Nemas problemas

Jag gick som sagt ur soffan 11.25. 11.40 satt jag i bilen. Imponerande va? =) Osminkad, men med kläder och borstade tänder. Eftersom jag ska träna så var det ju ingen ide att lägga någon tid på utseende.
Ikväll ska jag till Sara och umgås. Mysigt. Vi ska äta semlor. Knäppt av mig. Min första som jag åt började jag må illa av. Min andra som jag åt var jag inte så sugen på. Och nu ska jag äta en tredje. Smart Anna.

Längtar efter träningen. Och är lite nervös. Streetdance alltså. Kan bli grymt svårt. Förmodligen. Det gör inte så mycket egentligen. Om det inte är så att alla andra kan alltihop och är jätteduktiga. Då blir jag lite less. Ska kolla hur många det blir... 40 av 85 platser var bokade. Det är ju inte supermycket ändå. Men 40 stycken. Tänk om alla kan.. Ni får en uppdatering sen, på hur det går. Ska bli riktigt roligt iaf!! Det är ju som det jag, att dansa, och träna. Lite trist är det bara att jag gjorde illa knät i torsdags på funken, men det härdar jag.

Robert ska plåga mig till veckan också har vi bestämt. Han har ju börjat träna på IKSU han också, och nu ska han få köra lite med mig i gymmet. Gillar inte att träna ensam, men om jag har någon som bestämmer vad jag ska träna så funkar det. Kommer ha en del träningsvärk räknar jag med. Men det är bara roligt =)

Nu ska jag äta lunch, så jag inte får mjälthugg sen när jag ska träna =) Hörs!

Varför bryta en vana.. eller var det att inte bryta en vana som fungera?

Som alltid så kommer jag inte riktigt ur soffan.. vill gärna vakna lite åt gången. Klev upp och la mig i soffan, åt frukost en timme innan ungefär och nu sitter jag här i soffan och ska vara i stan klockan 12. Och ändå så sitter jag här. Och bloggar. Som vanligt. En vana. Ska jag bryta den? Kanske.
Men det går inte att komma ifrån att det här är nästan den bästa tiden på dagen tycker jag. Men ojoj. Jag ska hinna klä på mig, kanske kleta på lite mascara och borsta tänderna på tio minuter nu. Kanske dags att ta tag i det.

Ha en bra dag!

Bokat och klart!!

Nu har jag bokat hotell åt mig och Linda. I Hemavan. 3-5 april. Jippi!

Besök av Anna

Nu är Anna på besök hos mig. Vi konstaterade just att vi kan sitta och göra varsin sak utan att prata med varandra när vi umgås. Skönt att kunna ha det så.

Fettisdag

Har varit så sjukt sugen på semlor på sistone. Inte så konstigt, med tanke på alla annonser och alla semlor som syns överallt. Saken är bara den att jag är ju allergisk. Så jag har liksom inte enkelt kunna köpa en semla. Och så bakade våran kokerska semlor igår, till barnen och till de vuxna. Och idag var det också semlor på jobbigt. Så jobbigt!!

Iaf, idag bestämde jag mig för att jag skulle göra egna semlor. Köpa semmelbullar, mandelmassa och vispi, från go green, typ som vispgrädde, i konsistens och smak. Men visste att vispi inte fanns på berghem, så jag fick lov att fara på mariehem. Väl där upptäckte jag vispi var slut. Less. Men nu hade jag ju bestämt mig för att göra semlor. Och nu hade jag ju avverkat Berghem och Mariehem, så nu fick jag åka vidare. Tur att jag har bil. Dagens i-landsproblem. For till Ålidhem. Gick in på Konsum. Ingenting. Nu testade jag ica, var min sista enkla chans. Och där hade de. En förpackning kvar. Vilken tur! Rånöjd for jag hem. Så nu ska jag äta en semla. Gott!

Frustrerad!!!

Jag måste bara säga det! Tänker inte berätta varför här, lite känsligt.. men så oerhört frustrerad! Vissa av er kan nog säkert lista ut varför.. Gaaaaaah!!!!!

En fet, vettskrämd kanin!!

Ser jag verkligen ut såhär!? Det var min chockade fråga som brände i hjärnan idag när jag hade varit och tagit kort till mitt nya körkort. Galet! Jag såg ut som en fet, vettskrämd kanin!!! På ett par bilder (man får ju fyra) såg kaninen även galen ut.

Ingen kommer att få se mitt nya körkort, förutom de som kräver det. Typ polisen och vakterna vid alla uteställen. Och nu menar jag inte de två i kombination, så vild är jag inte när jag går ut och dansar. Tur att man får använda kod på nästan alla ställen nu när man betalar med kort. På de andra ställena får jag väl betala kontant.

Det var verkligen ett uppvaknande kring mitt eget utseende. Ojojoj..

Hemavan/Tärnaby nästa!

Eller.. inte nästa kanske, men om ett tag! Jippi! Jag och kära kusin vitamin Linda ska åka iväg fre-sön i april. Hoppas på fiiiint väder och att vara frisk!!!
Vi ska boka ett minimalistiskt (heter det så?) rum, med en säng och en som man kan fälla ut ovanpå. Låter ganska litet, men rätt billigt, och vi har inte tänkt att spendera så mkt tid på rummet.
Så roligt att man kan göra en sån utflykt, ganska ovanligt för att vara mig, att åka iväg sådär för att åka snowboard. Bra att jag och Linda peppar varandra, så att det händer!
Det var ganska roligt. Det finns ju avbeställningsskydd, som det heter, för 300 kronor. Linda frågade lite försiktigt ungefär följande: Ska vi ta avbeställningsskydd? Du är ju rätt ofta sjuk. Om vi, läs du, skulle bli sjuka.

=)

Längtar!

Jippi, hallon!

Jag hade hallon hemma också. Toppen! Nu blir det hallon/blåbärsblandning framför tv:n ikväll.

Tips!

När ni har kokat pasta, diska kastrullen direkt, precis när ni har hällt ur pastan. Det går på max tio sekunder och man slipper det där fastklistrade som är så svårt att få bort sen när det har stått och torkat.

Blåbär!

Tydligen är blåbär bra för minnet. Därför har jag varit och köpt blåbär. Ska börja hinka, om det hjälper mitt minne. Dessutom är det ju en massa antioxidanter och sånt där tjafs som är bra för kroppen och så. Några exempel på enkla och saker som skulle kunna ha blivit jobbiga.

En sak som var rätt viktig, som jag glömde. En av mina arbetskamrater ringde och sa att hon skulle vara borta dagen därpå. Hon hade varit sjuk, och var fortfarande det. Ja, sa jag förstås, det fixar vi. Och la på luren. Efter typ fem minuter var det ett barn som frågade vem det var som ringde tidigare. Och jag kunde inte för mitt liv komma på vem det var som hade ringt. Jaja, resonerade jag, om det var något viktigt så hade jag kommit ihåg det, eller så får han/hon ringa igen. Det var ren tur att jag när jag skulle gå hem, kom på att hon skulle vara borta dagen därpå. Tänk om vi hade stått där en man kort dagen efter och väntat på att hon skulle komma, och jag då hade kommit på att hon skulle vara borta. Vilken miss det hade varit!

En struntsak, som är ett typiskt exempel på småsaker som jag kan glömma är när jag nu tittade upp på bordet. Där stod min kopp med te som jag precis gjorde för att dricka. Den skulle bara få svalna lite lite grann. Drabbar ingen annan att mitt te blev kallt, men jag blir som lite irriterad på mig själv. Så onödigt kan jag tycka.

Så nu blir det blåbär. Och det är ju gott också! Så inte gör det något!

Aningens opeppad

Idag ska jag träffa Martina och Johanna och äta lunch. Vi skulle ha träffats igår och umgås lite, äta middag och kanske gå ut en sväng. Men som jag tidigare nämnt så har jag varit död i helgen. Ont i huvudet och fruktansvärt trött. Det är jag iof sig idag också, det är nog därför jag är opepp. För det ska ju bli jättetrevligt att träffa tjejerna, det var länge sen. När vi träffades sist drog vi fram kalendrarna för att kunna boka när alla kunde i sina otroligt uppbokade liv. Så tur att de andra kunde idag också.

Den andra anledningen till att jag är opepp, är att jag så hemskt gärna hade velat ligga i soffan i minst två timmar innan jag kliver upp och gör någonting vettigt. Nu måste jag bestämma vad jag ska ta på mig, äta frukost, sminka mig och sånt tråkigt innan halv tolv. Verkligen jobbigt, tänker ni ironiskt. Och det har ni rätt i, men just den här helgen känns det oöverkomligt.

Men om jag ska göra en summering av läget idag, så är jag opepp kanske 10%, eftersom jag är lite trött/sjuk/lat, och 90% pepp, eftersom det ska bli supertrevligt att träffa Martina och Johanna.

Tack Tomas

Började i somras att lyssna på Missy Higgins. Och det har jag fortsatt med. Det har bara eskalerat =) Fick en skiva i julklapp och nu när jag har spotify lyssnar jag i skrivande stund på henne. Riktigt bra musik, vill jag lova. Tips! Jag är ju värdelös på genrer, så jag kan inte säga vad det är för stil. Singer/song writer kanske det är, lite skön musik, inte så fartig. Det är min beskrivning, har ni någon bättre får ni hemskt gärna komma med den.
Iaf, den som introducerade mig till denna underbara artist, är iaf Tomas. Ett stort tack!!

Melodifestivalen

Då var det äntligen dags. Jag är egentligen inte så mkt för melodifestivalen, men i år har jag blivit det. Beror kanske lite på vem man umgås med =) Iaf. Ikväll var det det den deltävlingen jag och vännen hade längtat efter! Mamma tyckte att jag skulle plocka fram spottkoppen. Då kanske ni förstår vad det handlar om. Såklart. E.M.D. Petra Mede uttryckte sig lite lustigt i början när hon frågade vilka som fått melodifestivalbiljetterna i julklapp för att kunna dra några julklappsrim, tex: "Sen killen gjort slut har allt varit B" sen sa hon ngt om trekant med EMD. Som rimmade. Det var roligt, men nu blev det inte så kul eftersom jag har glömt bort. Ha ha. Eller?

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om deras framträdande. Kanske är en låt som tar sig, svårt att veta. Först ble jag lite irriterad över att de hade på sig så mycket kläder, en del av det roliga är ju att se deras egna stil. Men sen så blev det ju faktiskt riktigt stiligt insåg jag, mer originellt, höjde låten liksom.
Blev ngt spännande när man skulle få veta vilka som skulle gå vidare och så. Men det gick ju bra. =)

Otrevlig överraskning

Jag har inget vatten i kranen!
Så sjuktligt konstigt.. Har ju inte fått något meddelande om det. Tänkte dock att jag hade missat det, så jag gick in på bostadens hemsida, om det skulle stå någonting där. Men det gjorde det inte. Hmm... konstigt, tänkte jag. Sen såg jag på personliga meddelanden på msn att det inte bara var jag som hade problem med vattnet. Hörde från andra också. Så det gäller iaf Liljansberget, Carlshem och Tomtebo. Så då kan de ju inte bara ha stängt av vattnet tänker jag. Ska bli spännande att höra vad problemet är.

Blue

Vet inte riktigt vad som är felet. Känner mig bara lite nere. Kanske är lite kvällsdepp. Annars finns det ju en hel del annat som jag skulle kunna skylla på. En sak kan ju till exempel vara att jag var sugen på att gå på corona och titta på bland andra movits ikväll, men hade och har (nu är det iof sig bättre) fruktansvärd huvudvärk. Så less, när man är ledig vill man ju ändå hitta på saker.
Det är tråkigt när man får vibbar av personer, att man har gjort någonting som de uppfattar som fel. När man själv inte vet vad det handlar om. Väldigt tråkigt. Jobbigt, man lägger ju det på sig själv såklart. Jag försöker säga till på en gång, för att andra människor ska slippa ha känslan jag har nu.
Jag ska inte klaga. Jag vet det. Jag har jättemånga människor omkring mig som bryr sig om mig och som jag bryr mig om. Men ibland kan jag känna mig lite ensam iaf. Här i min lilla lya. Vill bara att någon ska hålla om mig. Gärna som kan sjunga någonting fint också. Med en fin röst.
Det här inlägget verkar bli många tankar. Spridda. Spontana. Men såna inlägg får man också ha. Speciellt halv ett en fredagnatt, när man har sovit middag mellan fem och nio, och ändå är trött...
Borde sova, då känns allt säkert mycket bättre i morgon. Det brukar vara så. Men dock. Att ta sig dit. Att somna. Känns för mig som en pärs ikväll. Kanske sover i soffan.
God natt.....

Grey´s anatomy

Jippi! Äntligen har det börjat igen. Har inte längtat jättemycket förrän jag såg det nu, och insåg hur bra det faktiskt är. Roligt och lite rörande, jag fällde en tår på slutet =P Och hur mysigt är det inte att ha Grey´s kvällar med Anna! =)

Yes!

Äntligen spotify! Tack så mycket, Kenneth! En inbjudan var precis vad jag behövde! =)
Bara för det kommer jag säkert ha svårt att komma på vad jag vill lyssna på, men å andra sidan. Kommer jag på något är det bara att leta upp det. Kung!

Vackert!

Sitter i soffan. Har fönster mot skogen, och soffan mot fönstret. Väldigt vackert är det. Snö på tallarna och granarna, frost och snö på björkarna. Älskar den här vintern. Det är just nu rätt kallt, men ska det vara vinter så ska det vara vinter. Med mycket snö. Med höga plogkarmar. Med underbara snöhögar och härliga backar. När man andas ska det komma ett rökmoln ur munnen, och håret ska frysa. Vintern ska vara KALL! Så jag älskar det här vädret. Äntligen en riktig vinter!!!

Glömde nästan bort..

http://www.lourossling.se/

http://www.stefaneinhorn.com/

Världens bästa föreläsning

Vi har under det här året fått 1000 kronor per person för fortbildning. På jobbet alltså. Jag och tre till valde att gå på en föreläsning med Stefan Einhorn och Lou Rossling. Ni vet, han som har skrivit Konsten att vara snäll. Hon är förskollärare och föreläsare, och har också skrivit böcker. Kan börja med att hylla honom.

Oerhört bra föreläsning. Är svårt att använda ett ord för att beskriva föreläsningen. Han pratade dels om varför man ska vara en medmänniska. För sig själv, för sina medmänniskor och för omvärlden. Han pratade även om sympati och empati, m.m. Han pratade om gyllene regeln som han hade uppdaterat lite. Gyllene regeln 2.0 som han kallade den. Du skall bemöta andra som de vill bli bemötta. Typ. Någonting sådant.
Han talade även om möten, som vi upplever dagligen. Jag kommer inte riktigt ihåg allting som han pratade om, bara att det var helt sjukt bra. Och att jag blev så inspirerad att dagligen fungera som en god medmänniska. Många skulle behöva gå på den där föreläsningen.

Lou Rossling var otroligt engagerad. Verkligen duktig hon också. Hade ett annorlunda upplägg, och pratade fritt. Det var väldigt roligt, vissa kommentarer som hon berättade som kom från barnen. Som man känner igen =) Är full av beundran  för henne som vågar berätta om saker som hon gjort som är lite tvivelaktiga. Det som fastnade av hennes föreläsning var de två vargarna man har inom sig. En hämndlysten, elak och ilsken varg och en förlåtande, snäll och god varg. Sen är det upp till var och en vem man matar. Gissa vilken som är rätt att mata? Men det är ju inte alltid lätt att komma ihåg att mata rätt varg.

Jag skrattade och jag grät under kvällen. Hade kunnat lyssna en hel dag. Fantastiskt. Är riktigt glad att jag gick dit! Nu måste jag försöka sova, ska öppna i morgon. 6.30. Usch. God natt!

Kung!

En av de saker som jag verkligen förknippar med vintern och gillar är att ligga i soffan och titta på längdskidor. Helst sprint, men de andra grenarna duger också =) Och det bästa som kunde hända den här morgonen hände. När jag slår på tv:n, som en del i min dagliga rutin på morgonen, vad visas just då på tv? Precis, längdskidor. Inte sprint, men skidskytte. Duger mycket väl. Härlig start på dagen. Nu ska jag göra resten av mina rutiner. Ha en bra dag!

Sovmorgon är överskattat.. eller?

Idag skulle jag ha börjat 8.30. En av mina arbetskollegor är dock sjuk idag, så jag får börja 7.45 istället. Vore ändå rätt ok, om det inte var för att jag ska stänga. Dvs. slutar jag 17.30. Kanske inte är en jättelång dag för några av er, jag vet inte, men för att jobba på en förskola så är det en rätt lång dag. Jag är iaf glad att vi inte har personalmöte idag.
Lite roligt kanske att jag tycker att sovmorgon är att börja 8.30. Om man tänker tillbaka på när jag pluggade på universitetet. Då tyckte jag att det var jättejobbigt att börja 8.30. Och det var helt ofantligt drygt att gå till 16. Då var en lagom dag mellan 10 och 14, med en timmes lunch. Den gamla goda tiden =)

Det här kommer att bli en tung vecka är jag rädd. Idag jobbar jag alltså till 17.30. I morgon ska jag på en föreläsning fram till minst klockan 20, skulle jag tro. Minst! På onsdag är min bästa dag, då slutar jag faktiskt 14.30. Men då öppnar jag, 6.30. Ganska tung dag iaf, eftersom det blir en sen kväll kvällen innan. På torsdag har vi en kvällsföreläsning, fram till 20.30. Och på fredag jobbar jag till 16. Jobbig vecka. Blir inte en enda plan för mina kvällar i veckan. Ska bara försöka överleva =)


God natt!

Sov gott! Alldeles för sent, som vanligt....

Dagens citat

"Grattis, du har blivit gummipappa!"

Man ska inte kasta sten i glashus

Jag blir snabbt irriterad över folk om inte uppdaterar sin blogg så ofta. Fick dock en uppenbarelse för någon dag sen, då jag insåg att det var hemskt länge sen jag själv skrev någonting. Så i morgon kommer det ett långt inlägg. Tror jag.

Bryta en trend?

Ska jag kanske slå till på något anmärkningsvärt, och gå och lägga mig i tid ikväll? Eller, i tid och tid, men om jag är i säng före tio, så anser jag att det är ganska mäktigt.
Idag var jag tillbaka på jobbet, efter att ha legat i tre dagar i någon hojja magsjuka eller nåt, fråga mig inte vad.
Mina små juveler har jag saknat såklart, men ett så grymt krävande arbete vi har. Men det är värt det.
I morgon ska vi ha pyjamasparty. Kanske månntro man ska ta mjukisar till jobbet?

Dagens älska: Bli bjuden på god mat hos en god vän och se varan-tv. Sjukt härlig kväll!
Dagens hata: Att ha en konstig mage, som fortfarande mår illa emellanåt.

Nu är det upp till bevis om jag tar mig i säng innan tio eller inte.
God natt!

ÄNDRING!!!!

Dagens hata är definitivt inte det som tidigare angetts. Utan detta.

Att börja få återbetalningar av csn!!

"Så här mycket ska du betala under 2009: 8471 kr"
"Din totala skuld är 201 795 kronor"

Snälla döda mig någon. Och man undrar varför unga människor är stressade. Ta en titt på det här.

Dagens älska och hata

Dagens älska: Ha tid att städa så att det äntligen kan bli fint och fräscht.

Dagens hata: Inte orka städa så det kan inte bli fint och fräscht.

Jag hatar min tv!

Eller egentligen hatar jag inte tv:n. Den gör ju så gott den kan. Men de som gjorde tv:n. Och sålde den till mig. Ibland är den så knäpp att det finns inte! Där det är ljusa skiftningar eller hur jag nu ska förklara, där blir det ljusblått. Ibland blir jag så arg att jag bara vill kasta något hårt på tv-rutan. Så känner jag nu. Jag har ju hittat garantin nu. Men ska jag idas ta kontakt med dem? Det är ju frågan. För emellanåt fungerar ju tv:n jättebra. Less.

Dagens citat

"Vad ska jag göra? Jag hatar ju Stockholm"

Danny vs. Markus

EMD är ju med i melodifestivalen i år. Det är ju inte ens en liten risk att de inte går vidare till globen. Alla småflickor lär ju ringa och rösta. Och förmodligen en del av mammorna också. En av mina vänner (vet inte om jag får lämna ut dig =) ), är sjukt svag för Danny. Mycket snålvatten. Själv kommer jag ju alltid att tänka på Markus då. Fagervall. Alltså. Helt seriöst. Hur snygg får man vara? Nu är det säkert många som inte riktigt förstår mig. Han är ju inte så klassiskt snygg. Men hela konceptet liksom. Musikmänniska, inte bara "idol". Ska inte börja beskriva på vilket sätt hans utseende attraherar mig, då blir jag bara klassad som en fjortis, och så läser ingen min blogg längre. Skämt åsido, nu ligger jag och tittar på klipp av honom på youtube. Fast i träsket för ett tag. Och allt är min väns fel. =)

Lite lite piggare idag

Lite piggare idag tror jag. Vi får väl se hur dagen artar sig, men jag orkar ju skriva iaf =)

Nu går ju damernas störtlopp också, så just nu har jag inte jättemkt emot att ligga i soffan. Fast faktum är att jag hellre hade varit på jobbet. Faktiskt.

Lördagen då. När jag och Linda skulle till Bygdsiljum. Började med att jag vaknade 06.58, tio minuter innan klockan. Det var väl bara att kliva upp då. Det var -18, och i Robertsfors -19 tydligen. Men jag klädde mig ordentligt. Gav mig iväg till Linda och vi var lite oroliga att det skulle vara stängt i backen. Sex timmar i Bygdsiljum en lördag är ju inte det man längtar efter, om man inte kan åka. Men, resonerade vi, det var ju en specifik skidbuss, så den kunde de ju inte köra om backen inte var öppen.
När vi kom fram så var det hyfsat kallt! Men det kändes verkligen inte som -19. Vi klädde på oss och gav oss ut i backen. Så härligt, så underbart, så fantastiskt, så roligt!!! Jag vill bara åka och åka och åka. Varenda dag!! Linda var överlycklig att hon hittat ngn som också vill åka jämt.
Vi tog en liten fikapaus, och sen gav vi oss iväg för att prova en annan backe. Vi fick gå en bit, eftersom vi inte hade upptäckt hur man kunde åka. När jag skulle ta på mig min bräda så upptäckte jag en tråkig sak. Bindningen hade gått sönder. Så drygt. Fast det är ingen stor grej, det som gick sönder. Går att byta ut fort. Så jag gick tillbaka, de hade ju skiduthyrning och så. Men de hade inga reservgrejer till snowboards. What!? Hur konstigt är inte det? Deras brädor kan ju också gå sönder menar jag. Så det jag kunde göra var att hyra en för 120 kronor. Jaja, det var väl bara att bita i det sura äpplet, helt enkelt. Min snowboard är 150, men det fanns inte. Så jag fick en som var 155. Inte ok. Usch vad svårt det var att åka. Den var sjukt tung. Bytte till en som var 140. Fantastiskt. Då var resten av dagen räddad! Underbart, jag och Linda hade ju hittat en backe med lite småhopp och sånt.
På vägen hem slöt jag ögonen innan vi for. Vaknade när vi var vid Ersboda. En timme och en kvart tog resan ungefär. Tror jag.
Underbar dag.
Stackars dig Linda. Jag kommer att tjata jämt nu. Om att vi ska fara och åka. Jämt.

Isbjörnsfadder

Spännande. Det finns mycket man kan bli. Det här väl en ganska vettig reklam, men fruktansvärt roligt.

Bygdsiljum

Skulle kunna skriva hur mkt som helst om hur underbart det var igår. Ska nog göra det längre fram. Just nu orkar jag inte. Dels för att jag verkligen har träningsvärk i typ varenda muskel (som man brukar ha, inte typ hjärta och tunga), men även för att jag tydligen är sjuk. Är alldeles matt och känslig i kroppen, som är på ett annat sätt än träningsvärken. Och så spydde jag i natt. Två ggr. Vet inte vad det är frågan om. Dålig mat? För mkt mat? För lite mat? Magsjuka?

Jaja, det löser sig väl, mår bara lite illa nu, det går nog över snart. Men jag orkar tyvärr inte med något längre inlägg. Får bli en annan dag. Men nu vet ni iaf vad helgen har inneburit för mig =)

Skönt

Jag fick tid över i dag också. Att ligga i soffan och skriva lite. Innan jag ska iväg. Men idag ska jag inte till jobbet som ni vet. Utan till Bygdsiljum. Jippi! Dock är det lite trist att jag är förkyld. Och att jag har varit det hela hösten. Har nämligen varit svårt att träna, så ni kan ju räkna ut vilken kondition jag har. Vi får se hur det går, jag har varnat Linda för att det kan bli många fikapauser =) Men skönt att komma ut i friska luften och åka som jag inte gjort på 2 år :P Får nog vara lite försiktig bara. Som Kenneth sa: Bryt inga ben. Och som jag svarade: Jag kan inte lova ngt, jag har inte åkt på 2 år.

Tihi!! Nu börjar jag längta ordentligt, nu när jag lika har klivit upp!

Jag for i alla fall!

Jag for i alla fall till Sara för en paltmiddag, trots att jag var helt sjukt trött. Och det var jättetrevligt. Verkligen. Vill hemskt gärna göra om det. Och vara med från början. För nu kom jag när det typ nästan var färdigt. Laga palt. Det är kung. Det är alltid sådär på fredagar. Jag vill inte åka någonstans för att jag är så trött. Och när jag då äntligen åker så blir det jättetrevligt.
Så som sagt - om någon av er läser det här - tack för en supertrevlig kväll!!

Sen skulle jag fara hem och fixa saker tills i morgon. Pappa var ju underbar och skickade brädan med bussgods. Jag var och hämtade ut den, och då hade den åkt som den var med mina skor instoppade i en icapåse fasttejpade på. Var lite rädd att det skulle vara svårt att få loss dem men det var inga problem. När jag var på väg hem så kom jag på att jag inte hade mina skidkläder hemma utan - just det - på jobbet. Konstigt att fara på jobbet klockan halv tio en fredagkväll. Nu är jag dock hemma och har plockat fram lite grejer tills i morgon.

Här är en liten lista på vad jag ska göra i morgon bitti, så jag kan kolla här i morgon, när jag glömmer =)

- Koka choklad
- Bre mackor + en att ha på bussen (frukost)
- Lägga fram snowboard och skor så jag inte glömmer dem.

Kläder

- Tights, Fleecebyxor, Dobsombyxor, täckbyxor
- Underställ, Tjocktröja, Jacka
- Mössa, vantar, halsduk

Packa

- Fikabröd, mackor
- Choklad, dricka
- Piller, börs



Har jag glömt ngt Linda???

Sen igen.

Klockan är 07.58. Jag har inte farit än. Börjar 8.30. Å nej!! Nu kom jag precis på. Kommer vara sjukt mkt snö på bilen. Måste skynda mig!

Morgon åter igen

Morgon och åter morgon. Kliva upp och åter kliva upp. Trött och åter trött.
Stephan berättade tidigare i veckan om en eventuell paltmiddag. Vore så sjukt trevligt. Vad jobbigt det är att jag vet att jag kommer att vara helt tokigt sjukt trött när jag kommer hem efter hela den här veckan. I morgon ska ju jag och Linda iväg också, till Bygdsiljum, så det är nog bra om jag går och lägger mig i tid. Men ska iaf höra om det blir något palthäng. Om inte behöver jag ju inte ens fundera. Men som sagt. Sjukt trött. Är jag övertygad om.

Usch vad jag har ont i halsen. Grymt konstigt. Har haft det ett tag nu. Men jag blir aldrig sjuk. Måste vara något annat. Knäppt. Så nu kör jag all in. Och aktiverar mig ändå.

Har världens bästa föräldrar btw. Jag behöver ju ha min snowboard när vi ska fara i morgon. Och som jag berättade tidigare så har jag noll framförhållning. Men nu hämtade pappa min snowboard och skor igår hos lillasyster och ska skicka den idag. Så kan jag hämta ut den när jag slutar. Snällt snällt snällt!!! Världens underbaraste pappa!!

Undra om det här blir en sån här lite lugnare fredag. Som det ibland blir. Hoppas det. Behöver det. Igår var jag så trött att jag typ inte orkade jobba.

Å nej. Jag är inte mätt känner jag. Skulle behöva äta en macka till. Annars kommer jag att bli så där sjukligt hungrig som jag blev igår. Svårt.

Till Linda

Jag orkar inte riktigt skriva ett sms. Och jag har jobbat i tolv  och en halv timme så jag orkar inte prata i telefonen. Så jag skriver här, och hoppas att du läser Linda! =) Jag vill hemskt gärna åka skidor/snowboard på lördag, och jag far ändå. Har ont i halsen, men  känner mig helt pigg i övrigt, så vi kör på!!! Jippi! Det blir roligt! Dock så har fröken Lundberg här noll framförhållning och ringde pappa igår, glömde bort det och ringde mamma idag klockan fyra. Bad de att skicka brädan. Om de skickar iväg den innan 9.30 så ska den komma fram i morgon tydligen. Så det vore ju finemangens tycker jag. Om det inte går att lösa, så får jag väl hyra lite utrustning. Det går ju också. Men när måste vi fara? Och när kommer vi hem? Fick nämligen sms idag av Madde, och hon skulle komma upp i helgen.. Vore som trevligt att träffa henne.

Nu ska jag skicka ett sms till dig och säga åt dig att läsa min blogg!!!

Jag förstår inte riktigt..

Hur folk tänker ibland?
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara.. Om en vän till mig skulle sluta umgås med en nära vän till han eller henne. Utan att jag umgås med den nära vännen. Då skulle jag inte ha kontakt med personen, varken på internet eller i telefon.
Är inte arg eller ngt, bara fundersam...

God morgon

Jag har redan en dagens hata...

Dagens hata: Att inte kunna veta om man kan fara och åka snowboard på lördag för att man har ont i halsen och känner sig lite hängig.

Egentligen ska inte motiveringen och anledningen vara så lång. Men det är det som jag hatar just nu. Jag och Linda ska ju fara till Bygdsiljum på lördag. Så det är bara att tänka sig frisk!

Dagens älska ska jag vänta med.. Kan bli en härlig dag ju! =)

Hej svejs!

Fredagen..

Äntligen ska ni, alla mina kära läsare (ytterst ironiskt eftersom typ ingen läser här), få veta hur min fredag var:

Jag började kvart i åtta. Var ändå en helt ok dag, oftast rätt lugnt på fredagar, barnen känner lugnet på något konstigt sätt. Det var bra, tänkte jag, eftersom vi skulle ut och äta på Rex med jobbet senare på kvällen. Och jag visste att jag inte skulle hinna sova middag. Hade med mig kläder och piff till Anna så jag kunde fixa mig där.

Tillbaka till förskolan i alla fall. Klockan ett slutade Kenneth och gick hem. Jossan blev sjuk och gick hem. Och där stod jag med femton barn. Fick mkt hjälp av avdelningarna bredvid men jag vägrar att göra om det, var helt sjukt trött efteråt. Bara att ha ansvar för alla. Om man byter en blöja så är det bara att ta med de små i tvättrummet och hoppas att ingen gör illa sig.

Sen slutade jag, alldeles matt. Då for jag in till stan och mötte upp Anna. Vi gick på stan en sväng och sen gjorde jag mig i ordning. Precis när jag var lagom redo för att hinna i lagom tid till middagen kommer Anna på: Vi måste ju skaffa förköp! Då blev det löpet till hotellet för att hinna köpa förköp innan vi skulle iväg. Anna skulle ju nämligen också iväg. När vi är nästan framme kommer Anna på att hon inte har kontanter. Och man kan inte betala med kort. Så då blir det löpet till närmsta bankomat. Och tillbaka. Och tillbaka. Till Rex.

Vi kom in till middagen klockan sju. Maten rusades in, för nästa sittning skulle börja klockan nio, så det var bara att hetsa i sig den. Jag tog med mig bara 200 kronor för att inte göra av med mera. Världens dyraste vin dock, 300 kronor per flaska, sjukt dyrt, men jag drack den ju verkligen inte själv!

Skulle sen gå och hämta mitt kort hos Anna och Fredrik. De bor ju inte långt borta, så jag tog till ytterligare ett löp den dagen - i klackar och sidentunika. När jag kommer till Anna och Fredrik, plockar jag fram börsen för att ta fram kortet. Jag hade ju nämligen bestämt mig för att inte ta med kortet eftersom jag har förlorat börsen en gång för inte så länge sen. Hur som helst. När jag öppnar börsen så är det inte där. Kortet alltså. Panik. Skrik och panik (för er som har sett Herkules). Tar till löpet igen då tillbaka till Rex, och ner i garderoben, för att upptäcka att kortet ligger löst i väskan. Smart, Anna.

Jag blev ju även tjenis med personalen i garderoben. Första gången jag kom ner var innan vi skulle äta, då jag ville ta nässpray. Det gick ju bra. Nästa gång var när jag sökte kortet. Då fick jag frågan när jag kom ner: "Ska du ta nässpray?", följt av ett leende. Nästa gång var när jag skulle hämta min medicin. Återigen frågan. Kändes som att jag hade funnit en vän för livet. Blev ett sorgset farväl när jag skulle gå hem ;)

Mycket trevlig kväll allt som allt. Avrundades med en svängom på ett i stort sett tomt dansgolv. Kul! =) Och en dyr taxiresa hem. Vågar inte ens titta hur mycket jag har kvar på mitt kort, inte många ören tror jag.

Nu har det blivit ett hemskt långt inlägg, om det försvinner nu tänker  jag radera min blogg och aldrig mer skriva!!

Borde verkligen sova nu!!
Hej svejs.


Ny rutin

Jag och Anna har en tradition som sträcker sig ganska långt bak i tiden. Den har dock glömts bort ett tag, men nu tänker jag återuppta den, i alla fall här. Nämligen dagens älska och dagens hata.

En klassiker som exempel:

Dagens hata: Tappa bort en socka.

Ni får gärna komma med bidrag om ni vill!

Jag kan inte hjälpa det.

Jag älskar att skriva blogginlägg på morgonen, innan jag far på jobbet. Få rensa tankarna lite, och ladda upp och samtidigt ner inför dagen liksom. Sen att jag alltid blir stressad efter ungefär halva inlägget för att klockan är för mycket är ju något som man får ta som det onda med det goda.

Blir en hektisk dag idag. Jobbar mellan 8.30 och 17.30. Lite tröttsamt kan det bli. Beror på tempot, igår var det lugn stämning trots att nästan alla livliga barn var där. Hoppas på samma idag, då är det lugnt!
Sen ska jag fika/äta på stan med Sarah. Det  blir trevligt, finns en del catching-up att göra om man säger så.

Nu är jag stressad såklart. Har inte borstat tänderna än. Måste hitta en kofta jag kan ha också.

Ha en bra dag!!

Ytterligare en..

Tänkte ta och berätta om fredagen.. vad som hände då, den var rätt innehållsrik. Men, som vanligt, jag är alldeles för trött för att orka. Nu ska jag istället ta nässpray och gå och lägga mig och sova tänker jag.

Imorgon kanske jag lyckas bättre....

Startar men avslutar aldrig

Börjar många många inlägg men avslutar de aldrig.. blir trött.. eller kommer på ngt annat att göra.. eller så laggar datorn.. eller någonting annat. Så nu ska jag verkligen försöka göra färdigt ett helt inlägg.

Nu blir det lite snabba genomgångar, istället för de långa utläggningarna jag har ibland när jag orkar. I torsdags hade jag min första bilbesiktning någonsin. Klockan sju på morgonen. Så sjukt trött. Och nervös. Hade ju ingen aning om hur det går till eller så. Anna följde med. Så gulligt! Då for vi iaf iväg. Vi skulle ta E12 till första rondellen, sen till höger, sen första vänster och sen tredje vänster. Vid tredje vänster började problemen. Då skulle vi svänga höger i första korsningen så skulle det vara längst bort på den gatan. Men inte fanns det det inte. Så då fick vi börja köra på känn. Tur att Anna var med, annars hade jag väl fått panik. Gah! Ja ja, till slut hittade vi iaf, men jag skulle aldrig någonsin kunna säga hur jag körde. Gick bra sen, besiktningen, och var över kvart över sju. Halv nio började jag, och Anna skulle vara klockan åtta vid E4. Då slänger Anna ur sig ett förslag att vi skulle äta hotellfrukost, och jag var ju inte sen att haka på. Så sjukt gott. Hotellfrukost är verkligen det bästa som finns!!!

Trodde att det skulle bli en snabb genomgång, men den blev ju inte jättesnabb...

Ska snart berätta om min helg. Men nu ska jag sova en stund!
Hörs på ett tag!

RSS 2.0