Spännande!!

Jag har varit och hälsat på på förskolan där jag ska göra min praktik på idag. Nu känns det både jätteroligt och spännande. Jag fick titta på deras schema för hur de lägger upp veckan och det såg riktigt roligt och pedagogiskt ut, precis som det ska vara! Tio barn är det också, inte helt dumt. Jag kommer att bli tvungen att använda stödtecken och teckenspråk hela tiden har jag insett, så jag måste öva under påsklovet. Men det kommer att bli tokroligt! Jippi!

Ibland..

Ibland är det svårt att verkligen peppa sig själv.
Där är jag nu.
Vet att jag har folk omkring mig som älskar mig.
Trots det så har jag en dipp.
Konstigt.

Apoteket, check!



Alliansens nya logga liknar Lekbitens






Ensamtid

Klassen bestämde igår att vi skulle vara hos Regina ikväll och laga mat.

Men jag är alltid jättetrött på fredagar, dessutom hade jag tvättberg som inte gick att skjuta undan och husdjur (dammråttor). Så jag bestämde mig för att stanna hemma. Sjukt skönt.

Jag har tvättat. Hade ett litet missöde dock, när jag kom ner efter en timme och att maskinen har blivit färdig så är det vatten över hela golvet!! Avloppet bakom tvättmaskinerna var nog i princip igenstockade så jag fick ringa något journummer och felanmäla. Men jag blev inte av med mitt goda humör av det!

Sen har jag städat och bytt gardiner. Nu ligger jag i soffan och har sett "Så ska det låta" och ätit godis. Underbart!

Behövde verkligen en sån här kväll.

Ibland känns allt bara jobbigt..

Med allt!
Hela mitt liv som har vänds upp och ner de senaste månaderna.
Alla sjukdomar som jag har sen förut och har nu.

Men oftast så är jag bara glad. Känner mig så lyckligt lottad på många olika sätt.
Visst, jag har inte det enklaste livet. Men på många sätt så har jag ändå ett enkelt liv.

Så jag känner mig rätt lyckligt lottad.

Can you dance like a hippogriff?

Move your body like a hairy troll
Learn' to rock and roll

Spin around like a crazy elf
dancin' by himself

Boogie down like a unicorn
Don't stop till the break of dawn

Put your hands up in the air
Like an ogre, just don't care

Can you dance like a Hippogriff
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma
Flyin' off from a cliff
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma
Swooping down to the ground
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma

Around, and around, and around, and around
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma

Go around like a scary ghost
Spookin' himself the most

Shake your booty like a boggart in pain
Again, and again, and again

Get it on like an angry specter
Who's definitely out to get ya

Stamp your feet like a leprechaun
Get it on, get it on

Can you dance like a Hippogriff
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma
Flyin' off from a cliff
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma
Swooping down to the ground
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma

Around, and around, and around, and around
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma

Can you dance like a Hippogriff
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma
Flyin' off from a cliff
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma
Swooping down to the ground
Ma, ma, ma, ma, ma, ma, ma

Around, and around, and around, and around, and around

Come on
yeah
Can you dance like a Hippogriff?

Infektionsmottagningen

Det blev ett besök på sjukhuset iaf. Har ont i bihålorna, hostar och är sjukt trött = som vanligt vid mina förkylningar.

Professorn sa ju åt mig att ta prov när jag kände mig dålig, och jag skulle ändå till infektion för att hämta mera vivaglobin så då passade jag på att fråga om jag skulle ta ett prov. Så då gjorde de det.

Får väl svar om någon dag skulle jag tippa. Tror inte att det är något som kräver antibiotika, känns inte så. Men man vet aldrig, nu har jag iaf tagit det säkra före det osäkra.


Ge mig ett sommarjobb!!

Om någon har något tips om jobb eller bara pengar att skänka till mig, så snälla, ge det till mig!

Just nu har jag lite smått panik inför sommaren, jag måste verkligen fixa ett jobb. Ska söka allt möjligt och omöjligt som finns! Hoppas på positiva besked!

Telefonköer

Försöker som mest bringa ordning i mitt sommarkaos.
Har i planeringen inga pengar alls i sommar och heller inget jobb.

Försöker få tag i något, och har suttit telefonkö hos arbetsförmedlingen i något som kändes som en evighet.

Nu är jag i telefonkö hos a-kassan, och hoppas på ett någorlunda positivt besked, men jag tvivlar.

Har sett en del jobb som jag ska söka, eller jag ska söka allt som finns i princip. Hoppas på att det finns något jag kan få, för det är trots allt en hel del som söker. Vill inte ha vilket jobb som helst heller, men jag tänker söka alla iaf. Bättre ett dåligt jobb än inget alls känns det som. Iaf nu under sommaren.

Nu har jag pratat med a-kassan. Finns ingen möjlighet att få ersättning under sommaren. Det plockades bort för två eller tre år sedan. På riktigt så HATAR jag alliansen. Jag förstår inte att någon kan sympatisera med dem. Ska inte ens gå in på hur jag känner och varför. Men det här är ett exempel. Hur ska jag överleva sommaren?!


Kaboom!!

Jag och Erica var ut i lördags. Jätteroligt, vi tjattrade, körde singstar, lagade simpel men god mat och skrattade en massa innan vi gick ut.

Till skillnad från hur jag alltid brukar göra eftersom jag har trevligt är att skjuta upp utgången så mycket att jag ibland inte kommer in, så for vi ut rätt tidigt. Först bokade vi en taxi till halv elva, men sen insåg vi att det går ju faktiskt en buss halv elva, så vi avbokade.

Vi gick på rex, helt ok, men jag har kommit fram till att schlager är nog min grej. Eller rock. Men jag gillar nog inte att dansa till musik där jag känner igen var tionde låt. Så vi var mest på dansgolvet längst ner. Men det var inte så mycket folk, åtminstone inte så länge vi var där. Vi var inte där så länge som vi egentligen inte hade velat vara.
Jag fick nämligen en knuff/tappning eller vad jag nu ska kalla det. Hur som helst så ramlade jag. Försökte ta tag i Erica och tog alltså inte emot mig när jag ramlade. Resulterade i en ordentlig smäll i huvudet och en sjukt blå axel.

Men vi hade annars jättetrevligt!
Tog med oss mat och åkte hem till mig, skönt!

Blåmärken!!!

Vi var på fortet igår, jag, Anna, Ullis, Micke, Fredrik och Emil.

Jag, Ullis och Anna var på ett lag. Det gick väl inte jättebra för oss, men roligt var det. Men det tog på. Fy vad jag är stel i kroppen idag. Speciellt axlarna. Och blåmärken har jag hela armarna. Jag skyller det på en cell som heter "Spiderman". Den inleddes med en väg i princip rakt upp som man skulle ta sig uppför. Svårt!
När jag sen frågade killarna hur i hela världen de lyckades ta sig upp så hade Micke bara hoppat upp. Såklart. Smidig man känner sig.

Det roligaste var i slutet, när vi insåg att det inte hade gått sååå bra för oss. Så när vi andra gick och klädde på oss så sprang Ullis och Anna iväg och pratade med de som hade hand om resultaten, så vi fick de ändrade. Till det bättre. Killarnas miner var typ det roligaste på hela kvällen.

Men oj så stel jag är idag.

Men roligt var det, och inte stukade jag några fötter heller. Så jag är nöjd.

Om att missa flyg och tunnelbanor

Vi hade varit i Gamla stan, jag Ullis och Anna. När vi kom ner till spåren så stod det två tåg inne på perongen. Vi stod och velade ett tag innan vi kom på att vi kunde ta båda. Vi tog sikte på det ena och Ullis tog ledningen. Problemet var bara att vi inte hann in. Bara hon. De stängde dörrarna precis framför ansiktena på oss. Så vi fick se och stå hur hon for iväg bort mot t-centralen, och sen ta det andra tåget. Lite lustigt var det.

Det andra som hände var när vi var på Arlanda. Vårat flyg skulle gå tio över åtta och vi satt och fikade. Jag som är en ganska nervös person och gärna vill planera och absolut vara i tid, skulle försöka lära mig att inte stressa.
Till slut sa jag: "Nu börjar jag ändå bli lite stressad, när ska vi gå dit?"
Anna lugnade mig: "Det är lugnt, de brukar ändå inte släppa in folk före typ tio minuter innan planet går." Ullis höll med: "Det är ganska svårt att missa flyget. Om man håller på att göra det, ropar de ut det."
Precis efter det så hörs det ett pling "Lundberg Anna, Olovsson Ulrika.." resten hörde vi inte, för vi släppte allt vi hade och rusade mot gaten. I framtiden ska jag alltid vara vid gaten i alla fall 20 minuter innan flyget går!

Stockholm

Vilka tre härliga dagar det har varit!

Det mesta av dagarna har spenderats på stan, och tom. utanför drottninggatan och gallerian. Värsta grejen. Idag har vi varit till ikea, kändes helt galet att bara dra dit sådär, mitt på dagen.

Mina inköp:
- Vårjacka
- Sjal
- Skor
- Doftljus
- Servetter

Inte överdrivet mycket kan jag ändå tycka.
Såg dock en tavla som jag vill vill vill ha!
På bolagret, men jag fick inte med den på flyget. Vet inte hur jag ska lösa det, men det måste gå att lösa!

Kände mig sjukt världsvan när jag åkte tunnelbana själv till hotellet! Sen gick jag fel och världsvanheten la sig.

Har hänt diverse olika roliga saker, skriver om dem i morgon eller nåt, är så sjukt trött nu, måste sova!

Godnatt!







Vilken helg!

Den här helgen har varit helt underbar. Inte så det har hänt något alldeles speciellt. Bara varit en härlig helg!

I fredags fick jag besök av Stephan, vi såg "På spåret" och "Skavlan". Fick några vuxenpoäng på köpet kändes det som. Han är ju grym Skavlan. Gäster var Christer Sjögren och Thorsten Flinck som tydligen håller på med något projekt tillsammans, sjukt konstigt, Kat von D, Marit Bjoergen och Al Gore. Som Stephan sa så har han (Skavlan) alltid någon som drar ner stämningen. I det här programmet var det Al Gore. Marit Bjoergen är sjukt vältränad!!
Och Kat von D är sjukt snygg. Och Thorsten Flinck är sjukt konstig.

Igår på dagen storstädade jag. Och så menar jag verkligen storstädade!!
Jag drog fram möbler, torkade lister, skurade, dammtorkade överallt, och lite annat smått och gott. Det blev hur som helst väldigt rent!! Kändes bra!

Igår kväll var Nina och Elin här. Jättemysigt. Först hjälpte Nina mig att skotta parkeringen. Jag vet inte vad jag ska göra med den, är alltid rädd att köra fast. Känns som ett lotto om den ska komma in eller ut. Och det hjälpte inte särskilt mkt att skotta heller. Måste nog spetta bort isen. Är rädd att få ryggskott också, som jag fick sist.
Vi satt och babblade frampå småtimmarna kändes det som. Trevligt!!

Idag har jag inte gjort ngt vettigt, men ikväll var jag och hälsade på Micke. Var sjukt länge sen jag träffade honom. Bara få prata och skratta och ta det lugnt. Härligt!

Känns som att jag har gjort en del i helgen, men även som att jag inte har stressat utan har hunnit med mkt och även mig själv.

Nöjd!

Och nu har jag lov också.
Och ska till Stockholm på tisdag.

Sjukt nöjd!!

Gravity

Something always brings me back to you
It never takes too long
No matter what I say or do
I still feel you here 'til the moment I'm gone

You hold me without touch
You keep me without chains
I never wanted anything so much
Than to drown in your love and not feel your rain

Set me free, leave me be
I don't wanna fall another moment into your gravity
Here I am and I stand so tall
I'm just the way I'm supposed to be
But you're on to me and all over me

You loved me 'cause I'm fragile
When I thought that I was strong
But you touch me for a little while
And all my fragile strength is gone

Set me free, leave me be
I don't wanna fall another moment into your gravity
Here I am and I stand so tall
I'm just the way I'm supposed to be
But you're on to me and all over me

I live here on my knees
As I try to make you see
That you're everything I think I need
Here on the ground

But you're neither friend nor foe
Though I can't seem to let you go
The one thing that I still know
Is that you're keeping me down
You're keeping me down

You're on to me, on to me and all over
Something always brings me back to you

It never takes too long

 

- Sara Bareilles

 

 


//Gästbloggare: Nina

Anna erbjöd mig att skriva ett inlägg om min uppfattning angående vinter cyklister. Jag kan tänka mig att hon blivit lite less på mitt ständiga klagande varje gång vi är ute och går.
Hur som helst, Varför cyklar folk på vintern? Idioti! Jag är grymt bitter på fenomenet vintercyklister och tänker sprida mitt budskap här genom två (av många!!) exempel:

1. Jag är som vanligt lite sen på morgonen och skyndar iväg till skolan, jag har ett val skulle kunna ta min cykel men eftersom man INTE SKA CYKLA PÅ VINTERN! så promenerar jag. På den vintriga GÅNGvägen(EJ cykelvägen) så är det ofta halt vilket resulterar i en sandning. Men sanden är i mitten av gångvägen och därför vill man ju inte gärna gå på kanten som är halkig. Ett annat skäl till att inte promenera på kanten är att det ofta inte är så välplogat och det därför tenderar att samlas snö där så att man måste mer eller mindre pulsa. Pulsandet i kanten är även riskabelt eftersom det är is under som man inte kan se och fdärför inte förbereda sig på de hala fläckarna under. Promenadstigen är ofta ganska hårt trafikerad. Så därför brukar de promenerande människorna hålla undan för varandra på ett fint och bra sätt. Det flyter liksom på som en motorväg men två filer. Men allt detta förstörs av de galna cyklisterna. Det anser att eftersom de är dumma nog att cykla så har de förtur. Lite störst-först syndrom. De väntar inte på en lucka de pressar sig förbi så att man måste kasta sig ur spår. Rädda sig från att bli påkörd. Detta resulterar i att gångare liksom pressas ut i de hala, snöiga kanterna där cyklisterna inte vill cykla eftersom de kan ramla på de halkiga fläckarna och därför att det är jobbigt och svårt att cykla i djupare snö. Därför att det inte är meningen att man ska cykla på vintern!! Men idioterna cyklar ändå! MAN SKA INTE CYKLA PÅ VINTERN! Så där går jag på kanterna och små halkar hela tiden eftersom jag har bråttom till skolan! Men det går inte att promenera snabbt på kanterna vilket leder till förseningar! Allt pågrund av vintercyklister!

2. På vintern minskar vägarnas bredd pågrund av plogkarmar. Så när man är ute och traskar på en bilväg så måste man hålla rätt sida och verkligen gå på kanten och hålla undan för bilarna. Så när man går på vänster sida och möter en cyklist så måste man ju trängas på samma lilla kant. Cyklar är inte smidiga apparater så de behöver mer plats än en gående. Om det samtidigt kommer en bil så resulterar detta i att bilen håller ut lite, cykeln håller ut lite (men inte nog mycket eftersom det inte går på vintern!!) och gångaren hamnar i plogkarmen!!!

Jorden är inte gjord för att cyklas på vintertid och cykeln är inte gjord att cyklas med på vintern! Och jag är iiiiiinte bitter!!

Tack och hej!

Drogsms:et

Fick ett lustigt sms häromdagen:

"Din beställda vara finns nu för avhämtning på kronans droghandel (gamla renen). Välkommen!
(Detta sms kan ej besvaras)"

Oj, vad jag fick tänka. Tänkte först att det var någon som skämtade med mig.
Sen knakade det och poletten trillade ner. Gamla renen, det måste ju vara apoteket på renmarkstorget som menas. Jag var ju där och beställde medicin för ett tag sen.

Men lustigt var det, fick mig ett litet skratt.

Hos professorn

Ni som inte är intresserade av min sjukdomshistoria eller nuvarande sjukdomar, hoppa över det här. Det här är ett inlägg om det senaste i det ämnet, för intresserade med framför allt för min egen skull.

Var hos professorn som jag har träffat tidigare idag. Som var så snäll mot mig och stöttade och sa att självklart ska vi hjälpa dig så att du kan försöka gå tillbaka till ditt arbete. Som gav mig en möjlighet att börja med behandlingen.

Idag var jag på återbesök. Lite nervös innan, jag är alltid nervös inför saker som jag inte vet vad de kommer att innebära. Pratade mest och hon frågade hur jag mådde och jag berättade att jag har haft en förkylning sen jag började med behandling. Istället för konstant förkylning.

Hon sa att jag skulle fortsätta med behandlingen och skulle räkna med att förmodligen alltid få göra den. Det är ju jobbigt med behandlingen men just nu känns det bra eftersom jag är så frisk av den. Nästan hela min klass har varit sjuk men jag har stått på benen, det känns fantastiskt.

Hon sa också att hon tyckte att jag skulle ta reda på mera om min IgG-brist, eftersom att jag kommer att få leva med den. Berättade om en föreläsning som skulle vara som handlar om just immunbrist.

Jag frågade också om hon tyckte att jag skulle gå till läkare redan när jag börjar känna mig sjuk. Hon sa att hon tror att jag kan känna när det är allvarligt och att jag då ska gå till vårdcentralen och ta prov. Jag sa att vårdcentralen oftast säger att man ska vänta ut det. Fick då en journal om min diagnos som jag kan vifta med och säga vad hon sa. Nämligen att jag kan ta ett labb-prov utan att träffa en läkare. Kanske att jag sen kan få antibiotika via telefon istället för att alltid gå till läkare.

Kanske ska jag försöka ta bort behandlingen någon gång någon sommar, men då gör vi det tillsammans sa hon.

Om man inte sätter in behandling på den brist jag har, så kan kroppen helt sluta bilda antikroppar. Då får man något som heter hypogammaglobulinbrist, tror jag det hette. Har inte luskat reda på vad det hette, men det är tydligen inte bra alls.

Hon sa att jag måste göra mycket själv. Att de kan hjälpa mycket med Vivaglobinet men att jag fortfarande måste vara lite mer försiktigt och hygienisk än andra. Använda handsprit lite då och då. Skölja näsan. Inte stå nära någon som nyser eller umgås med förkylda människor. Ska inte bli nojig, men kan inte få hybris och tro att jag klarar allt.

Så fick jag träffa min läkare från i sommar. Hon som la in mig och tog alla möjliga och omöjliga prover på mig. Hon som verkligen tog mig på allvar och utredde allt. Hon som var ärlig och rak. Hon som upptäckte min immunbrist. Hon som är sympatisk.
Det låter som att jag höjer henne till skyarna och inte har någon insikt alls.
Men faktum är att hon har betytt massor för mig. Hon har faktiskt förändrat mitt liv, till det bättre. När hon först sa diagnosen att det kunde vara så, då skrattade jag, övertygad om att det var fel. Immunbrist, det kan ju inte jag ha, det går ju verkligen inte.
När jag träffade henne nu, så fick jag den där positiva energin igen. Hon sa att det var så roligt att jag mådde bra osv. Jag tackade henne för allting att det löste sig och att det här uppdagades och blev bättre. Blev gråtmild också.

Men det var inte roligt att vara där ändå. Sitta där i väntrummet som jag har gjort så många gånger. Gå i korridoren där jag förra gången jag var där fick kämpa för att hinna med läkaren. Orkade knappt.
Allt liksom kastades tillbaka. Alla olika läkarbesök och olika nivåer av ork, flås och illamående.
Tryckte undan det, men det kom till mig när jag var på väg därifrån. Jag är verkligen less på allt det där.

Hoppas allt det där är över nu!

Men jag är vid gott mod. Det här är ytterligare ett steg i rätt riktning.



Fredrik Lindström

Vi fick som en svenskalektion gå på Fredrik Lindströms show "Svenskar är också människor"

Är jättetrött nu, ska berätta mera sen. Men lite rubriker:

  • Hej/hejhej/hej då
  • Regler för kvällen
  • Passa på
Glömmer som alltid massor, men orkar inte tänka efter just nu.....

God natt!!

Uppdatering



Från i lördags..
Bela / Wonderwoman

Uppdatering




Från i lördags..
Linda / Zorro

RSS 2.0