte jag såklart på en av de tråkigaste sakerna som den här värdelösa sjukdomen har fört med sig. Att jag inte kunde fara utomlands. När jag vaknade skulle jag alltså ha suttit på flyget. Sen fick jag sms av Anna, att de var framme och skulle kolla läget. En stund efteråt fick jag ett till, där hon berättade hur ljuvligt allt var och att jag borde varit där.

Istället har jag idag bokat en tid till lab i morgon, dit jag ska och ta en massa prover i morgon, inför röntgen och läkarbesök på lungmottagningen på måndag.
Bittert - ja


Diggiloo, diggiley..

Idag har jag haft mina nya silverskor för första gången. Och sista.
När jag gick så blev det på en gång ett veck framför tårna, mitt på skon. INTE snyggt.
Hade skorna kostat mer än 49 kronor, så kanske jag hade orkat bry mig, eftersom de är rätt snygga.
Men nu åker de raka vägen ner i soptunnan.

Bubbel i lungan

Idag och igår har det känts sämre i lungan. Sist som det gjorde ondare så sa de att det var en del i läkningen. Men att det börjar göra ännu ondare. Jag vet inte. Hoppas att det är sista stadiet i läkningen. Det som är skumt är dock inte det onda. Utan när jag djupandas så bubblar det liksom. Inte som att det sitter i bröstkorgen heller, utan det kommer verkligen från lungan. Väldigt konstigt. Hoppas det har gått bort tills i morgon. Annars måste jag väl ringa sjukhuset i morgon. Och tillbringa ytterligare fem timmar på akuten....

Om det fanns vädergudar.....

Som alla säkert vid det här laget vet, så skulle jag ju ha farit utomlands i morgon, och varit borta och njutit av solen.
Men inte det, jag har fortfarande vätska i lungan och måste sitta hemma med en sjukskrivning.

Så då kanske man skulle tänka sig att vädergudarna kunde ha lite sympati. Och ge mig bra väder, just eftersom att jag inte får fara iväg. Men nejdå. Inte det inte. Istället blir det mulet och regn. De blev väl arga när jag tänkte ge mig i väg härifrån och överge Luleå. Och så ska de hämnas nu, med att ge mig värdelöst väder.

Förmodligen blir det väl åska i en vecka också, eftersom det är en av de saker jag inte gillar överdrivet mycket. Det ironiska är också, det som vädergudarna sitter och myser åt, att det tidigare var superfint väder. När jag var så sjuk att jag inte kunde vara ute. Och sen åt penicillin som gjorde att jag inte fick vara ute.

Säkert sitter vädergudarna någonstans nu och gör sådär med fingrarna som mr burns gör och skrattar: moahahaHaHAHAHAHA!!!!!!!

Lördag 23:11..

.. är tidpunkten då jag skriver det här inlägget. Då jag precis har lagt mig i sängen med datorn i famnen. Efter att ha löst korsord med mamma och pappa. Tror inte det behövs sägas något mer.

Min syster del 2

Vi skulle hänga idag. Hon sa igår att hon måste iaf få sova till klockan tio, hon var så trött. Själv har jag varit vaken sen tjugo i tio. Inte har hon hört av sig än. Snart måste jag väl ringa och väcka henne. Typ nu.

Min syster

Hon är ju söt. Ni vet det här ordet egentligen. Som många svenskar uttalar som "egenkligen". Har väl blivit mer känt efter Björn Gustavsson, eftersom han verkligen säger så.

Jag, mamma och Nina (ja, min syster alltså) diskuterade det där. Min syster är nämligen en av dem som inte uttalar egentligen som det ska.
Och hon börjar argumentera för att "det låter ju som i". Det visade sig alltså att hon inte tror att hon säger fel när hon säger "kl" i ordet, utan att det som är fel är att hon säger i i början. Som igenkligen.
Var roligt att påpeka att det inte var det vi syftade på, utan "kl" i ordet, som ska vara "tl". Hon fick en liten aha-upplevelse tror jag. Men säger fortfarande igenkligen. Det är bra. Skulle inte vara Nina att säga egentligen.

Kan bli explosion..

Kusin berättade nyss för mig att hon känner sig lite halvt galen. Började fundera och insåg att jag nog också är det. Bara att jag inte kan ge utlopp för det eftersom jag helt enkelt inte orkar. Så kanske kanske, blir det en explosion när jag blir frisk.. Det kan nog bli roligt.. hehehehe..

Ett litet tillägg..

När jag i mitt tillstånd säger att jag dragit en repa på stan, så innebär det att jag gått på två affärer och sedan när jag kommit hem, inte orkar prata och stupar i säng och sover två timmar. Bara så att ni vet. Och inte tror att jag är frisk men inte går på jobbet...

Internt uttryck?

Har ju tidigare pratat om saker vi säger i vår familj, som jag aldrig har hört utanför. Här en till, något jag gjort i dag:

"Dragit en repa på stan"

Någon annan som brukar säga så?

Jippi!

Jag mår bättre. Det är på väg åt rätt håll.

Efter fyra penicillinkurer.
Efter sjukhusvistelse.
Efter att ha tappats på lungvätska.
Efter att ha tappats på typ tio liter blod.
Efter datortomografi.
Efter fyra vanliga röntgen.
Efter fem timmar på akuten.

Så börjar nu lunginflammationen ge med sig. Och bakteriehärden börjar lösas upp tydligen. Inget kan störa min relativa glädje. Inte ens att jag fått mera vätska i lungsäcken. Och måste göra en ny röntgen om en vecka. Det är på väg åt rätt håll. Ja!!1

RSS 2.0