Han är så sjukt bra!

Markus Fagerwall. Så sjukt bra. Ibland känner jag mig nästan kär i honom ;) Typ jämt.

Ni som hänger med, och vet vad man ska ha koll på, vet att Markus är med i stjärnor på is just nu. Enda orsaken till att jag ser programmet. Han är ju duktig! Det har mycket att göra med musiken också tror jag, han har som rytmen i kroppen.

Han har fått mest poäng hela säsongen typ. Och så hände det som inte fick hända förra veckan. Han ramlade. Och ramlade. Och ramlade. Katastrof! Stackars, jag kände med honom. Jag blev till och med tvungen att rösta. Jag som aldrig röstar i sådana där program, inte ens under idol som jag faktiskt ser, inte slaviskt men jag tycker om att titta på det.

Ikväll var det helt fantastiskt. När de åker så är det en jury som bedömer de, som består av fem personer. 6,0 är den bästa poängen man kan få. Markus har fått en sådan tidigare. I sitt andra nummer ikväll fick de 3 stycken 6,0 och 2 stycken 5,5. Det är aldrig någon som har fått så bra poäng. Jag skrek yes, yes, gjorde segertecken och hoppade upp och ner. De som umgicks med mig ikväll (mamma, pappa, syster, kusiner, moster och hennes man) tyckte att jag var lite knäpp. Men det kom så spontant. Jag kunde inte hejda mig. Hoppas att han vinner hela alltihopa

Och så Soran Ismail. Han är ju så sjukt rolig. Han var med i Tack Gode Gud ikväll. Jag brukar inte ens tycka att det programmet är bra, men när Soran var med gjorde han det så bra. Han kan vara så spontant rolig. Kung! Och han var med igår också i Fredag hela veckan, återigen ett program som jag inte gillar men blev tvungen att se just eftersom att Soran var med. Det har varit två eminenta tv-kvällar alltså, även fast det inte har varit så koncentrerat tittande. Förutom när Markus åkte och Soran spelade. Då satt jag som klistrad vid rutan

Nu måste jag lägga mig ner för att inte spy. Vi har ätit hela kvällen typ. En massa gott som är svårt att låta bli bara för att det är så gott, även fast man har blivit mätt för länge sedan.

Godnatt.

Det har varit en tung vecka.


Faktiskt. Har varit helt sjukt trött varje morgon jag vaknat, och det blir ju inte direkt bättre av att jag vet att jag inte kommer att få sova någon middag. Det brukar nämligen vara min räddning när jag vaknar tidigt - jag vet att jag i alla fall kan få sova middag när jag kommer hem, innan jag tar mig för någonting. Det är som att jag behöver sova middag för att få ihop nog mycket sömn. Att det inte räcker med den sömn jag får under dagen.

Under vårt möte plitade vi ihop mål för vårat fortsatta pedagogiska möte. Det känns bra i alla fall. Måste bara göra ett exempel på hur en vecka skulle kunna se ut när vi lägger upp den utifrån målen.

Det är fantastiskt hur barn kan sova. Vi har en skridskoplan bakom vår förskola. Barnen sover inte långt från den,  ute i sina vagnar. Och nästan varje dag är de där med traktor och skrapar planen. Och barnen sover. Konstigt. Fast jag skulle nog kanske också göra det. Jag är grym på att sova.

Idag har jag och kusin vitamin åkt på samma buss upp till Luleå. Det var väldigt trevligt att ha någon att prata med. Tiden gick bra mycket fortare än vad den gör när man åker ensam, trots att vi var försenade. Det var sex stycken som inte rymdes på bussen i skellefteå. Trots att de hade två bussar. De fick åka taxi till Piteå. Lyx.

Så nu är jag hemma hos mamma och pappa. Härligt. Ska gå på stan lite. Fira mamma och pappa lite. Träffa lite folk. Trevligt helt enkelt.

Jag älskar musikaler. Och jag är så svag för musikalartister. Tänkte skriva om det ikväll. Men är så sjukt trött. Det får bli i morgon. God natt.

Ok

Ett kort kommentar bara. Det blev möte. Fast till 20.30.

Monstervecka.

Det verkar dra ihop sig till en monstervecka igen. Igår jobbade jag till 16.30. Idag kanske vi ska ha avdelningsmöte, till 19.30. I morgon ska jag jobba över för Camilla, mellan 7.30 och 16.30. På torsdag mellan 8.30 och 17, men sedan på fredag slutar jag klockan ett, för att kunna hinna med bussen till Luleå. Jag som hade tänkt sova middag idag. Hmm.. Får se hur det blir. Nu kom jag på att jag inte har betalt parkeringsavgiften för bilen idag. När jag ändå måste gå dit är det väl lika bra att jag tar bilen till jobbet idag då. Jaja. Ha en bra dag!

Magsjuka.

Det här med magsjuka på förskola är inte roligt alltså. Det går bara runt runt. Nu har vi börjat använda pappershanddukar till barnen och dessutom spritar vi händerna på dem ibland. Men det hjälps inte när barnen kommer tillbaka för tidigt till förskolan. Man måste nämligen vara hemma 48 timmar efter att man slutat spy eller haft diarre, annars kan man smitta ner andra. Det kommer aldrig att sluta gå runt annars. Jag hoppas verkligen att jag inte blir sjuk igen. Det vore inte ok.

I helgen ska jag hem till Luleå. Till mamma och pappa. Myspys. Pappa fyller 54 år på söndag. Mamma fyller 52 år på måndag. Så det blir lite party party och uppvaktning. =) Jag och lillasyster Nina har köpt den perfekta presenten. Jag kan inte skriva vad det är om det nu är så att mamma eller pappa har snokat redan på den här sidan, vilket jag dock starkt tvivlar på. Men man kan aldrig bli för säker när det är såhär perfekt. Jag och Linda ska åka bussen på fredag tillsammans. Trevligt att slippa åka själv, det lär ju vara hur mycket folk som helst, då är det skönt att slippa trängas med någon man inte känner. Blir lunch innan också. Härligt.

Det är så fint hemma hos mig just nu. Jag älskar julen, och mitt julpynt är perfekt. Rånöjd! Jag har tvättid nu, och när jag kom ner till tvättstugan så luktade det lussekatter. Oj så gott, jag vill också ha! Men det blir julbak på Lucia. Lussekatter, pepparkakor, knäck, risbräck. Men frågan är om jag måste göra lussekatter innan, eftersom jag inte tål de man köper. Så kan jag bjuda in någon på julmust och lussekatter. Fast det är ju inte ens december än, trots allt. Hmm, får nog fundera lite på det där.

Det är roligt att titta på längdskidåkning

Rent teoretiskt borde det inte vara så roligt att titta på längdskidåkning. Tycker jag. De bara åker varv efter varv och det är ju inte direkt någon spänning i det hela. Man vet vad som ska hända liksom. Dessutom åker jag ju inte längdskidor själv.

Trots detta så kan jag fastna i att titta på längdskidåkning. Ordentligt. Så att jag inte kan engagera mig i att samtala ordentligt på msn som exempel. Lite konstigt. Fast det är ganska avkopplande. Speciellt på helgerna, är inte så krävande för tankeverksamheten.

Pappa tycker också om att titta på längdskidåkning. Så det är väl ett arv också. Nu börjar snart herrarnas stafettåkning. Nyss har det varit damernas. De kom på tredje plats. Härligt. Så nu måste jag avsluta det här inlägget. Tjingeling!

Julpynt?

Idag ska jag julpynta tror jag. Har velat göra det i flera veckor, men alla har sagt att det är för tidigt. Inte för att jag egentligen bryr mig om det. Men. Nu har jag sett både en stjärna och en ljusstake i fönster, så nu är det ok. Dessutom måste jag kompletteringsköpa lite julsaker, så då är det viktigt att se vad man behöver.

Vi får väl se. Har beställt julgardiner. Men de luktar. Fortfarande. Efter två veckor ute på balkongen. Så jag hänger upp gardinerna. Så ser vi. Kanske måste ta ner de igen.

Ser framemot att julpynta. Myspys.

Barnfilmer

Apropå det här med att ha vänner som uppskattar en riktigt bra film, trots att den råkar vara tecknad.

Igår var jag och Oskar förbi Robert, eftersom vi skulle låna en film.. Madagaskar. Då pratar vi och upptäcker vilka som ska med och se Madagaskar 2 på bio. Jag, Oskar, Viktor och Robert. Kanske Roberts flickvän, han skulle försöka övertyga henne om att den är bra. Jag och Robert är färdiga förskollärare. Oskar läser till förskollärare. Viktor läser till fritidspedagog. Jag ser ett mönster.

Men som sagt. Ett positivt sådant.

God morgon

Idag är jag ännu lite piggare. Tror jag. Det känns så nu iaf. Fick lite skäll av mamma igår för att jag inte har börjat äta än, trots att jag inte mår så bra av att äta. Hon säger att jag måste vänja magen vid att äta igen. Hon har säkert rätt. Hon har oftast rätt, speciellt när det gäller sjukdomar och sånt.

Ungefär som när hon sa att jag hade mykoplasma. För er som inte vet är det (tror jag) enkelt sett en blandning mellan virus och streptokocker som ger ungefär samma symptom som halsfluss. Fast till skillnad från halsfluss så syns det inte på ett vanligt halsprov. Ibland läker det av sig själv, ibland inte. Läkaren sa att jag bara hade virus men mamma sa att jag hade mykoplasma. Jag blev inte bra och gick tillbaka till läkaren, och nog hade jag mykoplasma alltid. Har en förkylning nu, som har hållt i sig lääänge, och läkaren har sagt att det är virus. Mamma säger att hon tror att jag har mykoplasma igen. Vi får väl se om hon har rätt igen, eftersom jag snart måste gå till läkaren för att inte halsen ger med sig.

I alla fall.. var var jag? Jo, jag måste börja äta igen. Oskar kom precis och skrämde mig genom att plinga på dörren utan att jag var förberedd. Då börjar alltid mitt hjärta banka stenhårt eftersom jag inte vill att okända människor ska plinga på hos mig, och därför inte öppnar. Men han hade lämnat mobilen hemma så han blev förlåten. Dessutom så kom han förbi för att fara och handla hos mig, och då var han bara snäll. Vi ska äta potatismos och köttbullar ikväll. Det är riktig mat. Hoppas magen gillar det.

Vi ska ha filmkväll ikväll. Då vill man ju äta typ godis eller chips. Det kommer ju inte att gå. Någon som kan komma med något tips om något gott som är snällt mot magen?

Peppar peppar

Som sagt, peppar peppar.. När jag sist skrev här var jag nöjd över att jag kunde ligga i soffan istället för i sängen utan att må illa. Ungefär fem minuter efter att jag hade skrivit det började jag må illa. Inte hjälpte peppar, peppar inte.

I morgon kommer kanske någon att våga hälsa på mig. Då har det gått 48 timmar sen jag spydde sist. Då smittar jag inte längre. Oskar vågar då träffa mig. Det sa han. Så då blir det Madagaskar i morgon. Första filmen alltså. Vi ska ju gå och se Madagaskar 2 på bio, jag Oskar och Viktor. Det är härligt att jag har vänner som också har lika bred filmsmak som jag har, och har förmågan att uppskatta riktigt bra barnfilmer!

Jag var och hälsade på Viktor för en vecka. Så skulle vi gå och hyra en film på Berghem. Vi kom dit och så stod det: "Veckans film - Narnia, prins Caspian" Jaaaa, var min spontana tanke. Men jag lugnade ner mig lite i mitt sinne, eftersom jag inte ville tvinga Viktor att se den, tänkte att han också skulle få komma med ett förslag. Och vad säger han? "Å, nya Narnia!!! Men vi behöver inte se den om du inte vill. Du kanske hellre vill se något annat?" Men Kung!! Som sagt, grymt att ha vänner som kan uppskatta riktigt bra filmer.

Lite bättre..

Är i alla fall lite nöjdare nu. Jag kan ligga i soffan och se tv och kolla lite dator utan att må illa. Peppar, peppar, har bara legat här i tio minuter =)

Och snart får jag julpynta. Utan att folk kallar mig knäpp. Hade lätt gjort det tidigare om inte julgardinerna jag beställt hade luktat så förfärligt. Har hängt ut dem men de luktar iaf, får väl tvätta upp dem. Har redan tänkt ut vad jag ska ha för julpynt. Jag längtar. Det ska bli så mysigt. Tihi.

Hur?

Kan man vara sjukligt sugen på pizza när man har magsjuka??

I tisdags kväll fick jag magsjuka, eller vinterkräksjuka skulle jag tippa, eftersom det var så aggressivt. Skulle ha kvällsmöte på jobbet men fick gå hem. Fick gå ut i skogen på vägen hem och spy. Äckligt. Spydde en gång i halvtimmen mellan halv sex på kvällen och två på natten.. Dessutom hade jag så sjukt ont i magen. Har aldrig varit med om dess like. Inte ens när jag ätit sånt jag inte tål. Var så törstig igår, var helt underbart när jag äntligen kunde dricka mera än en tesked utan att spy!

Men nu till den stora frågan: Hur i hela världen kan jag vara sugen på pizza? När jag igår åt en halv macka och började må illa. Och fick lite ont i magen. Det är ju inte riktigt normalt, vore ju bara elakt mot mig själv att stoppa i mig sånt. Men det vore gott.

Skola

Nu har jag lagt in en sen anmälan på en kurs. Om typ autism, asperger, adhd.. ur ett pedagogiskt perspektiv.. eller nåt sånt.. hette kursen.. distanskurs på halvfart...

=)

Godnatt!

Glömska

Har nästan glömt bort att jag har en blogg. Eller har känt att jag inte riktigt har orkat, men nu har jag ork igen tror jag. Känner mig ganska pigg iaf, förra veckan var jag ju bara trött hela hela tiden! Så det här känns bra! Fast jag vet inte riktigt vad jag ska skriva dock. Är lite förvirrad just nu, men även inspirerad.

Känner mig pedagogiskt inspirerad just nu, ska nog kolla upp om det finns en distanskurs att läsa till våren. Undra om man kan hoppa på en kurs? Tänker fortsätta jobba iaf..

Nu ska vi se om jag kan göra ngt vettigt av  timmen som jag har innan jag ska se 2 1/2 men..                                                                                                                                                              


JAG SKA ALDRIG MERA KLIPPA MIG!!!

Det är min huvudsakliga tanke. Bedrövelse.

Jag gick till frisören idag, det är så många (en del iaf) som har klagat över mitt nötta hår som är i behov av klippning. Så jag bestämde mig som sagt för att göra slag i saken. Vilket jag just nu känner som att det var ett stort misstag!

Jag satte mig där och sa att jag ville ha en ny frisyr, där det syns att jag har klippt mig. Folk brukar aldrig märka det annars, så nu ville jag inte betala 420 kronor för att det  inte skulle synas. Berättade även att jag ville ha lite slingor som var uppklippta, Resultatet var hemskt. Bedrövligt.

Jag är ledsen. Jag är inte ens bitter, som jag kan bli ibland, utan ledsen. Mitt hår är en så stor del av mig att det här var en ganska jobbig sak. (Visserligen så kan man ju alltid sätta saker i proprtioner till annat och inse att det här inte är så stort bekymmer). Men ändå.

Och så när hon har klippt färdigt och stylat - de gömmer sig alltid bakom en massa hårprodukter!! - så frågar hon om jag är nöjd. Ja, säger jag. Såklart. Men vad ska man säga egentligen? Nej, du måste göra om det. Nej just ja, jag har ju inget hår kvar. Jag ser ut som en boll med lite skägg!!!!!

Nu ska jag äta en macka och sova en stund, så ska vi se om det är bättre sen!

Tjing!

Egentid

Egentid är så sjukt underskattat. Jag behöver verkligen det har jag upptäckt. Har även upptäckt hur underbart skönt det är att inte ha tv:n på, och ibland även låta det vara tyst! Så sjukt skönt! Robert har skickat mig avslappningsmusik. Den är ljuvlig. Det bästa på länge. Lägga mig i soffan, slappna av och bara vila ut. Just nu måste jag försöka vila upp mig lite på kvällarna. Borde därför sova nu, så.. God natt!

Trött.

Trött trött trött. Hela tiden. Ända in i själen känns det som. Tröttsamt. Men det har varit en slitig höst. Och jag är ju fortfarande förkyld. Jag skyller på det. För jag orkar inte med en trötthetsperiod just nu. Jag vill inte det.

Farfar

Har varit och hälsat på min farfar idag. Han måste vara den coolaste pensionär som finns. På riktigt. För det första så är han så pigg. Han ser typ ingenting. Eller hör. Trots det är han otroligt kvick med repliker och skämt. Idag när min syster sa att hon var mätt så replikerade han snabbt: "Hur lång var du då?". Så sjukt kul.

Eller när vi pratade om att min kusin går gymnasiet nu. Då sa han att han hade tänkt söka in nu till hösten. Han hörde ju så bra och synen var det inget fel på, så det skulle ju inte bli några problem sa han. Vi skrattade gott och jag frågade vad han hade tänkt sig för linje då. Han svarade läkare, närmare bestämt kirurg. Så sjukt kul.

Men det som är mest imponerande är att han är så otroligt pigg i kroppen. Han är 78 år (tror jag) och får en att känna sig som gammal när han skuttar upp från stolar, klättrar efter ljusslingor och när han tar trappor så att man själv får anstränga sig för att hänga med. Trots att han ser dåligt!
 
Och så har han värsta sällskapslivet också. Dagverksamhet för pensionärer eller vad det nu är. Måndag, onsdag, fredag går han dit. Inte tisdag, för då kan man köpa så god palt nere i "centrum" så då gör han det istället.

En härlig gubbe helt enkelt.

Min erfarenhet av gotlänningar.

Såg på SOS Gute idag. Eller såg och såg, det var programmet mellan vänner och criminal minds, så det fick stå på medan jag städade, diskade och packade. Vilket innebar att jag bara hörde programmet, oftast. För mig så framstod programmet som ett roomservice, där det bara var Johnnie som pratade. Vilket man inte alltid förstår så mycket av. Det är min erfarenhet av gotlänningar. Inte så stor alltså.

Både och.

Detta är både en bra dag. Och en dålig dag. Vissa saker är triviala. Andra viktiga.

Varför måste kvällarna vara så korta? Jag hinner ju inte med någonting känns det som. Jag har som sagt en viss nedvarvningssträcka, och jag blir som lite irriterad på att kvällarna inte är nog långa för att hinna med dem. Som nu, t.ex., har jag varit hemma hos Anna och Fredrik i deras nya lägenhet och försökt hjälpa till att välja tapeter. Vet inte om jag var till så stor hjälp. Provade även att äta butterkaka för att se om min mage fixar det. Just nu känns det som att det har gått hål på min magsäck. Så jag tolkar det som ett nej från magens sida, till att äta mjölk. I vilket fall som helst. Då skulle ju jag vilja vara vaken till typ ett i natt, för att kunna varva ner och se lite tv och skriva långa inlägg på min blogg, men nej nej. Det går inte. Då drabbar det morgondagen. För jag ska ha inskolningssamtal 7.45 och stänga 17.30, så det blir hur som helst en ganska lång dag.

En rolig sak då. Idag kom våran rektor och pratade med mig. Hon meddelade att hon hade pratat med personalansvarige som hade gett henne klartecken att förlänga mitt vikariat. Jag får alltså stanna, och slipper oroa mig för hyra och dylikt. Skönt. Då kan jag även börja fundera över större ansvar på jobbet, mer omfattande alltså. Om jag vet att jag ska stanna ett tag, så att det är värt att kämpa för.

Igår hade min granne fest. En tisdag?! Vem har det? (förutom min granne då) De spelade gitarr och sjöng. De började toppenkvällen när jag skulle lägga mig och sova vid klockan 23 med wonderwall. Kom igen! Och killen som spelade måste ha köpt gitarren samma dag, för att han skulle börja gå på kvällskurser. Sen radade de upp en massa fantastiska låtar. Eller!? Lyssna bara: Kung av sand, trubaduren, Första gången, Wonderwall, I´m loving angels instead. Och många många fler. Jag hörde vartenda ord. Och de sjöng aldrig en hel låt. För han var som sagt inte så bra på gitarr. Så ibland fick de lyssna på datorn hur låten skulle låta. Så då vibrerade basgången i hela min säng istället. En underbar godnatt visa.

Varför glömmer jag alltid hälften av det jag ska skriva? Då kan det ju inte vara så viktigt iaf.

Hur som helst är jag rätt nöjd just nu, trots att jag klagar lite grann! =)

God natt!

För sent

Nu är det för sent. Borde sova redan nu, men jag har svårt att gå och lägga mig direkt när jag kommer hem. Vill gärna slappna av och varva ner i typ tre timmar. Så eftersom jag kom hem nio så är det här en del av den processen. Men jag ska ju promenera till jobbet i morgon så jag måste sova nu. Ska upp klockan sex nämligen. Det är tidigt. Oj. Riktigt tidigt upptäcker jag nu. Måste väl lägga mig nu då. God natt.

?

Ibland funderar jag på om ni inte ids skriva några kommentarer, eller om ingen läser min blogg? Ni som läser kan väl bara skriva en rad och säga det. Så vet jag att någon läser.

Föreläsning

Prima är vårt nya tema i förskola och skola i Umeå kommun, 2008-2011. Det innebär Prio Matematik.

Att synliggöra, benämna och tidigare arbeta med matematik hos barn. Idag fick vi en föreläsning om matematikens "pussel", där man behöver alla bitar för att kunna fixa det. Till exempel så var det ett barn som skulle lösa en uppgift om en tupp som sa kuckeliku klockan är sju, och så var frågan vad klockan var fyra timmar senare. Flickan som gick i fyran kunde inte alls lösa uppgiften. Istället sa hon: Är senare innan eller efter klockan sju? En liten aha-upplevelse.

Väldigt intressant måste jag säga. Jag och Jossan fick dock en skrattattack men det kan man ju inte klandra föreläsaren för. Vi har en arbetskollega som ALDRIG slänger någonting, och som man inte får slänga något för heller. Alla vet om det, och passar på att slänga saker när hon är borta. Och så säger hon föreläsaren när hon pratar om att allt är matte: "Släng aldrig bort något!" Men snälla, kunde hon ha låtit bli att säga så!?

Ett roligt exempel, som jag tycker ni ska fundera över är detta: Hur mycket matte använder ni på en dag?

Ingen ångest.

Inga böter. Puh!

Har precis kommit hem. Blir en sen middag, jag måste tina köttfärs innan jag kan laga mat. Kommer ta ett tag. Blir väl soffan en halvtimme innan.


Ångest, ångest, ångest, ångest...

Har glömt/inte riktigt orkat bry mig om att flytta min bil sen i fredags. Jag står nämligen på besöksparkering som man bara får stå på i 12 timmar. Vilket innebär att jag rimligtvis skulle kunna ha fått... hmm.. 4 böter.. eller flera, om de har kollat upp och sett att jag bor här. Gaaah!! Tänk om jag fått böter. ÅNGEST!!! Får se om ca tio minuter...

Det blev.

Det blev en trevlig kväll. Och det blev utgång. Började med att jag kom hem till Anna och Fredrik, som nu bor på 95 kvm istället för 36, lite skillnad. Vi åt lite mat och sådär, hade trevligt. Jag och Anna satt och snackade en massa strunt.

Vi pratade bland annat lite om olika typer av vänskap. Det var någon som hade uttryckt sig som att vissa personer känner man sen barnsben och man vet var man har dem. Andra personer som man lär känna under livets gång, som har samma visioner som en själv, förväntar man sig mera av. Barnvänskapen är som självklar på något sätt, det är inte den andra. På gott och ont såklart.

Sen gick vi ut. Det blev så iaf. På schlagerklubben. Så klart. När jag och Anna går ut så går vi oftast dit. Vi har som roligast när vi dansar till schlager. Det där är också olika. Jag kan tycka att jag har olika roligt till olika typer av uteställen när jag är med olika människor. Om ni hängde med.

Vi hade det jättetrevligt iaf. Dans. Vila emellanåt eftersom jag inte riktigt är frisk. Och så dans igen. Fick en armbåge i tinningen, gör ont idag, men man får ta lite smällar, det var ju inte meningen. Däremot folk som knuffas kan jag ha lite svårt för. Då kan det hända att jag breder ut mig lite och personen kan möjligtvis ha lite svårt att komma fram.

Jag är så sjukligt trött idag dock. Har varit in till stan en sväng och legat i Anna och Fredriks soffa. Var lite jobbigt att ta sig ur den sen. Jag vägrar dock tänka tanken att jag har blivit lite mera förkyld. Det känns faktiskt inte så just nu iaf. Ska nog ta en promenad till jobbet i morgon, har inte gjort det på länge eftersom jag varit rädd att bli sjuk igen. Men nu ska mitt liv starta igen! Pepp pepp!!

Dum eller smart?

Det är dagens fråga. Dum eller smart? Jag fick i torsdags med mig Anna på att vi skulle gå ut idag. Och nu vet jag inte om det är så smart. Är ju nämligen inte frisk. Och har inte den bästa orken heller, är nog kanske inte så klipskt att dansa benen av mig. Men det som är värst är ju ändå kylan. Om jag står ute och fryser. Det är inte ok. Men jag far till Anna ändå tror jag. Sippar lite. Så får vi väl se vad som händer sen.

God morgon

När jag nu får sova ut. Så gör jag inte det. Vaknade klockan åtta av att jag var täppt i näsan. Och så somnade jag inte om. Fast det beror typ inte på att jag inte kunde tror jag. Utan jag kände för att kliva upp och lägga mig i soffan, bara för att jag inte behöver hetsa iväg sen. Utan jag kan ligga i soffan ett tag och sen sova lite igen. Härligt.

Dessutom så märks det att det är en speciell helg, det är såna där mysiga filmer på tv som det brukar vara kring jul, "barnfilmer" typ, fast ändå inte. Och det är bara på morgonen, så då är det ännu härligare att slappa i tv:n. Halloweentown ser jag på nu. En flicka som försöker förena världarna mellan häxorna och de vanliga. Och så händer det en massa saker. Mysigt.

Så vi får se när jag går och lägger mig igen. Mysigt.

Helg

Skönt med helg. Verkligen. Olika korta saker jag har funderat på under dagen, av olika anledningar.

Harry Potter filmerna måste vara några av de bästa filmerna som gjorts. I alla fall för min smak. En massa fantasisaker, som inte känns fåniga utan utmärkt fantastiskt påhittat i förhållande till filmerna. Har sett Harry Potter and the prisoner of Azkaban ikväll, jag och en god vän till mig håller på att beta av alla filmerna. Han har inte sett dem!! Det är inte ok.

Amy Diamond är någon som jag skulle vara stolt över om jag hade henne som dotter. Inte så att hon är min idol eller något sådant. Men hon har talang. Hon är duktig. Sätter varenda ton när hon sjunger. Har koll på så otroligt många saker, inte bara de som tillhör hennes "ålder". Och så verkar hon inte vara sådär dryg som vissa unga blir när de upptäcks tidigt. Jag kom på det idag eftersom hon var med i både Sing-a-long och musikmaskinen, zappade lite under kvällens gång.

Jag har en förebild inom mitt yrkesområde. Jag jobbar på förskola. Jag går en utbildning nu som leds av en specialpedagog som är helt fantastisk. Ser verkligen barnen som individer, och det märks att hon bryr sig om varenda om de. Och allt hon säger stämmer liksom, hon kan så mycket. Så skulle jag vilja vara. Hon var på min förskola innan sommaren för att observera ett barn. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Bara att hon är min förebild när det gäller att respektera barn och se möjligheterna i varje barn. Hon är en eldsjälv, och jag blir så inspirerad. Och glad.

 

RSS 2.0