Det var ju jätteroligt!

Det här med att ge varandra rubriker!
Vet inte vems idé det var Sofia, vi kommer ju alltid på så briljanta saker,
men riktigt roligt!!

Kram!

Därför gillar jag träd..

Rubrik från fina Sofia, som jag inte vet hur man länkar till...

När jag ligger här hemma i soffan och tittar ut genom fönstrena så ser jag skogen. Har träd alldeles utanför, känns verkligen som lyx.
Det lite lustiga med skogen utanför mig är att om jag tittar rakt ut så är det barrskog. Vrider jag däremot på huvudet och kikar till höger så är det lövskog där. Får jag det bästa av två världar liksom.

Träd är fantastiskt vackra året om. På vintern, när de är snötyngda, på sommaren när allting är grönt, på hösten när det blir så underbara färger, och faktiskt är det vackert också när de har tappat sina blad.
Det finns ett barrträd som tappar sina barr på hösten också, visste ni det?
Lärkträdet:


Jag har en viss förkärlek till barrträd faktiskt, konstigt nog. Tänker jag på det så är ju egentligen lövträd lite trevligare.
Men de är så enkla, och så ståtliga barrträd. En cembra som skjuter högt upp i luften, det ni!

Ni hör/läser ju att jag verkligen gillar träd.
Och så hyser de ju bo åt fåglar, som sjunger så vackert utanför min balkong.
Just nu är det tydligen ett populärt område för talgoxar, här på lilljansberget. The place to be.



Snart är det jul!

Det är väldigt tudelat. Å ena sidan, den som väger otroligt mycket tyngre iof sig, så ÄLSKAR jag julen! Allt umgänge, all snö, julmat, Kalle Anka, spel, julklappar (helst att ge, tråkigt när man har så dåligt med pengar, jag älskar att ge bort saker), långa mysiga promenader, marschaller, gröt på morgonen, dåliga familjefilmer som visas kring jul, allt!!!
Men å andra sidan så kommer jag sakna skolan. Trodde aldrig jag skulle säga att jag kände så pass starkt för skolan som jag gör nu. Tycker verkligen om att vakna och veta att jag ska till skolan. Underbart!
Börjar redan småkänna paniken dock. Vad händer när jag går ut i sommar?
Jag vill fortsätta med teckenspråket, så mycket vet jag iaf. Det var så enkelt när man pluggade till förskollärare. Man visste hur livet skulle te sig när man var färdigpluggad. Nu vet jag inte. Otroligt många frågetecken. Måste jag flytta? Vill jag flytta? Vill jag tillbaka till en "vanlig" förskola? Kan jag utifrån min sjukdom ens jobba på en förskola? Var annars?

Nu ska jag iaf njuta av de tre veckor som är kvar i skolan innan jullovet. Och sen ska jag njuta av jullovet. Sen ska jag börja fundera på allvar vad jag ska hitta på!


En överrenskommelse

Jag och fina Sofia gjorde en överrenskommelse igår. Vi ska ge varandra ämnen att blogga om. Ett per dag. Så i framtiden kommer det att bli inlägg varje dag. Ibland korta, ibland långa, men dock inlägg.

Idag är jag jättetrött och sjuk. Jag skulle på mysmiddag idag med alla tjejerna. Knytkalas med massor med god mat. Jag önskar att jag var kärnfrisk och superpigg!

Som tur var hann jag träffa Sofia igår.

Var på middag med Sofia, Andreas, Cecilia och Nils. Grymt trevligt och gott!
Fick dock vänta på bussen i 40 minuter för att ta mig ner på stan, inte ok!
Men det var värt det! =)


RSS 2.0