Kvällens älska.

Listor!

Men nae.. får man ta med bonden?

Är ett internt uttryck. Kort sammanfattat så grundades det av en kille som inte visste spelreglerna i schack och blev less. Här är ett utmärkt exempel:


» Ninii har nått det maximala tidsöverdraget som är tillåtet!
» Örnen Örjan fick 10 poäng i tidsavdrag och 6 poäng extra för andra spelares bokstäver (334-10+6=330 poäng)
» Örnen Örjan:s nya rating är 1163 (+3).
» Ninii fick 60 poäng i tidsavdrag och 6 poäng i avdrag för bokstäver kvar (312-60-6=246 poäng)
» Ninii:s nya rating är 723 (-1).
» Eftersom Ninii lämnade/gav upp spelet i förtid vann övriga.


Men nae! Får man ta med bonden?

Heldag med Anna!

Jag och Anna bestämde att vi skulle äta lunch och gå på stan en sväng idag. Man kan säga att det hela drog ut på tiden lite grann. Kom hem kvart över elva.

Vi träffades och åt på Schmäck (ett fik). Där hörde jag en rolig kommentar. Någon som pratade om storleken på sina kläder: "Alltså, jag fick på mig den, men då satt den som en schmäck." Vet inte om personen drog ordvitsen medvetet, men kul var det.

Efter vi var proppmätta av mackor och chokladbollar så rullade vi vidare. In i affärer, ut ur affärer, upp till Anna och lasta av och ut igen. Kändes som förr i tiden, då vi var ute på stan hela dagen och shoppade till utgången på kvällen. Eftersom vi spanade efter nyårskläder. Blir ju bara jag, Anna och Fredrik förstås. Men man vet ju aldrig, vi kanske traskar i väg till någon fest, och då vill man ju se hyfsad ut iaf.

Vi knåpade ihop en nyårsmeny också, och handlade till den:
Förrätt: Avocadopaj
Huvudrätt: Fläskfile med hasselbackspotatis, sås och sallad
Efterrätt: Bär med choklad bakade i ugn och glass
MUMMA!!

När vi väl hade landat hemma efter allt så skulle vi vila en stund. Sen skulle jag åka hem så jag hann se "Morden i midsomer". Men Anna föreslog att vi skulle spela lite Mario innan. De har skaffat ett Wii nämligen. Så sjukt roligt har jag inte haft på länge. Jag skrattade så jag tjöt och grät. Vet inte vilka av er som kan föreställa sig mig och Anna spela. Såhär lät det ungefär:

"Neeej!!"
"Ååå, jag trodde jag var du!"
"Vad gör du?!"
"Hoppa, hoppa, HOPPA!!"
"Jag dog igen!!"
"Vänta, vänta, vänta.. jag måste hämta min häst!!"
"Men tack för den!"
"Sluta hoppa på mig!"

Risken finns att det blir det vi gör i morgon och rent glömmer att äta =)'

Gott nytt år på allihop!!!


Nyårsplaner

En avslappnad nyårsafton blir det - verkligen!
Jag, Anna och Fredrik. Kanske kommer Emil förbi och äter middag innan han far på fest. Ska bli skönt att bara ta det lugnt och äta middag, kanske dricka ett glas vin och gå och titta på fyrverkerierna. Kanske spela lite spel.
Önskar efter att träffa diverse människor också dock. Måste jag styra upp innan skolan börjar.

Jag och Nina har invigt pappa i Harrys underbara värld. Lurat honom att se filmerna, iaf de tre första. Han frågade mig om jag hade den nästa filmen, så vi verkar ha lyckats. Men han kan nog aldrig komma upp i våran nivå. Det var ju underbart, fick "Harry Potter och de vises sten" i julklapp. Det var en massa extramaterial man kunde använda, tex rundtur på hogwarts. Jag och Nina går ju fortfarande och väntar på vårat brev från Hogwarts, att vi får börja våran utbildning till häxor.

=)


Calle Kristiansson

..är grym!
Satt och sökte lite diverse musik på spotify idag, och slängde ut en sökning.

Hittade en hel skiva! Alla låtarna han har gjort i idol. Kung!

Länge sen sist

Har verkligen vilat av från hela vardagen nu på sistone. For hemåt i fredags och sen dess har jag inte gjort någonting känns det som. Eller, ingenting och ingenting, jag har varit förkyld. Helt fantastiskt så har det gått över på bara några dagar. Kanske pga behandlingen, i så fall är det ju toppen.

Jag och syster yster bor faktiskt hemma tillsammans nu i jul. Händer inte alls ofta. Är nog första gången tom, sen både jag och Nina flyttade hemifrån då. Nina har ju bott i Luleå, och när hon annars har varit upp har hon bott hos sin pojkvän. Men nu har han åkt söderöver och hon bor här hemma hos mor och far. Så nu äter mamma och pappa frukost i deras sovrum, för att inte väcka oss. Schysst!

Tekniskt sett så är det faktiskt julafton nu. Jag har ju haft jullov ett tag nu, och verkligen njutit av det. Har kopplat bort allting, känns ju som att man bor ute i skogen här, även om det är ganska nära stan. Men mkt snö är det. Härligt, precis som det ska vara på jul.

Syster höll på att skrämma livet ur mig förra veckan när hon lurade mig att hon skulle jobba på julafton. Hade inte varit roligt, vill ju fira med mina nära och kära. Moster med familj kommer i morgon, eller idag om man ska se det så, och det är så skönt. Blir en lagom-jul. Inte en massa stressigt julstök utan mest bara trivas tillsammans. Och se Kalle Anka. Och öppna några klappar. Och äta lite god mat. Och se Svensson, Svensson. Tradition hos oss. Hur det nu har blivit det.

God jul!

Snö snö snö!!

Idag har det snöat nästan hela dagen. Ja, i alla fall när jag gick ut och när jag kom hem. Underbart! Julkänsla faktiskt. Har lyssnat på Peter Jöbacks julskiva och tränat på att teckna "En sockerbagare". Inte min favoritsång just nu kanske, går otroligt fort när man ska hinna teckna "jul"+"gran"+"saker". Går ju rätt fort att sjunga.

Har sovit middag också, så idag kanske jag kan vara uppe längre än till åtta och somna senare än halv nio. Tänkte börja packa lite idag också, ska ju åka hem på fredag!! Jippi jippi jippi!

Imorgon ska vi jobba med julsångerna och ha teckencafé på skolan, tolklängan.
På torsdag ska vi vara hos anna och umgås och fika och gå ut och äta med lärarna och tvåan.
Fredag blir det lugna lektioner sen julbord.
En härlig vecka med andra ord! Men längtar såklart ändå till fredag!! Julkonsert också med min gamla gospelkonsert, måste nästan dit och titta om jag orkar.

Håller på att fundera ihjäl mig också, och samla mod. Kommer ångra mig om jag inte gör det, men hur hur hur?!
Pirr pirr pirr pirr... =)


Slödag!

Har en tröttdag idag. Inte så konstigt eftersom jag var igång hela dagen igår. Ibland glömmer jag att min kropp inte är som andras. Men det var värt det!

Vaknade tolv ungefär. Klev upp och diskade bort lite som var kvar sen igår. Tog det lugnt. Satte mig i soffan och såg skidor. Åt lite frukost. Efter ett tag kände jag mig trött igen. Så jag tog mig en liten tupplur. Hade tänkt lyxa mig och göra köttfärspaj till lunch men insåg att jag inte skulle idas det. For och köpte korv istället.

Det vettiga jag har gjort idag är väl att öva lite julsånger på teckenspråk. Ska bli riktigt roligt att lära sig de ordentligt! Vi gör alltid så roliga saker med Anna!

Ikväll ska jag se Mio min Mio tror jag.


En mysig kväll!

Jag älskar julen och allt vad den innebar. Och för mig ska den innehålla både julkonsert och luciatåg. Så när jag fick syn på båda på en och samma kväll så blev jag lyrisk.
Frågade Anna om hon ville följa med och fick svaret: "Det går väl bra..". Roligt svar =) Vet att hon inte menar så som det lät dock, utan att hon faktiskt ville följa.

Så ikväll gick vi till vasakyrkan, där julkonserten skulle börja klockan sju.
Mysigt, fast lite tråkigt ljud. Kompet och solisterna hördes mycket mer än kören. Men det var ju julstämning iaf. Skulle också dit för att utvärdera kören, eftersom jag har tänkt börja sjunga i kör efter jul. Hörde ju inte kören så bra förstås, men jag vet ändå inte om det var min typ av kör. Ska iaf kolla andra först.

Sen gick jag och Anna och fikade, och stötte på några klasskamrater. Kändes lite konstigt, hade varit roligt om de hade hört av sig till mig också, men men.
Klockan tio sen skulle det vara luciatåg, så då traskade vi iväg till vasakyrkan igen. Satte oss där och väntade på att luciatåget skulle börja, det var relativt tyst. Men det var några längst fram som höll på att bryta ihop. Man hörde hur de kämpade för att hålla sig för skratt. Steg för steg så började folk fnissa åt de, och till slut satt typ hela kyrkan och skrattade. Helt fantastiskt roligt! =)
Så var det luciatåg, mysigt! Träffade en tjej i klassen också, hon är mysig och rolig!

Jag ville inte gå i parkeringshuset själv, så jag övertalade Anna (inte så svårt) att följa med mig så kunde jag skjutsa hem henne sen. Men det slutade med en liten tur i umeå per bil =)

Nu ska jag sova tror jag.

Godnatt!

En stor hund eller en liten ponny!?

Jag och syster yster var på stan i förrgår tror jag det var. Såg en sjukt stor hund!!
Inte en sån där grand doiner eller vad de nu heter, har ingen aning, utan en bamsebamsehund! Gick till midjan minst på ägaren, som inte alls var särskilt kort.
Såg ut som en förvuxt Båtsman. Om det ens var en hund. Om man räknar storleken hade det lika gärna kunnat vara en ponny!
Vi stirrade från när vi såg den tills att vi gick förbi och vände till och med huvudet efter och tittade. Sjukt stor alltså!

10 små nissar

Hade morgonsamling (som alltid på onsdagar) i morse. En rolig snubbe berättade om några lustiga julklappsrim han hade gjort. Och så läste han en dikt. Som jag inte var beredd på. Och inte hade hört. Säkert är den gammal och många har hört den, men inte jag.

Jag skrattade så jag grät och hela raden av stolar där jag satt gungade. Här är dikten:

10 små tomtenissar...

Tio små tomtenissar

Midvinternattens köld är svår.
Tio små nissar i djup snö går.
Rävsax dold under skynke vitt,
knipsar nisse av på mitt.
Livsandarna snabbt för honom tryter,
snart i eget blod flyter.

Nio små nissar i midnattstimma,
traskar fram i månljusstrimma.
Ugglan hoar i sitt näste,
istapp faller tyst från fäste.
Nisse spetsas utav tappen,
tomten ligger död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar,
åtta nissars intresse den fångar,
med stigande hunger, fatet de nalkar
men stackars tomte på kanten halkar,
han slinter, han kämpar,
han svettar sig blöt
men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har,
där sju tomtar in sig tar.
Katten som bak dörren ruva,
slukar nisse med hull och huva.
Rester av tomtehand,
slickar misse av från tand.

Sex små tomtar mot julbord ila,
snabbt de uppför bordsben kila.
När den sista tomten
över kanten hasar,
han tappar taget och nedåt rasar.
Faller nedåt likt ett lod,
mattan röd av tomteblod.

Fem små tomtar med stor iver,
rusar runt ty hungern river,
Nisse snubblar på sitt skägg,
faller rakt på knivens egg,
Lille nissen, stackars saten,
rinner ut i sillsallaten.

Fyra tomtar har festat på sill,
och nu törsten sin släcka vill.
Mot glöggen de springer i samlad tropp,
och tar för sig av drycken i varsin kopp.
Nisse faller i glögghett hav,
likt skållad mandel,
hans skinn faller av.

Tre små tomtar sig i granen svingar,
mellan ljus och änglavingar,
Nisse sig för nära våga,
snart han står i ljusan låga.
Luktar likt en vidbränd stek,
ångrar då sin ystra lek.

Två små tomtar kring sig tittar,
och en smällkaramell hittar.
Nisse ner på den då hoppar,
men för detta den ej stoppar.
På golv, på tak, på gardin med frans,
finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn han går upp i natten,
för att kasta lite vatten.
Under husbonns tunga toffla,
nisse blir till krämig våffla.
Snön lyser vit lite här och var,
inte en jäkla tomte finns kvar.


Kycklingknäck och alldeles för långa dagar

Jag har blivit alldeles för dålig på att åka hem direkt efter skolan. Kommer in till stan och så är det tjugo minuter innan bussen hem till Lilljansberget går. Så jag tänker att jag ska gå på stan en liten sväng, och helt plötsligt kommer jag hem klockan sex istället för kvart i fyra. Inte bra, men jag har iaf gjort bort julklapparna!
Har gjort ett armband åt en släkting, och ska göra ett till. Vill inte skriva vilka utifall att det skulle läsas av någon av dem. Men roligt att få återuppta ett gammalt pysselintresse.

Igår hände två olustiga saker. Första när jag åkte hem från stan. Satte mig på bussen och tog det bara lugnt, tills det kom en tant och satte sig bredvid mig. Började med att hon började veva med en massa påsar. Sen satte hon sig så nära att hon typ tryckte upp mig mot fönstret och jag kände hennes värme genom båda våra jackor! Usch! Så gör man bara inte. Man har ju en liten bubbla omkring sig som man inte (i varje fall inte jag) vill att någon ska komma in i. Men det gjorde hon. På bussen gör man inte så. Man sitter på sin kant. Kanske typiskt svenskt, vad vet jag!? Men jag tycker ändå inte att det är ok, blev ruggigt obekväm. Och när hon sen i kurvorna inte brydde sig om att sitta rakt utan tryckte mot mig så blev jag rent ut sagt irriterad!

När jag väl hade klivit av bussen och kom in i trapphuset så stod det en kille framför postfacken. Tänkte väl inte så mycket på det utan gick och kollade mitt fack. Blev plötsligt väldigt medveten om att han stod bakom mig och tittade. Och mitt postfacksnummer börjar ju på 4 så man förstår ju att jag bor på våning fyra. Försökte mota undan tankarna och gick till hissen. Och han följde efter. Tänkte då att han får trycka på vilken våning han ska till så att han inte kunde trycka på samma som jag. Såklart tryckte han på fyran. Läskig snubbe. Blek och glåmig. Iaf, jag tänkte än en gång att han får kliva ur hissen först iaf så ser jag vars han går. Han gick till vänster. Bra tänkte jag eftersom att jag bor till höger. Går till höger och ser hur han bara tar en sväng förbi dörrarna till vänster och kommer emot mig. Samtidigt som jag låser upp min dörr så går han förbi mig, tittar på resten av dörrarna och går sen ut i trapphuset. Usch vilka rysningar jag fick!

Skulle koka knäck häromdagen. Mamma rådde mig till att använda gjutjärnsgrytan, eftersom det inte fastnar i den. Bra råd tänkte jag. Började koka, pi pi pi, vänta vänta vänta, och sen när den var färdig och jag skulle provsmaka så smakade knäcken kyckling!!! Vilket mörker! Jag använder nämligen alltid den grytan när jag gör kycklingpasta, så det var väl inbränt i den. Förmodligen så smakar kycklingen knäck nästa gång också. Men jag överlever nog det också.

Jo just det.. En tolklärare på skolan kom och frågade mig idag om jag kunde göra henne en tjänst. Hon hade ju nämligen hört att jag var förskollärare. Nu ska tolkfyrorna iscensätta ett rollspel som ska vara ett utvecklingssamtal med en döv förälder och en hörande förskollärare som inte förstår något teckenspråk alls. Så jag ska spela förskollärarrollen, eftersom jag vet hur det är. Och så ska jag låtsas att jag inte alls förstår, utan bara titta på tolken, som ska vara en av tolkfyrorna. Kul. Ska göra samma sak tre gånger också.

Hade även besök av en härlig vän i måndags. Fikade och pratade en massa, och jag fick en present. En liten ängel, himla söt! En såklart-behandlingen-fungerar-present. Såg inte lappen förrän idag. Tack så hemskt mkt, jätte jättegulligt! Blir glad varenda gång jag ser ängeln!

Kram kram allihopa!


Skidor!

En del av vintern som är riktigt härlig, är alla skidtävlingar. Har säkert nämnt det många gånger, men varje gång jag ser det får jag liksom en nytändning. Trots att jag inte skulle få en tanke på att hoppa ut i spåren.


Dagens citat kommer från min syster, som är sjuk:

"Förra gången jag hade influensa var jag svinsjuk!!"

Frågade henne om hon var medveten om vilken ordvits hon precis hade dragit. Det tog några sekunder, sen blev hon rätt nöjd över sitt fantastiska skämt.


Har funderat rätt mycket över vad man egentligen ska skriva i sin blogg. Är det egentligen av intresse att veta det mesta som händer i mitt liv, även om det inte är så spännande? Nu har jag iaf kommit fram till ett svar. För mig så är blogg först och främst faktiskt att få läsa om människors liv och vad som händer i de, stort och smått. Jag tycker att det är roligt att läsa att folk har ätit fil till frukost faktiskt, bara att få läsa något gillas. Så om folk vill veta även tråkiga saker i mitt liv så kan de läsa bloggen. Annars är det bara att lägga av. Skriver ju även som sagt förut även för min egen del.

Idag har jag varit på sjukhuset för min sista behandling där. Nu ska jag börja göra den själv hemma. Lite nervöst är det, gjorde värsta dundertabben idag och började pumpa in luft i magen. Inte bra.

Tänkte skriva mera, men jag orkar inte, är för trött.

Har haft prov idag btw, eller som det kallades, "utmaning". Gick sådär måste jag säga, men jag hade iaf något att filma, så det var väl ok.






RSS 2.0