Jag vill inte!

Började ju min behandling i måndags. Inget speciellt, men så fruktansvärt tråkigt.
Och så kände jag mig som en sjukling igen, när jag satt där på infektionskliniken igen. Var där från kvart över ett till tio i fem.
Kommer så småningom gå fortare, men jag måste dit i morgon igen. Vill verkligen inte! Blir så deppig. Jag ska inte klaga egentligen, det är ju något som jag ska bli bättre av. Men jag måste bara få säga det igen: Jag vill inte!!!

Ytterligare en hyllning till J.K. Rowling

Hon är så briljant!

Ni som det fortfarande inte har gått upp ett ljus för (borde skämmas), jag pratar såklart om Harry Potter. Har precis läst ut den sista boken för tredje gången. Om ni har tänkt läsa boken så kanske ni inte vill läsa inlägget. Om ni inte bryr er om Harry Potter kanske det är bäst att ni slutar läsa nu, för jag ska bara skriva om det.

Jag ska göra ett utdrag ur boken "Harry Potter och dödsrelikerna"
Det är i den sista striden och ett av de bästa styckena i hela serien av böcker. Luta er tillbaka, läs och njut.

"Bellatrix kämpade också fortfarande, ett antal meter bort från Voldemort, och precis som sin herre duellerade hon med tre stycken samtidigt: Hermione, Ginny och Luna. Alla stred som vilddjur, men Bellatrix klarade av alla tre, och Harrys uppmärksamhet vändes mot dem istället när en dödande förbannelse sköt så nära Ginny att hon bara var en millimeter från döden.
Han ändrade kurs och sprang mot Bellatrix istället för Voldemort, men innan han hunnit ta mer än ett par steg blev han knuffad åt sidan.
"INTE MIN DOTTER, DIN ELAKA SATMARA!"
Mrs Weasley kastade av sig manteln medan hon sprang, för att få armarna fria. Bellatrix snurrade runt på fläcken och tjöt av skratt vid synen av sin nya utmanare.
"UNDAN MED ER!" skrek mrs Weasley till de tre flickorna och med en häftig sväng på trollstaven började hon duellera.
Harry såg skräckslaget och förtjust hur Molly Weasleys trollstav snärtade och svängde, och Bellatrix Lestranges leende blev osäkert och övergick i ett morrande. Ljusblixtar flög från båda trollstavarna, golvet runt häxornas fötter blev brännhett och sprucket. Båda kvinnorna kämpade för att döda.
"Nej!" skrek mrs Weasley när några elever sprang fram och försökte hjälpa henne. "Undan! Undan med er! Hon är min!"
Hundratals människor kantade väggarna nu och betraktade de båda striderna: Voldemort och hans tre motståndare, Bellatrix och Molly. Harry stod osynlig, sliten mellan dem, ville gå till attack mot en och skydda den andra, men var inte säker på att han inte skulle skada någon oskyldig.
"Vad ska hända med dina barn när jag har dödat dig?" hånade Bellatrix, lika rasande som sin herre, och tog krumsprång medan Mollys förbannelser dansade runt henne. "När mamma gått samma väg som lilla Freddie?"
"Du... ska... aldrig... mer... få... röra... våra... barn!" skrek mrs Weasley.
Bellatrix skrattade, samma upprymda skratt som hennes kusin Sirius hade gett ifrån sig när han ramlade baklänges genom slöjan, och plötsligt visste Harry vad som skulle ske redan innan det gjorde det.
Mollys förbannelse susade under Bellatrix utsträckta arm och träffade henne rakt i bröstet, direkt i hjärtat. Bellatrix triumferande leende stelnade och hennes ögon verkade bukta ut; under kortast tänkbara ögonblick förstod hon vad som hade hänt, sedan störtade hon omkull, och åskådarna vrålade medan Voldemort gav upp ett skrik."



En lugn dag

Ibland när jag väl har börjat skriva på bloggen, så vill jag bara fortsätta. Det här är en sån gång. Det trista är bara att jag har verkligen ingenting att skriva om. Förutom att jag inte ska göra någonting idag, förutom att julpynta, diska, handla lite och hoppas på snö!!!!!!

Börjar nästan bli dags att köpa en tv. Alla som har sett på tv hos mig förstår varför. Ofta så blir allt vitt på skärmen neonblått. Och det förstör mycket av charmen och kvaliteten hos det som är ett glädjeämne hos mig på vintern. Nämligen att se skidor. Främst längdåkning faktiskt.
Utförsåkning är också roligt, men det är som över så fort, missar de en liten grej så är de ute. Och så är det så hetsigt. Längdskidor är mysigt att ha på i bakgrunden, även om man inte ser det hela tiden.
Plus att åkarna kan ta igen om de missar något.
Får också lite mysminnen av det, hos farmor och farfar var det ofta längdskidåkning på tv:n som nästan alltid stod på. Så jag förknippar längdåkning men mysjul.
Pappa älskar också att titta på längdskidåkning, så förhoppningsvis blir det en del sånt i jul.

Förresten, har ni sett reklamen på tv, om aladdinasken?
Att det ska komma en ny pralin och därför måste de ta bort en. Ni måste gå in och rösta på apelsintryffeln, den får inte försvinna, är så god!!

raddajulen.se

Gammaglobulinbehandling

Nu äntligen har sjuksystern som har hand om mig ringt. Läkaren som skulle ordinera dos åt mig åkte till Tanzania eller nåt sånt där land och var borta typ tre veckor, men nu har det tydligen löst sig.
Ska få börja med behandlingen på måndag! Känns otroligt skönt, men ska försöka att inte ha för höga förhoppningar ändå.
Känner mig fortfarande så himla skör, både i kropp och själ. Och det måste jag jobba med på många sätt, inte bara genom att pumpa in antikroppar i blodet. Men det är ju ett stort steg i rätt riktning.

Så jag är glad!

Jul, jul strålande jul?

Inte en snöflinga!!
Plusgrader!!!

Jag vill tusen gånger hellre ha bitande kallt och massvis med snö!

Ska julpynta i morgon för att pigga och muntra upp mig själv. Har hittat en giltig orsak. Egentligen brukar man julpynta den första advent, alltså nästa helg. Men då kommer jag att vara i Luleå, för min faster har fyllt 50 och vi ska dit och mamma och pappa fyller år så de ska uppvaktas och så.

Så då får jag julpynta, jippi! Har köpt små söta bänglar som ska hängas i fönstret. Hög mysfaktor ska jag se till att skaffa i hemmet!

Kanske lite julmusik också.... eller går jag för långt då? Får känna efter i morgon..

Skogsturken

Har ni sett det klippet på youtube? "Vem var det som kasta?" Kolla in det här annars:

http://www.youtube.com/watch?v=bzUiA9tjn6E

Det har 1,5 miljoner visningar och har gjorts otroligt många parodier på.
Nu har det roligaste ändå hänt: Aftonbladet har gjort en uppföljning på klippet.

http://www.youtube.com/watch?v=3V18MXm37G8

Känns som att om en sån grej kommer med i en tidning så kanske det inte är överdrivet hög kvalite på resten av blaskan. Fast det visste vi ju redan.

Helt briljant!

Har alldeles nyss kommit hem efter att ha sett en föreställning med Magnus Betnér. Han är så briljant!

Det är svårt att beskriva hur det var. Han har ju så mycket mimik och konstpauser och röstlägen. Som hos alla komiker. Men Magnus Betnér är på något sätt mer än en komiker. Eller ska jag säga en annorlunda komiker kanske. Skämtar egentligen inte så mycket, utan leverar åsikter på ett fängslande roligt sätt.

Många saker man inte ens har en aning om, kanske man har en lam åsikt. Som exempel hur sjukt det är att Obama fått fredspriset trots att kriterierna för att kunna få det gick ut elva dagar innan Obama ens blev president.

Liberalare människa får man ju även leta efter. Han är emot lagen om hets mot folkgrupp, lagen om prostitution och lagen om droger. Säkert fler lagar också, men det är bara de jag kommer på nu. Har såklart orsaker till dessa också, men jag orkar inte skriva om det.

Roligt också när han pratar om sin dotter också, hon är tydligen med på turnén. Hon får inte vara i samma lokal som honom när han uppträder i längre, eftersom hon är fyra och ett halvt och fattar alldeles för mycket.
Hon hade sagt att: "Nu är jag jävligt arg på dig pappa" (Han hade sagt att det är ok om hon svär när det passar in). Orsaken var tydligen främst att han var dålig på att uppfostra henne. För att när andra barn gråter så kommer deras pappor och lyfter upp dem tills de slutar gråta. Men han säger bara: "Upp och hoppa". Betnér tyckte det var lite orättvist, han kollar ju trots allt först att allting är ok med henne, menade han.

Hans dotter verkar vara en skön prick. Men det skulle nog vara lite jobbigt att ha henne som förskolebarn tror jag. Bara en känsla.

http://www.youtube.com/watch?v=DDCFGyR978E

Ett roligt klipp där han pratar om sin dotter. Dålig kvalitet dock.

Kommer säkert på fler saker som jag vill berätta sen. Som kommer i ett senare inlägg. Men tata for now!

Helt utan kronologisk ordning..

..bör tilläggas

.........

Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att: Ja just ja, det måste jag skriva om på bloggen, det vore ju kanske t.o.m. roligt att läsa. Jag vet heller inte hur många gånger jag har skjutit på det av olika orsaker: ork, plugg, bra tv =) Så nu ska jag leverera lite. Har dock lite dålig erfarenhet av hur långa inlägg har försvunnit. Så jag tänker dela upp det i en massa olika.

.........

Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att: Ja just ja, det måste jag skriva om på bloggen, det vore ju kanske t.o.m. roligt att läsa. Jag vet heller inte hur många gånger jag har skjutit på det av olika orsaker: ork, plugg, bra tv =) Så nu ska jag leverera lite. Har dock lite dålig erfarenhet av hur långa inlägg har försvunnit. Så jag tänker dela upp det i en massa olika.

Systra mi!

Sitter hos lillasyster och bloggar. Mysigt värre, ska bli bjuden på korvgryta och spaghetti. Sen har vi firrat efterrätt också dagen till ära. Får se om det blir någon Harry Potter film, eller om jag styr kosan hemåt efter middagen och ser mannen som talar med hundar. Är svårt att missa en så bra serie. Om det är någon som behöver ett tv-program att fördriva eftermiddagen med så rekommenderar jag starkt "Mannen som talar med hundar". 15.35 på tv4+ varje eftermiddag.

I morgon ska jag ta tag i skolan igen. Ååå, vad jag längtar efter jullov. Behöver verkligen det just nu. Det är roligt med teckenspråk, verkligen, men det ska bli så skönt med jullov. Och jag längtar efter julen. Snart får man julpynta. Köpte julgardiner och julbonad när jag var hem till Luleå. Två panelpar, ett rött och ett svart från dollar store. 50 kronor styck - helt sjukt billigt!!! Ett tygstycke från åhlens, grå och svartrutigt med tomtar på, ska lägga upp bilder sen tror jag tom. Slå på stort.

Har även börjat fundera på vad jag ska hitta på på nyår. Alltid ett mörker, jag hatar nyår egentligen. Så överskattat. Men jag är sugen på att klä upp mig lite, och äta gott. Går dåligt ihop med att jag inte är sugen på att orka med överdrivet social förmåga. Så vi får se hur jag ska lösa det. Det blir nog bra.

Nu ska jag se vad syster har för sig, hörde nyss kommentaren: "Hojja lök, alltså"

På återhörande!

Snart styr jag kosan hemåt!!

Pappa ska hämta mig på fredag, han ska ändå till Skellefteå. Jag tror att han ser framemot att komma och hälsa på mig.

Pappa: "Jag åker klockan åtta på torsdag. Så stannar jag i Skellefteå och sen till Umeå. När slutar du på torsdag?"

Jag: "Fyra.."

Pappa: "
Hmm.. då kanske jag åker till Nina och är med henne. Så kanske vi kan äta middag tillsammans sen. Sen på fredag så kan jag skjutsa dig till skolan så slipper du köra i mörkret."

Jag:"
Det går bra, jag kan köra, jag slutar kvart i tolv."

Pappa: "
Ja, och så kan vi vila ett tag innan vi far. Och kanske äter en bit. Eller så kan vi äta i Skellefteå. Du får bestämma."

Han är som söt pappa. Jag ser också framemot att pappa ska hälsa på mig. Det blir mysigt. Och så tillbringa helgen i Luleå ser jag också framemot! Verkligen!

Nu ska jag ge skolan ett försök. Tänkte höra om jag får ta andra sprutan av vaccinet också idag. Hoppas att de ringer om gammaglobulinbehandlingen. Dagens planer alltså.

Ikväll ska jag och Anna laga pizzasoppa. Mums. Köttfärs, spaghetti, buljong, krossade tomater, lök, oatly, oregano, salt, peppar.


Ja se det snöar, ja se det snöar...

Idag har det snöat. När jag kom hem från skolan hade jag så ont i ryggen att jag struntade att sätta i motorvärmaren. Tänkte att jag skulle ändå behöva göra det sen, skulle hämta nina och så. Nu ska jag inte det. Så jag ångrar mig bittert att jag inte satte i motorvärmaren, nu måste jag bege mig ut igen med mitt illamående och ryggvärk. Lagom kul.

Har snälla klasskamrater. I korridoren har vi en liten soffgrupp, och där la jag mig när vi skulle gå på rast, för att vila ryggen lite istället för att sitta på en stol en extra halvtimme. En av mina klasskamrater frågade om hon skulle hämta något åt mig, och sen kom de på att de kunde fika i soffgruppen istället för där vi brukar sitta, vid matsalen. Snälla!

Om ni då undrar varför jag har sträckt ryggen, så ville jag mer än min kropp ville i söndags, när jag bar upp utemöblerna på vinden.

Hoppas snön ligger kvar nu, så det får vara lite vitt. Ska till Luleå i helgen, och där ligger det tydligen snö. Vore härligt att ha det så här också. Jag blir alltid på så bra humör av snö. Vit snö alltså. Inte grå snömodd. Det är ju bara trist.

Tror att hela min klass är fascinerade av en kille som översätter sånger till teckenspråk, och gör det riktigt bra. Han går i fyran på teckenspråkstolklinjen på strömbäck. Tänkte att jag skulle länka till en av hans låtar:

http://www.youtube.com/watch?v=swDHkOg487A&feature=channel

Går också att lyssna på andra av hans låtar där. Gör det!


Nej, nu ska jag laga mat och försöka komma över det faktum att jag har sovit tre timmars middag. Skönt men ack så jobbigt när jag ska sova ikväll.

Hej på ett tag!

Skön pappa

Pratade med pappa idag, han hade lyssnat på vädret:

"Och så sa de att det skulle komma 3 cm nysnö.. ja, det kan ju inte komma gammal snö.. hehe.."

=)

Bingolotto!

Jag fick plötsligt ett sug efter att spela bingolotto. Eller, det kom igår egentligen. Tänk, sätta sig där med några lotter. Skulle också vilja ha en sån där "duttare". Har ingen aning om vad det heter. Men då slipper man kryssa, kan bara dutta och så syns det tydligt. Upplys mig gärna om vad det heter om ni vet.
Kommer ihåg när jag var liten och vi var hos farmor och farfar och spelade bingolotto. Jag vann 100 kronor en gång, är väl ungefär enda gången jag någonsin har vunnit några pengar i hela mitt liv. Glad som en liten sprätt var jag kommer jag ihåg än idag. Kommer ihåg också hur deras pennskrin såg ut, där de hade sina pennor. Det är så mysigt med såna minnen.
Dock var inte vännen jag ska umgås med ikväll så sugen på att spela bingolotto. Inte så konstigt kanske, de flesta under 60 spelar väl inte så ofta bingolotto. Vi är väl inte deras målgrupp direkt, vi kring 25.

Idag måste jag teckna lite. Har haft lite dåligt samvete för att jag inte har gjort så mkt skolarbete i veckan när jag har haft lov. Men så tänkte jag igår att jag har verkligen behövt det här lovet! Då får jag väl ta i lite extra nu när jag börjar om istället. Har dock skrivit en bokrecension, kändes som att jag var tillbaka på högstadiet igen =). Känns också så i ett annat avseende när det gäller strömbäck. Återigen en =) Spännande.

Jag börjar längta efter julen nu.. Måste städa på vinden, funderar på att inventera mina julsaker också, och se om jag har någon ursäkt att köpa något nytt. Jag älskar julen. Har jullov också, helt fantastiskt. Slutar 18 december och börjar om 7 januari eller något sånt. Ska vara hemma i Luleå och mysa med familjen nästan hela lovet tror jag. Ååå, vad jag längtar. Nu måste jag börja planera vad jag ska köpa för julklappar också. Har ju inte så mkt pengar, men man kanske kan komma på något bra iaf!

Nej, nu måste jag teckna lite iaf!

Hörs senare, julkramar till er allihopa! Antingen tar ni emot den nu, eller så sparar ni till jul =)

RSS 2.0