Förlorad dosa

Jag har gjort det igen. Tappat bort något. Den här gången är det min internetdosa. Så det är lite svårt att betala räkningar. Måste dra till banken i morgon och försöka lösa det. Ska leta lite mera här hemma först. Fast igår när jag skulle kolla under soffan om den var där fick jag en smärre allergichock och höll på att hosta ihjäl mig. Så det blir nog en kombination av att städa och leta.

Idag vaknade jag med en SJUKLIG smärta på utsidan av foten. Som att någon satt och körde en blåslampa där. Brände ordentligt kan jag tala om! Tänkte att nu får jag sona mitt straff eftersom jag var ut igår. Men ta det lugnt Linda. Jag har räknat ut nu att jag hade lindat bandaget för hårt. För nu när jag har tagit av det, så försvann det på en gång. Längtar till nästa helg! Kommer ha ont, men det får det vara värt!!!

Den här helgen har gått alldeles för snabbt tycker jag!! Skulle hemskt gärna vara ledig en dag till! Gärna med fint väder också, så man kan grilla! Det måste dock vara fint väder nästa helg när vi ska åka i Hemavan, och för det offrar jag gärna en hel vecka här med fint väder. Om jag måste välja alltså.

Nu ska jag ta tag i saker och ting!
Hörs!

Men peppar peppar!!!

Jag var rånöjd att jag hade klarat av hela dagen utan panodil och knappt haltat ngt. Så jag provade min snowboardsko. Fick ner foten och allt, det gick ju bra. Men när jag tog av den - ajajaj..
Nu har jag rätt så ont ändå, men jag ligger och kör lite fotgymnastik

Lustigt ändå med barn.. De flesta brukar ju bara äta snö i smyg. Den här pojken tar av sig vantarna och börjar argumentera för att få börja äta snö, 1:10 år. Sjukt roligt =)

Har suttit och repeterat lite teckenspråk, det är roligt. Men man känner sig lite argsint. När man ska fråga något så ska man ju nämligen sänka ögonbrynen, som man gör när man blir lite arg i svenskan. Siffror, frågeord, och småsamtal har vi börjat lära oss. Anna är en bra lärare! =) Försöker fjäska lite, gav henne en reflex nu på lektionen, hehe..

Funderar lite över lördagen. Vi ska ju ut, några stycken från jobbet. Råtaggad var jag, men det är ju så trist nu när jag inte vet om jag kommer att klara av att dansa. Har gått upp och ned, var helt inställd på att fara ut ändå tidigare idag. Men så pratade jag med mamma och hon nämnde en aspekt som jag inte har tänkt på och som säkert kommer att hända. Tänk om någon trampar på mig. Ajajaj.

Imorgon slutar jag ett! Jippi! Dock öppnar jag, så jag måste kliva upp typ halv sex. Inte lika mkt jippi. Och jag har sovit middag, orutin, men orkade verkligen inte hålla mig vaken. Måste sluta upp med dumheterna att sova middag och äta sen middag. Inte bra!!


Hoppas på det bästa

Jag har ont i foten. Det har typ blivit värre. Och jag som ska jobba idag.
Jag tycker lite synd om mig själv. I förebyggande syfte. Tror nämligen inte att jag kommer att kunna jobba, men jag ska kämpa, måste ju prova. Kan jag inte jobba idag så måste jag ju ha läkarintyg.. Jag ska inte ta ut något i förskott, verkligen inte, men med tanke på hur det känns nu... Buhu...

Resignation

Nu har jag resignerat, som jag skrev till min kära kollega i ett sms. Jag kan inte jobba den här veckan. Ville verkligen, och har provat och peppat mig själv. Men det går inte. Skulle inte klara av att sitta ordentligt på golvet. Inte ta mig fram nog fort för att stoppa något barn från att slå någon, eller än viktigare, om jag ser att någon håller på att ramla eller dylikt. Plus att jag skulle ha ont. Nästa vecka kommer jag säkert också att ha ont, men förhoppningsvis så pass mycket mindre att jag inte behöver tänka på det så mkt.

Linda var här igår. Vi är så pepp på hemavan båda två, det är helt sjukt. Och så peppar vi varandra också, det blir helt exalterat så fort vi börjar prata om det. Och vi är likadana när det gäller listor också. Det är faktiskt det bästa som finns! Viktigt!! Så nu ska vi göra listor på vad som ska med, och vad vi ska ta med oss för mat och så. Ska låna mamma och pappas kylbag som går på el nämligen. Det är riktigt bra, eftersom jag är allergisk, då kan jag ta med det viktigaste. Hihi, vad roligt det ska bli.

Inte speciellt huslig

Jag har spillt blåbärspaj. På en vit skjorta.
Har en känsla av att jag borde göra något med skjortan innan jag slänger in den i tvätten. Eller?
Vill inte att fläcken ska sitta kvar, jag har bara använt skjortan en gång.

Tips mottages gärna!

Det är nog dagens i-landsproblem tror jag.

Sitter i soffan. Och blir less. Beklagar mig.

Jag orkar inte förflytta mig från soffan till sängen. Och de som varit i min lägenhet vet att det är ju inte som att jag har en fyrarummare med tjugo meter mellan soffa och säng, och passera tre dörrar.
Här är det närmare tre meter och ett draperi.

Och det hela blir ju ännu värre av att jag inte har borstat tänderna. Då måste jag ju förflytta mig de tre metrarna till badrummet och sen till sängen.

Det måste ju vara dagens ilandsproblem? Eller någon som kan komma med något bättre?

(Jag har inte alls bra ögonmått, speciellt när det gäller det här med meter. Det här är min uppskattning. Någon som varit i min lägenhet: Om detta inte stämmer: uppdatera gärna med några bättre siffor)

Vilken syn.

Idag skulle jag prova om mina nya bindningar fungerar tillsammans med skorna. Har ju problem med mina fötterna, får ont när jag åker snowboard. Så nu har jag köpt nya bindningar och skulle se om skorna passade i. Insåg rätt fort att jag måste ta på mig skon innan. Det lustiga var att jag samtidigt höll på att laga mat. Så jag stod vid spisen med en snowboardsko på ena foten. Och vad satt på den - jo, en bindning. Rätt kul tror jag. Att det såg ut.

Fullbokat tåg!

Skulle snoka omkring lite, och se när jag kan åka hem på söndag. Var inte så sugen på att ta 13.50 bussen, som jag brukar ta. Vill vara hemma lite längre. Så jag går in på ltnbd.se och kikar lite på tidtabeller. Går in på connex, eller veolias, hemsida och klickar omkring lite. Blir överlycklig när jag ser att det går ett normalt tåg på söndag eftermiddag, utan byten och runt 4 timmar skulle det ta, snabbare än buss iaf. Så jag tänker att jag ska passa på att boka redan nu, eftersom tågen på söndagar brukar ha en tendens att bli fulla fort. Och har man sett: Tåget var redan fullbokat!
Detta kom nämligen upp, när jag försökte boka. På alla typer av platser:

OBS! Vald plats/platstyp är slut, eller så är tåget fullbokat. (30028)
Vid frågor kontakta kundtjänst på 0771-26 00 00.

Typiskt!

Längtan!!

Jag längtar efter att fara till Hemavan/Tärna!
Fruktansvärt mycket!
I morgon ska Linda iaf komma och dela min längtan och äta svampsoppa med mig, det blir trevligt. Har en liten överraskning till henne också, men den kan jag ju inte skriva här. För hon är ju en av de få som läser min blogg. Får skriva i efterhand.

Någonting annat jag längtar efter är min familj. Jag fick mersmak när jag var hem sist. Ska åka hem på fredag! Myspys!
Dock slutar jag klockan 17, så det blir en sen hemfärd, blir väl 18.15 bussen. Hemma i Luleå 22.25. Sent. Men värt det iaf =). Ibland önskar jag att jag bodde i Luleå, när jag längtar efter mamma, pappa och Nina nog mycket. Men jag tror inte att jag skulle vara nöjd så länge, trivs ju så bra här i Umeå, och har ju mitt jobb och allt! =)


Tråkigt!

Jag har så otroligt tråkigt. Alltså, denna fot. Usch, vad drygt.
Men nu börjar det bli bättre.
Problemet är bara jobbet. Vet inte riktigt när jag ska gå tillbaka till jobbet. När jag kan gå, fast det gör lite ont? Eller när det har slutat göra ont i foten?
Kan inte alls bestämma mig. Läkaren sa att jag ska gå tillbaka till jobbet när jag känner att jag kan utföra mitt arbete. Och när kan jag det då? Så svårt detta är. Men om man säger såhär. Idag blev jag tvungen att gå en bit ute, och då fick jag ont. Men ååå.. svårt!!

Kan någon ge mig ngt annat råd än "Det måste du känna själv"???

Smulpaj.se

Ja, det finns på riktigt. LOL!!!

Hade man tänkt efter så hade det ju inte varit en sån överraskning.
Stephan var här igår och vi åt middag Väldigt trevligt. Till efterrätt skulle vi göra paj men visste inte riktigt degingredienserna och hur mkt det skulle vara av varje sort. Så stephan googlade. Och då kom en länk till denna sida fram. Smulpaj.se. Sjukt kul!

Sen kom Camilla och vi åt pajen. Eller, pajerna. Blev pajfest, både en med jordgubbar och en med blåbär.

Sen skulle vi se en film. Vi valde en som verkade bra, nån kille som blev spion och nåt CIA tjafs. Något sånt där som kan kräva lite tanke och var lite spännande. Och så var det en del kända skådespelare med också. Så då skulle det väl vara en helt ok film. Trodde vi. Det var inte bland de åtta bästa jag har sett, som Stephan lite ironiskt sa. Man förstod verkligen ingenting. Än idag, när jag tänker på filmen, så  kan jag inte få ihop en handling. Sjukt skum film.
The good shepherd eller som den heter på svenska (den innersta kretsen) Se den inte!!!

Men det var en trevlig kväll i vilket fall som helst! =) 

Melodifestivalen

Vet inte ens om jag ids kommentera vad som hände igår.
Hon var ju segertippad i någon tidning, men inte av mig iaf. Tycker inte att hon framför en "melodifestivallåt". Ingen som jag kan stå för, om jag nu riktigt mycket ska engagera mig.

Det hade varit roligt om EMD hade vunnit, just för att deras karriär har gått spikrakt uppåt. Vore lite som en knäpp på alla rutinerade som varit med länge. Ironiskt.

Vore också roligt om af Ugglas hade vunnit. Just för att hennes låt är en som man älskar eller hatar. Jag gillade den inte från början. Men jag har kommit på att om man blundar så är det en väldigt behaglig låt som berör. Hade hellre skickat henne till Moskva (visst är det där de ska vara?)





Fredag den 13:e

Jag har aldrig varit vidskeplig. Är inte det än men det som hände igår är lite ironiskt med tanke på det hela.

Jag, Anna, Ullis, Fredrik, Emil och Daniel var på fortet igår. Som fångarna på fortet med olika celler, som man ska klura ut vad man ska göra och göra det på tid. Jätteroligt var det, ända tills.....
Vi var i en cell som hette cliffhanger. På golvet var det lister så att det blev som olika rutor på golvet. Där fick man inte gå, utan man skulle klättra på väggen på olika fästen som satt där. Vi skulle ut ur cellen och taktiksnacka och räkna lite. Så jag hoppade bara ner från ett sånt där fäste, det spelade ju ingen roll att jag hamnade på golvet. Dock hamnade jag snett med foten, på en planka. Ajajajajaj!!!!!

Nu är min fot dubbelt så stor och jag ligger med den i högläge. Om jag stödjer ens lite på foten känns det som att den går isär. AJ!

Drygt, jag blir så arg på mig själv, kunde jag inte ha låtit bli att vara så klantig!?

Tack Mamma!

Jag älskar att snooza. Det är riktigt skönt. Däremot så litar jag inte riktigt på min telefon, att det ska fungera med snooze. Så jag kliver upp direkt klockan ringer.

Nu har jag däremot fått en väckarklocka av mamma. En avlagd, men jag blev rånöjd. Nu ställer jag min telefon på den tiden jag absolut senast måste kliva upp, och så ställer jag väckarklockan tidigare, så att jag kan snooza. Underbart!

Tack mamma!

Förkylning?

Icke! Det bestämmer jag. Måste börja komma igång och träna iaf i morgon, så att förkylningen går tillbaka. Om jag tränar tycker jag att jag klarar mig bättre från sjukdomar, intalar jag mig själv iaf. Bra mat och träning. Men det är inte så lätt alltid, om man har mycket annat att göra.

Jobb igår. Jobb i natt. Jobb i tanke.
Just nu är det ganska tungt. Inte själva jobbet. Utan omständigheter runt om.
Sänd mig en tanke.

Jag längtar hem! Till mamma och pappa. Och till Nina. Vill bara hem och vila och prata och mysa. Ska hem så snart som möjligt.

På lördag börjar jag min teckenspråkskurs! Jippi! Det blir jätteroligt!

Ha en bra dag!!


En dålig vana?

Hahahaha! Så roligt.

När man ska skriva sin rubrik och börjar på de första bokstäverna så kommer det upp exempel, rubriker som jag har skrivit förut. Och när jag nu skulle skriva en rubrik om hur dålig jag är på att blogga, och hinner skriva "fy", så kommer följande rubrik förslag upp: "fy vad jag har blivit dålig på att blogga". Det säger en del om hur det går för mig nu. Är bra på att läsa andras bloggar. Sämre på att skriva själv.

Har varit hemma i helgen. Sjukt mysigt. Och lite stressigt. Har hjälpt mamma och pappa att flytta till en lägenhet i Karlsvik. För er som inte bor eller kommer från Luleå så är det ett litet område precis utanför Luleå. Liten lugn plats nära en camping, utan egen affär. Väldigt fridfullt.
Kände mig hemma där, kommer att bli härligt att komma dit när man hälsar på mamma och pappa i Luleå. Vill fara tillbaka på en gång känns det som, funderar på att fara om två veckor igen. Men det beror lite på. Pengasituation och så. Brukar ju inte vara strålande helgen innan löning. Det var tider när man var två som delade på internet och en hyra på 3500 i månaden. Nu har jag 3700 i hyra. Plus alla andra tråkiga utgifter.

Har varit några höjdpunkter under helgen. Syster har kommit med lite roliga saker. Innan jag kom fick jag ett mms med en bild på mamma och pappa, när de tapetserar. Med texten: "Fru organisatör och herr hets". Det är ungefär så det brukar bli när mamma och pappa ska utföra renoveringsarbete tillsammans. Roligt ibland, men oftast inte så roligt. =)

En annan rolig sak var när vi lastade av släpet alla småsaker som man har kvar till sist, typ stolar och småpryttlar och sånt. Vi sprang uppför trappan allihop och tillslut började Nina nynna på melodin till Sunes sommar. Ni vet, när de lastar in allt möjligt och omöjligt i husvagnen. Så sjukt kul! Det var verkligen den känslan man fick!


Söndag

Idag verkar bli en skön dag för mig. Ska bara städa, diska, stryka och träna. Laga mat. Såna saker som kan låta dryga att göra. Men idag kan jag tycka att det är ganska avkopplande, hur nu det kan komma sig =) Vara ensam en dag, och verkligen inte anstränga mig. Bara göra saker jag vill göra. Skönt. Hade en avkopplande morgon också. Vaknade utan klocka, låg i soffan, läste en stund, åt lite frukost och såg på skidor.

Just ja, apropå dansen igår. Det var sjukt roligt. Dock måste jag nog gå typ tre ggr till innan jag klarar av att hänga med. Och vissa saker får jag ju räkna med att inte fixa =) Men roligt var det!

RSS 2.0